DAC Yulong D-100 Μπλέξαμε...

jpaudio

AVClub Enthusiast
19 June 2006
765
Μεσσόγεια
Καλημέρα. Πρίν δύο μέρες παρέλαβα από Ebay μεριά έναν DAC Yulong D-100, όμορφο και πολλά υποσχόμενο μηχανάκι, φορτωμένο με δυνατότητες και πολύ ποιοτικό ήχο σύμφωνα πάντα με reviews που έχουν γραφτεί στο ΝΕΤ. Διστυχώς όμως δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Αν και συγχρονίζει τις εισόδους του και η οθόνη του δίχνει την συχνότητα της κάθε εισόδου, δεν έχει ήχο στις εξόδους line και ακουστικών. Τα βασικά στο κύκλωμά του είναι τα AD-1955 , AD-1896 μαζίμε ένα CS8416 που χειρίζεται τις εισόδους. Αφού στην οθόνη του δείχνει την συχνότητα συγχρονισμού σε κάθε είσοδο θεωρώ ότι το CS8416 και ο μcontroller που τρέχει το firmware λειτουργούν. Κάτι δεν πάει καλά μετά, ίσως κάνει mute όλην την επεξεργασία του σήματος. Μπορεί να ψάχνω ψύλλους στα άχυρα και η κατάληξη να είναι η ανακύκλωση αλλά πρίν κάθε βοήθεια δεκτή.
Ευχαριστώ.
Φιλικά,
Γιάννης

Μία λύση υπάρχει:
Αποσφαλμάτωση με παλμογράφο. Από τα datasheets των ολοκληρωμένων βλέπουμε σε ποιό ποδαράκι πρέπει να υπαρχει ποιό σήμα και ελέγχουμε.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει να το ανοίξεις. Μήπως θα ήταν πιο απλό να τους το στείλεις πίσω ζητωντας αντικατάσταση?

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το έχω ζητήσει ήδη και περιμένω απάντησή του. Απλά δεν το πολυπιστεύω ότι θα το δεκτεί οπότε σκέφτομαι την λύση νούμερο δύο. Κοιτώντας προσεκτικότερα πρόσεξα ότι έχει ξαναανοικτεί το καπάκι του οπότε το ήξερε ο τύπος. Το κακό είναι πως πληρώθηκε με Bank transfer οπότε δεν καλύπτομαι από εγγύηση αγοράς από τοι Ebay.
Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Θα βοηθήσεις στο σενάριο νούμερο 2;

Ο αιώνιος Έλληνας (εγώ)! Η αγορά έγινε μετά από διαπραγμάτευση της τιμής εκτός διαδικασίας Ebay και έτσι πέτυχα μεγαλύτερη έκπτωση. Με λίγα λόγια το είδος βρέθηκε στο Ebay αλλά αγοράστηκε, τυπικά, έξω από αυτό. Δεν ξέρω αν μπορώ να αφήσω feedback σε αυτή την περίπτωση.
Γιάννης
Υ.Γ Μην βαράτε...

Δεν μπορείς να αφήσεις φυσικά αφού ουσιαστικά δεν έχει υπάρξει συναλλαγή για το ebay.

Αγαπητε jp στην ιδια λουμπα με αγορα απο ebay εχω πεσει και εγω, προφανως δεν φαινεται πουθενα η αγορα στο ebay, μαλιστα απειλουν και με διαγραφη του λογαριασμου εαν καταλαβουν οτι ψωνιζεις εκτος ebay, οτι δηλαδη το χρησιμοποιεις μονο ως ευρετηριο...

Στο δια ταυτα, εαν ο πωλητης ειναι Κυριος, τοτε θα στο αντικαταστησει, αν και η περιπτωση σου "βρωμαει" λιγο.Εαν τελικα δεν μπορεσεις να βγαλεις ακρη με αλλαγη, σιγουρα θα μπορεσει καποιος να το επισκευασει.Ειναι κριμα να γινει τροφη ανακυκλωσης, καινουριο μηχανακι!

Καλη τυχη.

Αγόρασε ένα ακόμα μηχανάκι μεσω ebay και στείλτου πίσω το παλιό ότι δήθεν δεν δουλέυει .. το καινούργιο
ΚΑΙ όλος και κάποιος θα βρεθεί να το πάρει το περίσιο ..

Re: Απάντηση: DAC Yulong D-100 Μπλέξαμε...

Μία λύση υπάρχει:
Αποσφαλμάτωση με παλμογράφο. Από τα datasheets των ολοκληρωμένων βλέπουμε σε ποιό ποδαράκι πρέπει να υπαρχει ποιό σήμα και ελέγχουμε.

+1:a0210:

δεν πρέπει να ειναι σοβαρή βλάβη ετσι όπως το αναφέρεις. άσε να δούμε τι θα σου απαντήσουν πρώτα.

Απάντηση: Re: DAC Yulong D-100 Μπλέξαμε...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το έχω ζητήσει ήδη και περιμένω απάντησή του. Απλά δεν το πολυπιστεύω ότι θα το δεκτεί οπότε σκέφτομαι την λύση νούμερο δύο. Κοιτώντας προσεκτικότερα πρόσεξα ότι έχει ξαναανοικτεί το καπάκι του οπότε το ήξερε ο τύπος. Το κακό είναι πως πληρώθηκε με Bank transfer οπότε δεν καλύπτομαι από εγγύηση αγοράς από τοι Ebay.
Φιλικά,
Γιάννης
Υ.Γ. Θα βοηθήσεις στο σενάριο νούμερο 2;

Γιάννη θα το δούμε από τα datasheets, δεν είναι τρομερά δύσκολο, αν όμως βρούμε κανένα προβληματικό microcontroler π.χ, άντε άλλαξτον έτσι και είναι smd.....

για να δείχνει δεδομένα στην οθόνη δεν πρέπει να είναι κοντρολερ. φαντάζομαι εναν θα εχει για ολα. κατι στο ντακ ή στο τροφοδοτικό του αναλογικού μπορεί πιθανότερα.

Καλησπέρα. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το clock των ψηφιακών. Με μια πρόχειρη ματιά με αναλογικό παλμογράφο δεν έχει έξοδο ο ταλαντωτής-κονσέρβα. Η συχνότητα που τρέχει είναι 28,322 MHZ. Βιαστικές παρατηρήσεις, αύριο με περισσότερη προσοχή.
Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.
Φιλικά,
Γιάννης

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Τελικά η βλάβη ήταν στον ταλαντωτή. Αυτό απάντησαν και από την Yulong σαν πιθανότερη αιτία του προβλήματος. Αντικαταστάθηκε και όλα εντάξει. Πολύ καλό μηχανάκι, με όλες τις δυνατές εισόδους, μέγιστη ευελιξία και έξοδους για ακουστικά, χαμηλής και υψηλής αντίστασης. Μόνο αρνητικό η δυσκολία χεριάσματός του. Συστήνεται.
Φιλικά,
Γιάννης