CRYSTAL AUDIO PicoHD - Το λιλιπούτειο Media Player

Crystal_Druid

Senior Member
17 June 2010
663
Αγαπητά μέλη του AVCLUB,

Σε συνέχεια της ενημέρωσής σας για κάθε νέο προϊόν μας, σας παρουσιάζουμε συνοπτικά το μικρότερο μέλος της οικογένειας συσκευών της Crystal Audio. Και φυσικά, θέλουμε να ακούσουμε τη γνώμη σας!

Πρόκειται για το πρώτο Media Player της εταιρίας. Το όνομά του είναι PicoHD και το μέγεθός του δεν ξεπερνά τα 75 x 65 x 15 χιλιοστά, με βάρος μόλις 60 γραμμάρια... :smile:

Το περίβλημά του είναι κατασκευασμένο από ματ αλουμίνιο. Διαθέτει θύρα USB, έξοδο HDMI για εικόνα έως 1080p στα 30fps, έξοδο εικόνας/ήχου σε RCA (Line-out + Composite) και αναγνώστη καρτών SD και MMC.

Τα χαρακτηριστικά του έχουν ως εξής:

Συστήματα Εικόνας: PAL, NTSC
Yποστήριξη Video Codec: H.264, H.263, MKV, RM/RMVB, WMV9, MPEG 1/2/4, Xvid, DivX, FLV
Υποστήριξη Video Container: MKV, TS, M2TS, TP, WMV, VOB, AVI, MPG, MP4, M4V, MOV, RM, RMVB, DivX, XVID, FLV και PMP
Ανάλυση εικόνας: H.264, MKV, RM/RMVB, WMV9, TS και DivX έως και 1920 x 1080p @ 30fps
Υποστήριξη φορμάτ ήχου: MP3, WMA, OGG, FLAC, APE, AAC, AC3 & DTS σε Stereo
Έξοδοι εικόνας: Composite Video, HDMI
Έξοδοι ήχου: Line-out σε RCA (Stereo), HDMI (Stereo)
Υποστήριξη φωτογραφιών: JPEG, JPG, BMP, PNG, GIF
Υποστήριξη υποτίτλων: SSA, ASS, SUB, ACSII, UTF8,SRT
Υποστήριξη μέσων αποθ/σης: Εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, μνήμες USB Flash, SD & MMC
Υποστήριξη γλωσσών: Ελληνικά, Αγγλικά
Εξωτερικό τροφοδοτικό: Είσοδος: 100 ~ 240VΑC 50/60Hz, Έξοδος: 5VDC , 2A
Κατανάλωση: Αναμονή: <2W, Λειτουργία: <7W

Η συμβατότητά του από πλευράς φορμάτ, επιδιώξαμε να είναι από τις πλέον ολοκληρωμένες για την κατηγορία του. Επίσης, σημειώστε τη δυνατότητα μετατροπής των AC3 και DTS σε Stereo, γεγονός που το καθιστά το ιδανικό player για την απόλαυση των αρχείων σας σε οποιαδήποτε τηλεόραση.

Το PicoHD θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην αγορά. Στο άμεσο μέλλον, θα φροντίσουμε για μια αναλυτική παρουσίαση με σχετικό βίντεο (unboxing και interface walkthrough).

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη συσκευασία, την κύρια οθόνη του μενού, καθώς και μερικές συγκριτικές φωτογραφίες σε σχέση με άλλα αντικείμενα (π.χ. με ένα USB stick).

MP4.jpg


MP2.jpg


MP1.jpg


Pico_RC.jpg


Pico_USB.jpg


Pico_back.jpg


-bye-
 
Last edited by a moderator:
Η τιμή του θα παίξει καθοριστικό ρόλο μιας και έχει πολλούς και έμπειρους στον χώρο ανταγωνιστές με προϊόντα 2-3 γενεών.
Γνώμη μου είναι να επιλέξετε 4-5 αντίστοιχα προϊόντα της κατηγορίας που προσβλέπετε να κινηθεί και να αναφερθείτε στο τι προσφέρει και τι όχι σε σχέση με αυτά.
Καλή του πορεία!
 
Να υπενθυμισω οτι το δημοφιλεστερο αρχειο υποτιτλων ειναι το .srt. Ελπιζω να ξεχαστηκε να αναφερθει και οχι να μην υποστηριζεται.
 
