Dac 2000 του Ελεκτορ

Ευχαριστώ Κώστα, ο Γιάννης μάλλον μπορεί να πει περισσότερα. Γιάννηηηηη..... μας (όχι το μαντήλι σου :smile: ) ερώτηση:

Μπορεί να φτιαχτεί - χωρίς να δώσει κανείς τα 400$ για το demo board της T.I του οποίου είναι σχεδόν αντίγραφο??

Υπάρχει δηλαδή καμμιά πλακέτα πουθενά?

Έχει αν μη τι άλλο σοβαρά dac: pcm1704.
Έσχάτως στα φόρα διαβάζω για "best audiophile components" και εννοούν το CS4396 (ψιλό μπλιάχ στέρεο ΔΣ με ενσωματωμένα φίλτρα (ναι φίλτρα, έχει και DSD) καφετιέρα και έξοδο για συσκευή μασάζ.

Γι αυτό ρωτούσα τις προάλλες τι απέγιναν τα multibit dac's που ήταν εκ των ουκ άνευ την περασμένη δεκαετία, σε όλα τα πλέιερς από μια κατηγορία και άνω (εξαίρεση: meridian).

Με τη βοήθεια των φίλων που απάντησαν τότε, νομίζω πως ξέρω: Τα έφαγε η μαρμάγκα του κόστους. Κάτι τα πολλά κανάλια, κάτι τα νεά φορμά, έγινε "audiophile" το CS4396.

Έχω και ερώτηση: Εκτός από τa receiver της crystal 8414-6/20, υπάρχει κανένα 24/96 καλύτερων προδιαγραφών, που να μπορεί να τοποθετηθεί στα περί ου ο λόγος dac?? (dac2000 elektor, demo board 1706 της T.I.)??

Last edited:
Ελα, φώναξε κανείς?

Λοιπόν, τις πλακέτες τις είχα πάρει από τα γραφεία του Ελληνικού Ελέκτορ (αιωνία του η μνήμη..).
Ξέρω πως γενικά τις πλακέτες του Ελέκτορ τις φτιάχνουν και άλλοι, αλλά δεν έχω ψάξει.

Η μαμά πλακέτα πάντως έχει επιμεταλλωμένες τρύπες, και σοβαρό ground plane που χρειάζεται ΣΑΦΩΣ στα ψηφιακά.

Τώρα, όσον αφορά τα SMD, τα PCM1704 και CS8414 κολλιούνται (σχετικά) εύκολα.
Το κουπί είναι το DF1704 που έχει απόσταση ποδιών 0.27mm!!

Edit:

Διόρθωση: πάχος ποδιών 0.27mm. Η απόσταση ήταν κάπου στο 0.5mm..

Δεν ξέρω κανένα pin compatimble receiver chip αντί του CS8414.

Τα 400$ μπορεί να μην είναι πολύ ακριβά, αν σκεφτείς τα υλικά που έχει και το ζόρι με τα SMD. Δες όμως πόσο θα σου κοστίσει για να έρθει εδώ....
Γενικά όμως τα EVboards της TI είναι ακριβά.

Απάντηση: Re: Dac 2000 του Ελεκτορ

Edit:

Διόρθωση: πάχος ποδιών 0.27mm. Η απόσταση ήταν κάπου στο 0.5mm..

Δεν ξέρω κανένα pin compatimble receiver chip αντί του CS8414.

Τα 400$ μπορεί να μην είναι πολύ ακριβά, αν σκεφτείς τα υλικά που έχει και το ζόρι με τα SMD. Δες όμως πόσο θα σου κοστίσει για να έρθει εδώ....
Γενικά όμως τα EVboards της TI είναι ακριβά.

Όχι Γιάννη, όντως δεν είναι, είναι πολύ καλής ποιότητας. απλά μ'έχει πιάσει το σύνδρομο Σκρούτζ.... Είχαμε και παράπλευρες απώλειες εσχάτως :smile:

Το απωθημένο μου ήταν αρχικά ένα signal processor με κανένα fpga (π.χ. sharc-xilinx) να υλοποιούν receiver και φίλτρο πριν τα dac, μου πέρασε όμως όταν είδα πόσο έχουν τα αντίστοιχα boards.

Last edited:

ΕΑΝ είσαι τυχερός .. θα ψάξω στις αρχαιολογίες μου είχα μια πλακέτα μισοτελειωμένη ..

Βασίλη αν τη βρεις και αποφασίσεις να την αποχωριστείς σε λογική τιμή τιμή, δώσε σημεία ζωής.

Πριν χρονια ειχα αποφασισει να φτιαξω αυτο το dac , ειχα προμηθευτει την πλακετα και ολα σχεδον τα παραπλησια . αλλα αλλαξα γνωμη ..βαρεθηκα κλπ .
Αν τα βρω και δεν ταχω πεταξει θα στειλω ειδοποιηση...-bye-

Πριν χρονια ειχα αποφασισει να φτιαξω αυτο το dac , ειχα προμηθευτει την πλακετα και ολα σχεδον τα παραπλησια . αλλα αλλαξα γνωμη ..βαρεθηκα κλπ .
Αν τα βρω και δεν ταχω πεταξει θα στειλω ειδοποιηση...-bye-

Ευχαριστώ^2 :a0210: