CX, q80t ή X900H

LAZA

New member
1 May 2009
9
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι ανάμεσα στις 2 LED, στις 65".

Η αναβάθμιση θα γίνει από μοντελο Samsung 55NU7472, από το οποίο είμαι ικανοποιημένος για το vfm.

Απόσταση θέασης 2,5μ-3μ. Σαλόνι με 2 μεγάλες μπαλκονόπορτες, αρκετό φως τις απογευματινές ώρες.

Κύρια χρήση PS5 single player games, δευτερεύουσα NETFLIX (4k πακέτο) κι έπειτα αθλητικά μέσω Cosmote OTT.
Σύνδεση ιντερνετ στα 200mbps.

Η βασική απορία μου είναι η εξής:
Με την υπόθεση ότι η SONY δεν θα πάρει ποτέ το update για VRR και ALLM, αξίζει να την σκέφτομαι απέναντι στην Samsung η οποία όμως δεν έχει DolbyVision?
Ή ανάποδα το ίδιο ερώτημα, αξίζει η Samsung λόγω VRR την αγορά της απέναντι στην SONY που όμως υποστηρίζει DV??
Και κάπου εδώ μπαίνει η CX στο κάδρο κι αναρωτιέμαι αν το ότι προσφέρει όλα τα παραπάνω, αξίζει την μόνιμη έννοια και ανησυχία του burn in.
Αν ανάμεσα στις 3 κάποιος έχει να προτείνει κάποιο 4ο μοντέλο παρακαλώ να το διαβάσω.

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι ανάμεσα στις 2 LED, στις 65".

Η αναβάθμιση θα γίνει από μοντελο Samsung 55NU7472, από το οποίο είμαι ικανοποιημένος για το vfm.

Απόσταση θέασης 2,5μ-3μ. Σαλόνι με 2 μεγάλες μπαλκονόπορτες, αρκετό φως τις απογευματινές ώρες.

Κύρια χρήση PS5 single player games, δευτερεύουσα NETFLIX (4k πακέτο) κι έπειτα αθλητικά μέσω Cosmote OTT.
Σύνδεση ιντερνετ στα 200mbps.

Η βασική απορία μου είναι η εξής:
Με την υπόθεση ότι η SONY δεν θα πάρει ποτέ το update για VRR και ALLM, αξίζει να την σκέφτομαι απέναντι στην Samsung η οποία όμως δεν έχει DolbyVision?
Ή ανάποδα το ίδιο ερώτημα, αξίζει η Samsung λόγω VRR την αγορά της απέναντι στην SONY που όμως υποστηρίζει DV??
Και κάπου εδώ μπαίνει η CX στο κάδρο κι αναρωτιέμαι αν το ότι προσφέρει όλα τα παραπάνω, αξίζει την μόνιμη έννοια και ανησυχία του burn in.
Αν ανάμεσα στις 3 κάποιος έχει να προτείνει κάποιο 4ο μοντέλο παρακαλώ να το διαβάσω.
CX ή C1 με κλειστά μάτια. Δεν υπάρχει σύγκριση. Αν τηρείς 1-2 κανόνες δεν υπάρχει κίνδυνος burn in.

• Like
Reactions: LAZA
Έχεις στην λίστα σου προϊόντα σε τελείως διαφορετική κατηγορία τιμής. Η Sony είναι 100+ Ευρώ φθηνότερη στις 75" σε σχέση με την 65αρα LG (χωρίς να βάζουμε καν στην εξίσωση το κόστος της 5ετής εγγύησης). Αν το budget δεν είναι θέμα η CX είναι μακράν η καλύτερη τηλεόραση.

Πάντως η απουσία του VRR σε PS5, δεν είναι κάποια τρομερή απώλεια, όπως και το ALLM σε single player παιχνίδια το ίδιο. Το game mode σε single player ΑΑΑ παιχνίδια, υποβιβάζει την εικόνα της τηλεόρασής σου, χωρίς ουσιαστικό κέρδος για εσένα, αφού σπανίως αυτού του τύπου τα παιχνίδια είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε χρονισμούς input.

• Like
Reactions: nikosdasos and LAZA
Συμφωνώ! Πάμε αναγκαστικά σε 65αρα λόγω χώρων, οπότε οι led είναι κοντά στα 1200 και η CX είναι στα 1750. Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι εδώ, το μπάτζετ υπάρχει να ανέβω 500 (αλλά δεν βρίσκουμε τα € στον δρόμο :p ), αξίζει όμως η εμπειρία με CX τα έξτρα 500 εουρος?
Βρίσκομαι σε επαρχία και δεν έχω πρόσβαση σε μεγάλο πολυκατάστημα για να τις δω και δίπλα δίπλα, ότι διαβάζουμε εδώ από εσάς κ από τα βίντεο του YouTube γι'αυτό κ σας πρήζω με ίσως ανούσιες ερωτήσεις.

Συμφωνώ! Πάμε αναγκαστικά σε 65αρα λόγω χώρων, οπότε οι led είναι κοντά στα 1200 και η CX είναι στα 1750. Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι εδώ, το μπάτζετ υπάρχει να ανέβω 500 (αλλά δεν βρίσκουμε τα € στον δρόμο ), αξίζει όμως η εμπειρία με CX τα έξτρα 500 εουρος?
Βρίσκομαι σε επαρχία και δεν έχω πρόσβαση σε μεγάλο πολυκατάστημα για να τις δω και δίπλα δίπλα, ότι διαβάζουμε εδώ από εσάς κ από τα βίντεο του YouTube γι'αυτό κ σας πρήζω με ίσως ανούσιες ερωτήσεις.
Αξίζει να ζήσεις την εμπειρία μιας oled στο σαλόνι σου. Thank me later.