Να υπενθυμισω οτι το δημοφιλεστερο αρχειο υποτιτλων ειναι το .srt. Ελπιζω να ξεχαστηκε να αναφερθει και οχι να μην υποστηριζεται.

Έχετε απόλυτο δίκιο για την παράλειψη! :eek:

Φυσικά και θα υποστηρίζει .srt, όπως φαίνεται - αν προσέξετε - και στα κύρια χαρακτηριστικά του, στην πρόσοψη της συσκευασίας :smile:

Μιας και είστε ο συντονιστής της κατηγορίας, παρακαλώ αν - είναι εύκολο - να γίνει το σχετικό edit στο αρχικό post.

Ευχαριστώ θερμά! -bye-
 
Last edited:
Καλή επιτυχία εύχομαι να έχει! Βέβαια αυτό είναι κάτι το οποίο θα καθοριστεί ιδιαίτερα και από την τιμή του!

Ενδεικτικά υπάρχουν μηχανάκια με το F10 στα ~45Ε (εκτός Ελλάδος).
Επίσης, ένα wdtv live (που δεν είναι και ιδιαίτερα μεγαλύτερο) πλέον κάνει 96Ε και μάλλον δεν υπάρχει σύγκριση στις λειτουργίες και στις δυνατότητες...
 
για να πάει μπροστά η τιμή του εγώ πιστεύω πρέπει να παίζει 45-50 άντε και λίγο παραπάνω αν υπάρχει Ελληνική υποστήριξη σε firmware-menu κλπ
 
το sumvision cyclone micro 2 που εβαλε ενα παιδι παραπανω και ειναι το ιδιο player το βρισκεις στο ebay αυτη τη στιγμη 38 ευρω από αγγλια. οποτε σε συναρτηση με το οτι μιλαμε για ενα αρκετα απλο player, χωρις προσθετες συνδεσεις, χωρις υποστηριξη dts-ma και true-hd, χωρις να μπορει να ενσωματωσει σκληρο ή να υποστηριζει δικτυο, θα πρεπει η τιμη του να ειναι καλη για να πιασει, γιατι ο ανταγωνισμός πλέον κυριως απο τα κινεζικα σε αυτην την κατηγορια ειναι μεγαλος. Προσωπικα αν η τιμη του κυμανθει καπου μεταξυ 45-50 ευρω θα σκεφτω πολυ σοβαρα την αγορα του, ειδικα αν υπαρχει και υποστηριξη του firmware στη συνεχεια.
Παντως μπραβο για την προσπαθεια και ευχομαι το καλυτερο.
 
Ένα μπράβο στην crystal audio για την προσπάθεια που κάνει στον χώρο.
Αντε και εις ανώτερα με ένα media player στην λίγο πιο μεγάλη κατηγορία με κάποιο 1283/8642 ολοκληρωμένο .
 
το sumvision cyclone micro 2 που εβαλε ενα παιδι παραπανω και ειναι το ιδιο player το βρισκεις στο ebay αυτη τη στιγμη 38 ευρω από αγγλια.

τα μεταφορικα ξεχασες και βγαινει πανω απο 50 ευρω συνολικα.
επισης αν το παρεις απ εξω δε θα εχεις υποστηριξη ελληνικων στο μενου ουτε εγγυηση,και θα πρεπει να κανεις και μετατροπες υποτιτλων SRT σε UTF-8 που ειναι το προβλημα με ολα τα κινεζικα με το ιδιο τσιπακι.
 
επισης η υφεση,και η συμπεριφορα "το βρισκω στην κινα τοσο και το διαφημιζω κιολας",ειναι ο λογος που σχεδον κανείς δε φερνει πια media players στην Ελλαδα,ακομα και το eshop δε φερνει πια egreat,καποιοι αλλοι μονο φερνουν καποια Realtek και τους μενουν στο ραφι. Δεν υπαρχει κερδος.Ετσι χανουμε την εγγυηση (γιατι το να παει στην Κινα ή στην Αγγλια και να ερθει ειναι βασανιστηριο οχι εγγυηση να μεινεις 15-20 μερες χωρις συσκευη), την υποστηριξη ελληνικων κλπ.
 
Μια ψηφιακή έξοδος για σύνδεση με ντάκ νομίζω είναι απαραίτητη.

