Crystal Audio Smart 4 Vs wharfedale με denon

vpapous

New member
24 May 2008
69
Εχω ένα χωρο γυρω στα 40τμ όπου θα παιζει 50%/50% μουσική / Ταινίες.

Τα ηχεία θα τα οδηγούν κατά πάσα πιθανότητα καποιος Denon (1909/2309) οι οποίοι όπως έχω διαβάσει σχετικά, θεωρούνται πιο μουσικοί.

Έχετε άποψη για το ποια από τα 2 θα παίξουν πιο καλά? Τα Crystal έχουν ωραίο design και δεν πιάνουν χώρο. Από την άλλη έχω διαβάσει καλά λόγιο στο forum για τα wharefedale.

Τι προτείνετε?

ΥΓ: Το budget είναι γύρω στα 1600. Επομένως θα δεχόμουν και εναλλακτικές φτάνει το κεντρικό ηχείο να είναι 16cm ύψος και τα front ηχεία να μην είναι τεράστια λόγω περιορισμένου σχετικά χώρου....

Aπο τα 2 σετ πιο μουσικά..και κατα την γνώμη μου πάντα,..καλύτερα θα είναι τα Wharfedale diamond 9.6 για μπροστά,τα diamond 9.2 για πίσω,το diamond 9cc κεντρικό,και το sub της σειρας diamond για υπογούφερ..

Το budget σου είναι υπεραρκετό για αυτά εκτός,αν φθάσεις τις 2000 περίπου οπότε έχεις κι άλλες αξιόλογες επιλογές..

Ενδεχομενως και να πηγαινα στα 2000 εφόσον πληρούσαν τις απαιτήσεις μου.
δηλ: λεπτά σε όγκο, μεσαίο μεχρι 16cm, οσο γίνεται μουσικα και να πουλιούνται στα experts (τα οποία εχουν τους περισσοτερους κατασκευαστές εκτος κάποιων πιο εξεζητημενων όπως τα focal dome ή τα minipod)

Τι θα προτεινατε άλλο?

Re: Απάντηση: Crystal Audio Smart 4 Vs wharfedale με denon

Aπο τα 2 σετ πιο μουσικά..και κατα την γνώμη μου πάντα,..καλύτερα θα είναι τα Wharfedale diamond 9.6 για μπροστά,τα diamond 9.2 για πίσω,το diamond 9cc κεντρικό,και το sub της σειρας diamond για υπογούφερ..

Διαβασα προηγούμενα posts και έτσι μπήκαν στο παιχνίδι. Από διαστάσεις μου κάνουν οριακά. Αν η διαφορά τους στο πως παίζουν είναι μεγάλη, θα τα προτιμούσα από τα Crystal Audiο. Από την άλλη αν και τα δύο παίζουν πάνω κάτω το ίδιο, θα προτειμούσα τα CA γιατί ειναι πιο μαζεμένα και designata.

Τελικα λογω waf πηγαμε σε wharfedale σε μικροτερο μεγεθος.

4 x 9.3
9cc για κεντρικο
και το 515 της Yiamaha για sub
τα παραπάνω θα παίρνουν ρευμα από τον 2309

Ελπίζω να παίξουν....:-)

Re: Απάντηση: Re: Crystal Audio Smart 4 Vs wharfedale με denon

Καλές παραλαβές...περιμένουμε νέα σου...-bye-

Θα χρειαστώ την βοήθεια σας παλι.

Ενω μου παρέδωσαν κανονικά τα ηχεία, στον ενισχυτή μου παρέδωσαν τον 2809 αντί του 2309 που είχα παραγγείλει.

Και τώρα είμαi σε δίλημμα: τι ταιρίαζει καλύτερα με τα Diamonda 9.3? ο 2809 ή ο 2309?

Η διαφορά τους είναι στην ισχύ: 7χ 150 και 7χ135 στα 6 ohms αντίστοιχα

ή 7χ115 και 7χ100 στα 8 ohms

Αναλυτικό συγκριτικό http://www.denon.co.uk/site/popup/index.php?p=vergleich_real&Pid=386&vPidN[0]=387 (επιλέξτε από το μενου 2309 ωστε να τον συγκρινετε με τον 2809)

επίσης τα specs των diamond 9.3 http://www.wharfedale.co.uk/model.php?model_id=13

Μια είναι η γνώμη σας ρε παιδιά?

