Cyber-shot DSC-F828 flash

dimrho

New member
15 December 2012
12
[FONT=&quot]Καλησπέρα[/FONT][FONT=&quot],[/FONT]
[FONT=&quot]Έχω την [/FONT][FONT=&quot]Cyber[/FONT][FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot]shot[/FONT] [FONT=&quot]DSC[/FONT][FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot]F[/FONT][FONT=&quot]828 και το [/FONT][FONT=&quot]flash[/FONT][FONT=&quot] δεν παίζει πλέον. Ο χαρακτηριστικός του ήχος ακούγετε αλλά η λάμπα δεν ανάβει. Το μόνο που παρατηρώ είναι έναν μικρό σπινθήρα (αν μπορώ να το πω έτσι) στην λάμπα. Θα μιλήσω με την [/FONT][FONT=&quot]Sony[/FONT][FONT=&quot] αλλά πιστεύω ότι το κόστος επισκευής θα είναι μεγάλο. Μπορώ να προσαρμόσω κανένα εξωτερικό [/FONT][FONT=&quot]flash[/FONT][FONT=&quot]; Τα [/FONT][FONT=&quot]sony[/FONT][FONT=&quot] που ταιριάζουν με την συγκεκριμένη μηχανή είναι δυστυχώς πολύ ακριβά. [/FONT]

Δεν την ξέρω την μηχανή, αλλά στα χαρακτηριστικά της λέει οτι έχει hot shoe όμως δεν κατάλαβα αν είναι το κλασικό, ή είναι το ειδικό της Σονυ. Αν είναι το κλασικό, μπορείς να βάλεις εκεί κάποιο εξωτερικό φλας, απλά δεν θα συνεργάζεται αυτόματα με την μηχανή. Αλλιώς θα χρειαστείς πρώτα κάποιον αντάπτορα. Δες πρώτα τί κόστος σου λένε απο την Σονυ και μετά βλέπεις θα έλεγα.

Βλέπω ότι έχει hot shoe , οπότε μπορείς να πάρεις ένα φθηνό κινέζικο universal και να το δουλεύεις στο manual. Κάτι σαν αυτό http://www.braun-photo.gr/index.php...id=50&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart ας πούμε.

Edit: όπως λέει και ο Alex περίμενε να δεείς τι θα σου πούνε από την Sony, αν είναι απαγορευτικό μπορείς να πας επί τόπου στο μαγαζί να δοκιμάσεις.

μόλις βήκα ενα παλιό μου φλασ minolta. το έβαλα και λειτουργεί. η φωτογραφική μαλιστα μου εβγαλε ενδειξη οτι εχω συνδέσει εξωτερικό φλας. αλλα οι φωτογραφίες βγαίνουν υπερβολικά φωτεινές.

όταν λέτε οτι δεν θα συνεργάζεται με την μηχανή εννοήτε οτι δεν θα ανάβει; πως μπορώ να ξερω αν έχει hot shoe κλασικό ή της sony;

Αν σου δίνει ένδειξη είσαι 99% ο.κ. Απλά πρέπει να γυρίσεις στο manual την έκθεση και να πας εμπειρικά διότι προφανώς δεν συνεργάζονται πλήρως...