Όλα εξαρτώνται από το τι πραγματικά θες να βγάλεις. Εμείς θέλαμε να δώσουμε βάρος στη φορητότητα και την απλότητα της συσκευής. Δεν σκεφτόμαστε μόνο το hi-end κοινό της εταιρείας. Θέλαμε κάτι που μέσα σε 5 λεπτά χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο να μάθει κάποιος να το χρησιμοποιεί και να απολαμβάνει γρήγορα και εύκολα τη μουσική και τα εργάκια του σε high definition ποιότητα απροβλημάτιστα, με ήχο κατευθείαν απ την τηλεόραση του.

Ξερουμε πως τα παει με το θεμα του header compression στα mkv?

Καλημέρα!
Έχουμε δοκιμάσει άπειρα έργα "φρέσκιας κοπής" και σε κανένα δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα...


Επίσης θα ήθελα να προσθέσω στα features πως:
Oι υπότιτλοι μπορούν να μετακινούνται πάνω-κάτω και να αυξομειώνεται κατά πολύ το μέγεθος τους.

H τιμή να είστε σίγουροι πως θα είναι σε πολύ λογικά πλαίσια γιατί πάντα κάνουμε εκτενή έρευνα πριν βγάλουμε κάτι σε κάποια κατηγορία προϊόντος.
Δεν πιστεύω πχ να έχει κάποιος παράπονο απ την τιμολογιακή πολιτική στα ηχεία ή στους δέκτες ή στα καλώδια της εταιρείας... :)
 
Last edited:
τα μεταφορικα ξεχασες και βγαινει πανω απο 50 ευρω συνολικα.
επισης αν το παρεις απ εξω δε θα εχεις υποστηριξη ελληνικων στο μενου ουτε εγγυηση,και θα πρεπει να κανεις και μετατροπες υποτιτλων SRT σε UTF-8 που ειναι το προβλημα με ολα τα κινεζικα με το ιδιο τσιπακι.

σωστος για τα μεταφορικα. τελος παντων τη γνωμη μου ειπα σε τι τιμη θα ηθελα να το δω, μην τρελαινεσαι.
εγω κατι αλλο θα ηθελα να ρωτησω. Στο iboum το αντιστοιχο sumvision λεει πως υποστηριζει truehd και dts-ma downmix.
http://www.iboum.com/pr/summic2.php

ισχυει αυτο και για το picohd;
 
Όλα εξαρτώνται από το τι πραγματικά θες να βγάλεις. Εμείς θέλαμε να δώσουμε βάρος στη φορητότητα και την απλότητα της συσκευής. Δεν σκεφτόμαστε μόνο το hi-end κοινό της εταιρείας. Θέλαμε κάτι που μέσα σε 5 λεπτά χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο να μάθει κάποιος να το χρησιμοποιεί και να απολαμβάνει γρήγορα και εύκολα τη μουσική και τα εργάκια του σε high definition ποιότητα απροβλημάτιστα, με ήχο κατευθείαν απ την τηλεόραση του.

Εγώ πάλι ...που λόγω δουλειάς έχω μάθει να σκέφτομαι με μεθόδους marketing...αναρωτιέμαι, γιατί μια εταιρεία ελληνική, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για τις καινοτομίες και τις υλοποιήσεις της στον ήχο , (έχω τα TX-3D 12) βγάζει έναν media player ο οποίος μπορεί να βρεθεί από τους καταναλωτές σε παράλληλες τιμές σε άλλα brands και δεν χρησιμοποιεί το όνομά της και την γνώση που έχει για την Ελληνική αγορά ώστε να βγάλει έναν media player που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της και να τα έχει όλα? Να ενσωματώνει δηλαδή όλες εκείνες τις λειτουργίες που ψάχνουμε σε διάφορα media players και αναγκαζόμαστε να παίρνουμε 3 ? Εναν player με καλό dac , με υποστήριξη όλων των φορμάτ σε ήχο και σε εικόνα και σε βιντεο φορματ. Σίγουρα θα αποτελεί πιο ακριβό προιόν. Αλλά ποιος δεν θα το έπαιρνε ? Οταν θα έκανε μόνο 1 επένδυση και θα ήξερε ότι θα είχε διαρκή και αποτελεσματική υποστήριξη? Θα αποτελούσε must στην Ελληνική αγορά και θα "έσβηνε" τις πωλήσεις Xtreamer , WD ktlp.
 
+111
Οσο και να εκανε (λογικα πλαισια) προσωπικα θα το αγοραζα