Λοιπόν, επανέρχομαι με αρχικές εντυπώσεις από το σετάκι.

O 2809 φυσάει.... έχει δύναμη και δεν έχω ακούσει παραμόρφωση παίζοντας σε εντάσεις αποδεκτές για μια πολυκατοικία.

Τα Wharfedale βγήκανε καλύτερα απ' ότι τα περίμενα. Εχουν ωραίο ήχο, καθαρό και μετρημένο basso και γενικά για τα δικά μου γούστα με αφήνουν ικανοποιημένο

Παρατηρήσεις/ ερωτήσεις ενός πρωτάρη:

- Παρατήρησα ότι το "κοψιμο" των χαμηλών συχνοτήτων μπορεί να γίνει τόσο απο το crossover του ενισχυτή αλλά και απο την αντιστοιχη ρύθμιση του sub. Εχώ προτίμησα να αφήσω τέρμα ανοιχτό την ρύθμιση του sub και να ρυθμίσω το crossover του AV. Έκανα καλά?

- Crossover ρυθμίσεις: Διάβασα ότι ο κανόνας είναι να βάζεις 10 πιο πάνω από την χαμηλότερη συχνότητα που παίζουν τα κύρια ηχεία σου. Επίσης, ο μια μέση τιμή είναι γύρω στα 80-110. Εμένα τα ηχεία μου (Diamond 9.3) έχουν τις εξής προδιαγραφές:Nominal Impedance6ohm
sensitivity.gif
Sensitivity
88dB
frequency.gif
Frequency
40-24k @ -6dB
crossover.gif
Crossover
2.0kFrequency Fb40Hz

Με βάση τα παραπάνω θα έπρεπε να το βάλω γύρω τα 50 το οποίο απέχει αρκετά από την μέση τιμή. Μήπως κάτι δεν καταλαβαίνω σωστά?

Τέλος, έχω καταλάβει ότι οι περισσότεροι προτημάτε μουσική audio cd να το ακούτε σε δικάναλο στέρεο. Εμένα αντιθέτος μου άρεσε το 5ch stereo για μουσική. Πολύ πιο ζωντάνό και γέμιζε ομοιομορφα τον χώρο. Μήπως πάλι κάτι χάνω?

Φιλε μου καλημερα

Επειδη ειμαι μελλοντικος αγοραστης των diamond 9.3 θα ηθελα να μου πεις πως τα πανε στον τομεα της μουσικης αλλα και του home cinema.

Εχουν αρκετο μπασο απο μονα τους ?

Για την ερωτηση σου δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι ακομα δεν εχω παρει τιποτα :bigcry:

Θα χρειαστώ την βοήθεια σας παλι.

Ενω μου παρέδωσαν κανονικά τα ηχεία, στον ενισχυτή μου παρέδωσαν τον 2809 αντί του 2309 που είχα παραγγείλει.

Και τώρα είμαi σε δίλημμα: τι ταιρίαζει καλύτερα με τα Diamonda 9.3? ο 2809 ή ο 2309?

Ποιο μαγαζί κάνει τέτοιες παραδόσεις.....??????

Καλά, σου δώσαν ενισχυτή 2πλάσια αξίας και κάθοσουνα και το ψίρυζες κι όλας να δεις ποιός είναι καλύτερος?? :p

Όσον αφορά την ακρόαση stereo imo τον πιο σωστό ήχο τον παίρνεις με 2ch Stereo... Τα 5κάναλα είναι περισσότερο για τη βαβούρα και τα extra dB.

Για τα 9.3 δεν ξέρω το πόσο μπάσο θα έχουν από μόνα τους γιατί δεν έχουν καμπίνα... Έγω που έχω την χαμηλότερη σειρά (8.4), αλλά δαπέδου, βγάζουν δυνατά χαμηλά..

Ποιο μαγαζί κάνει τέτοιες παραδόσεις.....??????

Καλά, σου δώσαν ενισχυτή 2πλάσια αξίας και κάθοσουνα και το ψίρυζες κι όλας να δεις ποιός είναι καλύτερος?? :p

Αυτο ακριβως σκεφτηκα και εγω....μα καλα τι ρωταει??? :D
Ολοι θα παρακαλουσαν νομιζω για τετοια λαθη....και ουτε λογος για αναφορα οτυ λαθους :D