CRYSTAL AUDIO: Διπολικοί δορυφόροι BPS2.0

Crystal_Druid

Senior Member
17 June 2010
663
Καλησπέρα σας και πάλι!

Σε συνέχεια της ενημέρωσής σας για τα προϊόντα της CRYSTAL AUDIO, παραθέτουμε πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά για τους διπολικούς δορυφόρους BPS2.0.

LightBox.ashx

LightBox.ashx

Διπολικοί Δορυφόροι BPS2.0
Πρόκειται για μικρούς και εξαιρετικά στιβαρούς δορυφόρους με μονάδες τοποθετημένες υπό γωνία, έτσι ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ολογραφικού ηχητικού πεδίου, τόσο τοποθετημένοι κάθετα, όσο και οριζόντια. Διαθέτουν δυο Mid/Woofer 3" από αλουμίνιο, συν ένα υφασμάτινο Tweeter στο κέντρο, ακριβώς επάνω στη γωνία της πρόσοψης.
Η καμπίνα τους είναι ξύλινη, ενώ οι πλευρικές τους επενδύσεις είναι και αυτές από ξεχωριστά κομμάτια ξύλου, περασμένες με μαύρη λάκα, η οποία και τους προσδίδει ένα εξαιρετικό φινίρισμα. Το βάρος του κάθε δορυφόρου ανέρχεται στα 2 κιλά, με διαστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 120x220x120mm (ΠxΥxΒ). Η στήριξη στον τοίχο είναι εύκολη, χάρη στη μεταλλική, αρθρωτή βάση που παρέχεται στη συσκευασία.
Οι BPS2.0 είναι κατάλληλοι για χρήση ως κύρια αλλά και ως περιφερειακά ηχεία, ανάλογα με την διαμόρφωση του συστήματός σας.
Περισσότερα για τους δορυφόρους BPS2.0, μπορείτε να δείτε στη σελίδα: http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/0f441ce3-c0f2-40f0-9c73-654fd069fc6b.aspx#&&0l+Uyp7p/BkjBM9TFLncSWWlyN0lqMFobvIn6FwN9fDDR6AdN/b6lc75YYw7DL5EPeLlpuHLkCbSL6cHlQTrrts7pCsyKBffpiDcYk9Pijk3Kpxd5shAhV8qkMKyTmTpNJpSJ8qEkkgg/t6+u/lItB6W3JpuGS3z2k8oqF6qnhX624Ge2iH/Rb0dSU4sl8WOjbinw0RM/LybuZQWZ+r+Czn+HnHo5TxQnoyjapzcAz0=

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ηχεία διπολικοί σχεδιασμού, με δυο μονάδες Mid/Woofer 3,5" και υφασμάτινο Tweeter 0,75" με ηλεκτρονική προστασία κατά της υπερ-οδήγησης.

Φινίρισμα
► Μαύρη λάκα

Καμπίνα
► Καμπίνα διπολικής σχεδίασης, ανάκλασης χαμηλών

Προδιαγραφές
► Ισχύς (RMS): 125W / 150Ηz crossover
► Mέγιστη Ισχύς: 250W / 200Hz crossover
► Ευαισθησία (dB)/2.83V: 89dB
► Εμπέδηση: 8Ω
► Ελάχιστη Εμπέδηση: 4Ω
► Απόκριση Συχνοτήτων: 120Hz - 22kHz
► 2 x Mid/Woofer 3” αλουμινίου
► Tweeter 0,75” με ηλεκτρονική προστασία κατά της υπεροδήγησης
► Μαγνητική θωράκιση
► Διαστάσεις (ΠxΥxΒ): 120x220x120mm
► Βάρος: 2Κg

Επίσης, θα θέλαμε να συμπληρώσουμε πως οι δορυφόροι BPS2.0, διατήθενται και ως σετ 2.1, μαζί με τα υπογούφερ THX-10SUBT (10", ΤΗΧ Select) και TX-8SUB (με μονάδα 8"). Περισσότερα για το σύστημα BPS Stereo/THX-10SUBΤ μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/c1d8f622-39a5-44e2-9022-1d8f362c752e.aspx#&&0l+Uyp7p/BkjBM9TFLncSWWlyN0lqMFobvIn6FwN9fDDR6AdN/b6lc75YYw7DL5EPeLlpuHLkCbSL6cHlQTrrjiky1ZlLZK2azwoLKm8j5hagEgbBtTWf8Q0lsry6xTDMOHjaMcetMz2+bFD6RUdo0n1s4tzTyahO2Ohf2NMvu8xujCoPl506DSG/Oki/xJD4Y/8czClhLug+oy1SS8Wbs45EuWpNteWlZ1/KyC8B9U=

LightBox.ashx

Το σύστημα με το 8-ιντσο υπογούφερ, το BPS Stereo/TX-8SUB, θα το βρείτε εδώ: http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/132b4691-229c-4d76-ae2b-1bae9360ee2d.aspx#&&0l+Uyp7p/BkjBM9TFLncSWWlyN0lqMFobvIn6FwN9fDDR6AdN/b6lc75YYw7DL5EPeLlpuHLkCbSL6cHlQTrrjiky1ZlLZK2azwoLKm8j5hagEgbBtTWf8Q0lsry6xTDMOHjaMcetMz2+bFD6RUdo0n1s4tzTyahO2Ohf2NMvu8xujCoPl506DSG/Oki/xJD4Y/8czClhLug+oy1SS8Wbs45EuWpNteWlZ1/KyC8B9U=

LightBox.ashx

τα κοιτάζω κι εγώ απο χτές και δεδομένου της καλής τιμής αλλά και του ονόματος της crystal audio σκεφτομαι πολυ την αγορα τους. Ο χώρος μου είναι περίπου 20 τετραγωνικά αλλά δεν μπορώ να βάλω μεγαλύτερα ηχεία γιατί έχω πρόβλημα με την συζυγο.

