Curo sivo σε τζαζ εκτέλεση!

Pink Panther

Established Member
17 June 2006
188
Αττική
Πριν λίγο άκουσα στο "Στην υγειά μας" με τον Παπαδόπουλο το προαναφερθέν κομμάτι. Στο πιάνο ο Μικρούτσικος και η εκτέλεση με εμφανείς επιρροές από τζαζ. Γνωρίζει κάποιος αν αυτή η εκτέλεση κυκλοφορεί στην αγορά;

Ναι, από τις Γραμμές των Οριζόντων είναι.

Και στο live που είχε κυκλοφορήσει πέρσι είχε ωραίες εκτελέσεις των γνωστών "ναυτικών" κομματιών του.

Ευχαριστώ παίδες!

Γενικά, μου αρέσουν πολύ jazz διασκευές γνωστών συνθέσεων.
Απ´ότι είδα ο συγκεκριμένος δίσκος είναι πασίγνωστος...:blush: anyway...

Re: Απάντηση: Curo sivo σε τζαζ εκτέλεση!

Ευχαριστώ παίδες!

Γενικά, μου αρέσουν πολύ jazz διασκευές γνωστών συνθέσεων.

Τότε να σου προτείνω τις διασκευές του Γάλλου πιανίστα Jacques Loussier σε έργα του κλασσικού ρεπερτορίου , κυρίως σε έργα Bach, αλλά και Debussy,Satie,Ravel, Chopin,Handel,Vivaldi,Beethoven.
Με το τρίο του (πιάνο,μπάσσο,ντραμς) διασκευάζει έργα των παραπάνω συνθετών σεβόμενος πάρα πολύ το πρωτότυπο.
Αν δεν τον ξέρεις ήδη αξίζει να έρθεις σε επαφή με το έργο του ιδιαίτερα αν έχεις κάποια σχέση με το κλασσικό ρεπερτόριο και σου αρέσει το πιάνο.
Αν θέλεις περαιτέρω διευκρινίσεις , να σου δώσω με χαρά μου.
:smile:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Curo sivo σε τζαζ εκτέλεση!

Τότε να σου προτείνω τις διασκευές του Γάλλου πιανίστα Jacques Loussier σε έργα του κλασσικού ρεπερτορίου , κυρίως σε έργα Bach, αλλά και Debussy,Satie,Ravel, Chopin,Handel,Vivaldi,Beethoven.
Με το τρίο του (πιάνο,μπάσσο,ντραμς) διασκευάζει έργα των παραπάνω συνθετών σεβόμενος πάρα πολύ το πρωτότυπο.
Αν δεν τον ξέρεις ήδη αξίζει να έρθεις σε επαφή με το έργο του ιδιαίτερα αν έχεις κάποια σχέση με το κλασσικό ρεπερτόριο και σου αρέσει το πιάνο.
Αν θέλεις περαιτέρω διευκρινίσεις , να σου δώσω με χαρά μου.
:smile:

Μάλλον δεν είχα στο μυαλό μου κλασσικό ρεπερτόριο.
Αναφερόμουν π.χ. σε Περιμπανού του Χατζιδάκι και στην εκτέλεση από Raining pleasure (noble dame),

ή εκείνο που δεν παίζεται είναι το greensleeves σε αντίστοιχη εκτέλεση που υπάρχει στο cd του ήχου Cool Evenings (Νοέμβριος 1999).

Ωστόσο επειδή πάντα ψάχνομαι θα προσπαθήσω να ακούσω και αυτά που προτείνεις και θα επανέλθω.

Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.