Θα πάρει VRR/ALLM και το PS5 κάποια στιγμή.

• Like
  • Haha
Reactions: stfmich and LAZA
Εδώ κι ο χώρος που θα μπει, πιστεύετε ότι ο φωτισμός θα είναι υπερβολικός για OLED?

αυτό πρέπει να το δεις ανάλογα με τον προσανατολισμό του παραθύρου και τι ώρες θες να τη χρησιμοποιείς αλλά δε φαίνεται ότι θα έχεις πρόβλημα. πάντως αν μιλάμε για την CX, έχω τη C1, νομίζω είναι παρόμοιες στη φωτεινότητα και εγώ τη βρίσκω πολύ φωτεινή για τη δικιά μου χρήση, ανάλογα το mode κατεβάζω συνήθως το OLED brightness κάτω απ' το 80%. Επίσης έχει καταπληκτική απορρόφηση αντανακλάσεων. Η αντανάκλαση που φαίνεται στη φωτό σου το παράθυρο, αν ήταν η C1 εκεί θα το έβλεπες σε μαυρο-μωβ χρώμα στο 20-30% (μαντεύω χοντρικά) της αντανάκλασης που βλέπω τώρα.

Στην φώτο έχω βγάλει κουρτίνες κ ανοικτά στα παντζούρια. Όταν πέφτει το φώς του ήλιου, ουσιαστικά χτυπάει με κλίση περίπου 30μοιρες τον τοίχο απέναντι από την TV. Τις περισσότερες ώρες στο σαλόνι για θέαση και gaming τις περνάω νύχτα.

• Like
Reactions: paokamaterou
Στην φώτο έχω βγάλει κουρτίνες κ ανοικτά στα παντζούρια. Όταν πέφτει το φώς του ήλιου, ουσιαστικά χτυπάει με κλίση περίπου 30μοιρες τον τοίχο απέναντι από την TV. Τις περισσότερες ώρες στο σαλόνι για θέαση και gaming τις περνάω νύχτα.
Έχει την 65C1 στα 1850€ αυτή τη στιγμή στο Σκρουτζ. Αν βιάζεσαι χτυπάς CX, διαφορετικά κάνεις κίνηση τον Οκτώβρη για τις φετινές.

• Like
Καλό είναι να μην πέφτει το φως από τον ήλιο πάνω στην τηλεόραση. Κατά τα άλλα, περίμενε για τη C1. Περίπου στην ίδια τιμή θα τη βρεις ή πιο κάτω, το φθινόπωρο.

• Like
Επειδή παρακολουθώ το site με τις προσφορές της ΤΡΕΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ(!) παρατήρησα ότι το μοντέλο της LG C1 55' δεν έχει εξαντληθεί στα 1300€ (Στα σκρουτζομάγαζα έχει περίπου 1360 αρχική).
Θεωρείται υψηλή η τιμή της ή όλοι περιμένουμε τις προσφορές του Νοέμβρη?

Περίπου τόσα θα στοιχίζει και στο τέλος Νοεμβρίου, στις μεγάλες αλυσίδες. Όμως, μέχρι τότε, ενδέχεται να προκύψουν προωθητικές ενέργειες από την εγχώρια αντιπροσωπεία, για τα μοντέλα (δύο κωδικοί) που εισάγονται μέσω αυτής στην ελληνική αγορά, οι οποίες θα αφορούν δωρεάν επέκταση εγγύησης ή/και δώρο prepaid κάρτα.

• Like
Συμφωνώ! Πάμε αναγκαστικά σε 65αρα λόγω χώρων, οπότε οι led είναι κοντά στα 1200 και η CX είναι στα 1750. Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι εδώ, το μπάτζετ υπάρχει να ανέβω 500 (αλλά δεν βρίσκουμε τα € στον δρόμο :p ), αξίζει όμως η εμπειρία με CX τα έξτρα 500 εουρος?
Αξίζει να ζήσεις την εμπειρία μιας oled στο σαλόνι σου. Thank me later.

Θα πάρει VRR/ALLM και το PS5 κάποια στιγμή.
Το έχω ξαναγράψει, φαντάζομαι και άλλοι πολλοί πριν από μένα. Μια φορά OLED.... για πάντα OLED.
Δεν υποτιμώ τα 500 ευρώ της διαφοράς αλλά αυτό είναι βαρέλι με δίχως πάτο. Αντίστοιχες συγκρίσεις μπορούμε να κάνουμε μεταξύ διαφόρων τεχνολογιών ή να το πάμε στα άκρα και να πούμε αν μια 65άρα των 1300 ευρώ αξίζει τη διαφορά με μια της "σειράς" των 600 ευρώ; Και έχεις δώσει "μόλις" 600 ευρώ που είναι σημαντικά λιγότερα από τα 1300, 1600, 1700...
Δυστυχώς για όλους μας το τίμημα για την απόλαυση δεν έχει αναλογικό κόστος. Είχα αγοράσει πριν από 5 χρόνια μια OLED LG 55EG910V σε FHD στα 1480€.
Πρόσφατα που χρειάστηκε να πάρω άλλη μια στις 55" με ζόρισαν μεν τα 1200€ αλλά η επιλογή θα ήταν έτσι και αλλιώς ή OLED ή τίποτα (θα περίμενα μέχρι να μπορώ). Κάτι οι δόσεις, κάτι μια σημαντική επιστροφή σε Yellows και προχώρησα στην αγορά της.
Τουλάχιστον ήταν σημαντικά αναβαθμισμένη τεχνολογικά και με σημαντικά χαμηλότερη από αυτή που είχα πάρει σε προσφορά πριν από 5 χρόνια (LG 55CX6LA στα 1200 € vs LG 55EG910V στα 1480 €).