Για τα BPS 2.0 ενδιαφέρομαι και εγώ να προχωρήσω προς τη αγορά τους. Όμως ακόμα δεν μου έχει γίνει ξεκάθαρο για τι τύπο ηχεία πρόκειται και αν κάνουν για την περίπτωσή μου. Είναι τελικά δίπολα (dipole) ή αμφίπολα (bipole)? Αν είναι δίπολα τότε μάλλον δεν κάνουν για την περίπτωσή μου γιατί θα πρέπει να τοποθετηθούν εκατέροθεν της θέσης ακρόασης κάτι που στο χώρο μου δεν είναι δυνατό να γίνει. Αν τελικά είναι αμφίπολα τότε πιθανώς να μπορούν να τοποθετηθούν πίσω αριστερά και πίσω δεξιά από την θέση ακρόασης όπως θέλω, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος για αυτό.

Φίλε Crystal_Druid ή όποιος άλλος γνωρίζει μπορεί να με βοηθήσει ώστε να γνωρίζω αν είναι κατάλληλα για τον χώρο μου?

Για τα BPS 2.0 ενδιαφέρομαι και εγώ να προχωρήσω προς τη αγορά τους. Όμως ακόμα δεν μου έχει γίνει ξεκάθαρο για τι τύπο ηχεία πρόκειται και αν κάνουν για την περίπτωσή μου. Είναι τελικά δίπολα (dipole) ή αμφίπολα (bipole)? Αν είναι δίπολα τότε μάλλον δεν κάνουν για την περίπτωσή μου γιατί θα πρέπει να τοποθετηθούν εκατέροθεν της θέσης ακρόασης κάτι που στο χώρο μου δεν είναι δυνατό να γίνει. Αν τελικά είναι αμφίπολα τότε πιθανώς να μπορούν να τοποθετηθούν πίσω αριστερά και πίσω δεξιά από την θέση ακρόασης όπως θέλω, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος για αυτό.

Φίλε Crystal_Druid ή όποιος άλλος γνωρίζει μπορεί να με βοηθήσει ώστε να γνωρίζω αν είναι κατάλληλα για τον χώρο μου?

Καλησπέρα σας!

Λοιπόν. Βάσει σχεδιασμού, οι μονάδες των BPS βρίσκονται σε φάση. Eκπέμπουν λοιπόν την ίδια ηχητική πληροφορία ταυτόχρονα. Συνεπώς είναι κατάλληλα για κάθε χρήση, είτε πρόκειται να τα αξιοποιήσετε ως κύρια (αριστερό και δεξί) ηχεία, είτε ως περιφερειακά.
Όπως προαναφέραμε, μπορείτε να τα τοποθετήσετε τόσο κάθετα όσο και οριζόντια, ανάλογα με το αποτέλεσμα της ηχητικής διάχυσης που θέλετε να πετύχετε.
Οι δυνατότητες εδώ είναι πολλές. Με βάση το σχεδιασμό τους, τα BPS σκοπεύουν στο να αποδώσουν μια ευρεία ηχητική εικόνα, ευχάριστη για πολλές θέσεις ακρόασης μέσα στο χώρο σας. Ανάλογα με το πως θα τα τοποθετήσετε, μπορείτε να πετύχετε ευχάριστες ανακλάσεις σε παρακείμενες επιφάνειες (ευθύς και ανακλώμενος ήχος). Διαφορετικά - εφόσον αναφερόμαστε π.χ. σε ένα στερεοφωνικό setup - αν ο χώρος όπου θα τοποθετηθούν έχει μεγάλο πλάτος, οι θέσεις των μονάδων θα εξασφαλίσουν και πάλι τη συνοχή της στερεοφωνικής εικόνας στον οριζόντιο άξονα, εφόσον τα τοποθετήσετε σε αυτό τον προσανατολισμό.

Οι πιθανές λοιπόν χρήσεις και θέσεις των BPS είναι πολλές! Αυτοσχεδιάστε και θα πετύχετε κάτι μοναδικό! :music-smiley-004:

Αγαπητοί φίλοι,

Μπορείτε πλέον να μας βρείτε και στο facebook!

Θα χαρούμε πολύ να επεκτείνουμε τη σχέση μας και μέσω της δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης. Από την πλευρά μας θα δημοσιεύουμε νέα και εταιρικές ανακοινώσεις, ενώ θα θέλαμε πολύ να συλλέξουμε τις απόψεις σας για τα προϊόντα της εταιρίας, αλλά και προτάσεις για τις επόμενες σχεδιαστικές μας προκλήσεις.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Οπότε εφ'όσον οι μονάδες βρίσκονται σε φάση πρόκειται για αμφιπολικά ηχεία και μάλλον φαίνονται κατάλληλα για την περίπτωσή μου.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Γνωρίζει κανείς αν τα συγκεκριμένα ηχεία έχουν σταματήσει να παράγονται; Στο site της Crystal εδώ και κάποιο καιρό δεν εμφανίζονται, ούτε και σε αναζήτηση στο skroutz. Χρησιμοποιώ ένα ζευγάρι ως surround στο 5.1 σύστημα μου και σκέφτομαι να προσθέσω άλλο ένα για να το κάνω 7.1.