D7000 ωραία, με τι φακο?

Φρα.Πε.

Supreme Member
17 June 2006
6,844
Ελευσίνα
Μετα απο 5.5 έτη ξεζουμισματος η d50 -νομίζω- οτι παρέδωσε ψυχή και πνεύμα. Οσο και αν ειχα πειστει οτι δεν χρειαζομαι νεο σωμα τελικά δε το γλιτώνω.

Φυσικά η d7000 θα ειναι το νεο σώμα αλλα δε ξέρω με τι φακό να την παντρέψω γνωρίζοντας οτι θέλει καλο γυαλί. Μέχρι στιγμής εχω τον 17-70 και τον εξαιρετικο -για μενα τουλαχιστον- 35mm 1.8. Ο πρώτος θα κρατηθει στην μικρη περιπτωση που φτιαξει η d50.

Χρήση all around σε συνδυασμό με τον 35mm για τα σκοτάδια.

Κοιτάζω για τον Nikkor 16-85 VR ή τον tamron 17-50 2.8 VC

Δεκτές αντιπροτάσεις!!!

Ευχαριστώ.
Frank

Ποιον 17-70 , γιατι αν ειναι ο Σιγμα ο HSM OS δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι κατι καλυτερο.

Edit Απο μηχανη παντως δεν θα χρειαστεις καλυτερη μεχρι να παραδωσει το πνευμα νομιζω.Αριστη επιλογη.

Last edited:
O 17-70 έχει πάντως γενικά καλές κριτικές.
Δεν χάνεις τίποτα να τον δοκιμάσεις πρώτα, τώρα εάν βρεις και κανέναν Τάμρον 17-50 να κάνεις τις προσωπικές σου συγκρίσεις, θα ήταν καλύτερα.

Συμφωνώ.

Ιδιαίτερα αν είναι ο f4.

Μεταξύ 17-50 και 16-85 είναι καθαρά θέμα χρήσης. Για μένα δεν είναι απόλυτα στην ίδια κατηγορία...

Ops δικο μου βιαστικό λάθος τον Nikkor 18-70 3.5- 4.5 έχω
http://www.photozone.de/nikon--nikk...18-70mm-f35-45-g-if-ed-dx-review--test-report

Αλλα τωρα που λετε για αυτον τον Sigma 17-70 δε τον εχω κοιτάξει καθόλου, τους "φοβαμαι" τους sigma. Θέλω αν ειμαι σίγουρος οτι το γυαλί που θα κουμπώσω θα ειναι αντάξιο -στα μέτρα του οικονομικα εφικτου- του σώματος. Δε θελω να αγοράσω αλλο φακό παρα μονο ενα καλο ευρυγωνιο πολυυυυ αργοτερα.

Last edited:
Όχι, έχεις δίκιο για τον 17-50/2.8, δεν είναι της ίδιας κατηγορίας, ο 16-85 είναι πιο all-around και travel.
Και ο προηγούμενος 17-70/2.8-4.5 έχει φανεί ιδιαίτερα αξιόλογος, εάν μιλάμε μάλιστα για ένα καλό κομμάτι του, να θυμίσω τις δοκιμές του στο photozone, πάνω σε Nikon D200 και πάνω σε Pentax K10D, με σταθερά πολύ καλά αποτελέσματα.
Εγώ πάντως θα τον κρατούσα, όπως και τον 35/1.8 ασφαλώς.

Θα προσέθετα έναν υπερευρυγώνιο, αλλά μπορεί και με τα 17mm του Σιγμα προσωπικώς να είσαι καλυμμένος, οπότε θα κοιτούσα στο άλλο άκρο, είτε με την προσθήκη ενός τελε-ζουμ (γιατί όχι του νέου Tamron 70-300 VC -400 ευρώ) ή, εάν τείνεις περισσότερο στους σταθερούς, γιατί όχι έναν 85/1.8 ή έναν μάκρο κοντά σε αυτά τα χρήματα, εάν θέλεις να εξερευνήσεις και αυτό το είδος -πχ Nikkor 85/3.5vr, Ταμρον 60/2, Sigma 70/2.8, Tamron 90/2.8.

Και ο 18-70 της Νίκον δεν είναι άσχημος, μόνο αργός είναι (αλλά όχι όσο οι τυπικοί 18-55). Θα έλεγα τουλάχιστον να τον δοκιμάσεις πρώτα.

Καλύτερη και value-for-money επιλογή για στάνταρ ζουμ, ο Tamron 17-50/2.8VC που προτάθηκε παραπάνω, αλλά και ο Sigma 17-70/2.8-4 OS με μεγαλύτερο εύρος (αλλά όχι σταθερό f/2.8).

χμμ πάνω που ειχα κατασταλάξει στον 16-85 αλλα με ετρωγε το 2.8 του tamron (και η φθηνοτερη τιμη φυσικα) τωρα με τρωει περισσότερο ο tamron αλλα φοβαμαι πολυ τα λεμονια ομως.

Εγω τον εχω τον Sigma 17-70 OS HSM, πολυ καλος φακος, πολυ sharp αν τον κλεισεις λιγο, πολυ καλη σταθεροποιηση και γρηγορος στην εστιαση (οχι ο γρηγοροτερος).
Πολυ καλη λυση , ειδικα στη τιμη που τον πηρα (390 ευρω).

Σαν επιπεπλον προτερημα του , ειναι το αρκετο καλο "macro" που εχει 1:2.7

Re: Απάντηση: D7000 ωραία, με τι φακο?

χμμ πάνω που ειχα κατασταλάξει στον 16-85 αλλα με ετρωγε το 2.8 του tamron (και η φθηνοτερη τιμη φυσικα) τωρα με τρωει περισσότερο ο tamron αλλα φοβαμαι πολυ τα λεμονια ομως.

Εδω και πολυ καιρο δεν αγοραζω φακο αν δεν τον κουμπωσω στην μηχανη πρωτα και δω στο Laptop του καταστηματος τα δειγματα (εστω και στο κακο JPG της Κ200).
Τον Ταμρον 17-50/2.8 τον εχουμε και ειναι παρα πολυ καλος με σταθερο το 2.8 .
Αυτο που θα εκανα στην θεση σου και δεν μου εχει βγει ποτε σε κακο ειναι ..οταν πας στο καταστημα να αγορασεις την μηχανη να κουμπωσεις τους 2,3 φακους που θελεις να συγκρινεις και να αγορασεις αυτον που θα σε ενθουσιασει , γιατι ο φακος απ'οτι εχω δει ειναι πολλα περισσοτερα απο χαρακτηριστικα και εδω το μια εικονα = 1000 λεξεις βρισκει την απολυτη εφαρμογη και το κυριοτερο αποφευγεις τα λεμονια που υπαρχουν σε ολες τις εταιριες .

Καλημερα!

Απο σημερα ευτηχης κατοχος της d7000, την αγορασα μονο σωμα- προς το παρων - διοτι βιαζομαι αυτες τις ημερες και θα την δουλεψω με τους υπαρχοντες φακους μεχρι να κατασταλάξω τι θα κουμπωσει για μενα καλυτερα επάνω.

Re: Απάντηση: D7000 ωραία, με τι φακο?

Καλημερα!

Απο σημερα ευτηχης κατοχος της d7000, την αγορασα μονο σωμα- προς το παρων - διοτι βιαζομαι αυτες τις ημερες και θα την δουλεψω με τους υπαρχοντες φακους μεχρι να κατασταλάξω τι θα κουμπωσει για μενα καλυτερα επάνω.

μπράβο!!! καλοτράβηχτη...

Σας ευχαριστω ολους!

αν γνωριζει καποιος που μπορω να επισκευασω την d50 (αθηνα) ας με ενημερωσει. δεν εχει κτυπημα απλα ο χρονος μαλλον κτυπησε την πορτα στο κλειστρο

Last edited:
Οχι ακόμα, απλα ηθελα να μαθω κι για αλλους εξουσιοδοτημένους επισκευαστές (που ισως ειναι οικονομικότεροι)