Dac

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,623
Kως
Ζητώ την γνώμη των εμπειρότερων για αγορά ενός USB Dac.Παρακολουθώ με προσοχή τα διάφορα posts και έχω διακρίνει το Denon da-300USB ,το ifi dsd nano ,το Μusical Fidelity v 90 και to audio gd.
Ακροάσεις θα είναι από το netbook με αρχεία ριπαρισμένα και spotify.
Eυχαριστώ

επειδή έχω το τελευταίο, θεωρώ ότι αξίζει να μπεις στην φασαρία με παραγγελίες από εξωτερικό, κλπ., μόνον αν χρειάζεσαι παράλληλα και έναν ιδιαίτερα ισχυρό ενισχυτή ακουστικών ... αν όχι, κατά την γνώμη μου το Ντένον είναι η καλύτερη περίπτωση ...

Ευχαριστώ πρώτα απ όλα για τη βοήθεια.Είχα πάρει ένα Κινέζικο για αρχή ,κάτι έκανε ..αλλά λίγο.Το τελευταίο είναι πάντως τσιμπημένο στην πατρίδα.περίπου 400 ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το ντένον εννοώ.

Re: Απάντηση: Dac

Δες το M2TECH,αξίζει τον κόπο και τα χρήματα ζητά
+1
ναι μεν δεν παίζει dsd (όχι πως είναι και εκ των ουκ άνευ, το λέω σε περίπτωση που το θέλεις) αλλά είναι πάρα πολύ καλό!
και το nano βέβαια ... πάντα για τα λεφτά τους και για αυτό που είναι!
Τα άλλα δεν τα έχω ακουσει

Aν ενδιαφέρεσαι μόνο για σύνδεση USB (δε σου το συνιστώ, αλλά λέμε, αν) το iFi θα σε καλύψει.
Αν θέλεις και άλλη σύνδεση (για να συνδέσεις π.χ. κάποιο dvd, bluray ή media player) Denon ή musical fidelity.

Να σου προτείνω και το TEAC UD-H01 [ URL] σε αυτά τα λεφτά. Δεν το έχω ακούσει, αλλά η εταιρεία έχει πολύ καλή φήμη και σε αυτή την τιμή...

Το Teac είναι παραπάνω από τίμιο... BB τσιπάκι με ξεκούραστο, γλυκό ήχο για άνετες πολύωρες ακροάσεις και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και βέβαια πλήρες συνδέσεων.

Η balanced έξοδος μόνο έχει τα θεματάκια της... κοινώς είναι άθλια. Αλλά αυτό είναι μάλλον αδιάφορο επί της παρούσης.

Δηλαδή; Τι πρόβλημα έχει; Γιατί απ' ότι με έχουν πει το 501 παίζει γαμάτα από balanced

Ε, το μικρό είναι το ακριβώς αντίθετο.
Σαν να σκέπασες τα πάντα με βαριές κουβέρτες.
Μουντός ήχος του θανατά. Είχα πάθει πλάκα.
Δεν έφταιγε το καλώδιο. Ούτε ο ενισχυτής.

Το Teac είναι παραπάνω από τίμιο... BB τσιπάκι με ξεκούραστο, γλυκό ήχο για άνετες πολύωρες ακροάσεις και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και βέβαια πλήρες συνδέσεων.

Η balanced έξοδος μόνο έχει τα θεματάκια της... κοινώς είναι άθλια. Αλλά αυτό είναι μάλλον αδιάφορο επί της παρούσης.

Και τι τον νοιάζει; Αφού από RCA θα παίξει.

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια.το Meridian το άκουσα σε μεγάλο σύστημα και έβγαλε τις αδυναμίες του μάλλον λόγω του μεγέθους των υπολοίπων συσκευών (όλες αναφοράς)..όσο για τις συνδέσεις ,αρχική προϋπόθεση να ακούω με USB ,και δευτερευόντως να συνδέσω τα 2 απ τα 4 CDp που παίζουν με το ζόρι....πια .
Πιστεύω ότι μετά το V-dac ,και το Κινέζικο ,η ψηφιακή πηγή μου πρέπει να πάρει αυτήν την πορεία ,γιατί ακριβώς μετά από ακροάσεις πικάπ,και τις τέσσερις (Linn Karik/Meridian/Marantz/Arcam) ,αδυνατώ να τις ακούσω ...και μάλιστα το συν- διαπίστωσε και ακροατής -αντιπρόσωπος καλεσμένος μου το προηγούμενο weekend.
Δεν θέλω προς θεού να ανοίξω καμιά 'παλιοσυζήτηση' ,με αντιπαραθέσεις ανούσιες και χιλιοειπωμένες.
Απλά και eγώ, αν και στο ξεκίνημα πείστηκα ότι το PC/DAC front end ξεφεύγει..

Ακουστικά απλά tvn 40-50 ευρώ, γιατί ενδιαφέρομαι σχεδόν μόνο για σύνδεση στο κυρίως ή δευτερεύον σύστημα.
Όσο για το τι είχα ,ήταν ένα φτηνό της musiland ....