Dali 1 vs Q Acoustics 3000 και A/V ενισχυτής

da_lawya

New member
1 February 2016
14
Χαίρεται. Είμαι ανάμεσα στα δύο αυτά σετ ηχείων δηλ. 1) Dali Zensor 1 x 4 , Zensor Vokal centre και E-9F subwoofer και 2) Q Acoustics 3010 x 4 , 3090C centre και 3070S subwoofer.
Τι θα προτείνατε ανάμεσα στα 2 ?
Και για ενισχυτή κλίνω προς Yamaha V479 ή Pioneer VSX-830 ή Denon AVR-X2200W [αν τον βρω σε καλή τιμή]
Ποια η γνώμη σας?

[h=1][/h]

Απάντηση: Dali 1 vs Q Acoustics 3000 + ενισχυτή

Τα Zensor 1 είναι 5" οπότε συγκρίνονται πιο πολύ με τα Q Acoustics 3020 παρά με τα 3010. Για τα Dali έχω την καλύτερη άποψη.
Βασικά για ηχεία βάσης στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις αυτά είναι, δεν είναι άλλα άντε και τα Wharfedale.

'Οσον αφορά τον ενισχυτή, ο Denon Χ2200 ανήκει σε ανώτερη κατηγορία από τους yamaha και pioneer που έχεις βάλει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Dali 1 vs Q Acoustics 3000 + ενισχυτή

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση,

Kαι γω καταλήγω προς τα Dali κι έχεις δίκιο για τον Denon.
Για ενισχυτή καταλήγω μάλλον προς τον Pioneer, γιατί προς το παρόν δεν σκέφτομαι για 7.2 ούτε για Atmos.
Καμία άλλη πρόταση?

Για τι χώρο προορίζεται το σύστημα? τετραγωνικά και απόσταση ακρόασης?

Προς το παρόν έιναι για μικρό δωμάτιο, γύρω στα 15 τμ και γύρω στα 2,5 μ απόσταση, αλλά στο μέλλον μάλλον θα μπουν σε σαλόνι διπλάσιας έκτασης κι απόστασης θέασης 3 μ

Για το μικρό δωμάτιο πιστεύω και εγώ ότι θα είσαι εντάξει με τα zensor 1.
Για 30τμ και 3μ απόσταση ακρόασης, θα κοιτούσα κάτι μεγαλύτερο.

Αν θα γίνει σχετικά σύντομα η μετακόμιση πάρε για αρχή 2 z1 + το vokal και όταν με το καλό μετακομίσεις διαλέγεις κάποιο απο τα μεγαλύτερα της σειράς (το z5 θα είναι μια χαρά).

Επίσης για sub, πιστεύω θα ήταν πολύ καλύτερα να κοίταζες στα μτχ για κάτι αισθητά καλύτερο.

Για ενισχυτή, αν δεν σε ενδιαφέρουν 4Κ, atmos και hdr, επίσης μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο, ακόμα και απ όσους αναφέρεις, ακόμα και απο τον 2200.

Δεν ξέρω το μπάτζετ σου (πιθανολογώ γύρω στο 1,5Κ με αυτά που κοιτάς).
Οι επιλογές σου είναι πολύ καλές για το μικρό χώρο, όμως υστερούν σε "μέγεθος" για το σαλόνι.
Με λίγη υπομονή και ψάξιμο θα είσαι πολύ καλά.

Re: Dali 1 vs Q Acoustics 3000 + ενισχυτή

Για sub μήπως να πάω στο λίγο μεγαλύτερο της ίδιας εταιρείας , το 12 F ?
Ενισχυτή ποιον έχεις να προτείνεις πάνω από τον 2200 σε μια ίδια τιμή με αυτόν? Δεν με πολυ - ενδιαφέρουν τα 4Κ και atmos [hdr τι είναι?]
Ναι, το budget είναι το πολύ 1500 ?

Kοίτα πως το σκέφτομαι, και προσδιόρισέ το καλύτερα και σύμφωνα με τα μέτρα σου.
Στη κατηγορία τιμής που κινείσαι, η σειρά zensor είναι top vfm. Φυσικά και μπορεί να αρέσει σε κάποιον κάτι άλλο, όμως κατα κανόνα δεν υπάρχουν παράπονα και όντως είναι καλά ηχεία.
z5+z1+zVokal θα σου κοστίσουν ~900 καινούρια (δύσκολο να τα βρεις μτχ και ακόμα πιο δύσκολο σε αισθητά καλύτερη τιμή)
Μένουν ~600 ... μπάντζετ το οποίο είναι αδύνατον να ικανοποιήσει τις αναγκες σου. Οι όποιες επιλογές σε καινούρια sub+ενισχυτή στα 600 δεν θα ακολουθήσουν τις επιδόσεις των zensor.

Εφόσον λοιπόν, σου είναι αδιάφορα τα 4K, HDR (: βελτίωση της εικόνας - παει μαζί με το 4K) και atmos (έξτρα ηχεία στο ταβάνι...), γιατί να πάρεις ενισχυτή υποδεέστερο σε επιδόσεις πληρώνοντας αχρείαστες σε σένα τεχνολογίες? Πας λοιπόν σε μτχ και μεγαλύτερης πραγματικής αξίας ενισχυτή

Με ~300-400 και υπομονή ψάχνοντας στις αγγελίες, μπορείς να βρεις ΑV Receivers Yamaha, Denon, Marantz, Pioneer ~ διπλάσιας αρχικής τιμής απο τον ax2200 και σίγουρα μεγαλύτερης αξίας για τις αναγκες σου.
Θα αξιοποιήσεις καλύτερα τα ηχεία σου. Έτσι πας στα ~1200-1300 .

Και πάλι όμως, με το περίσσευμα, δυνατό και καινούριο sub δεν... πλήν κάποιας ίσως ευκαιρίας και πάλι σε μτχ...
Μιλώντας για το σαλόνι αυτά, γιατί στο υπνοδωμάτιο δεν συντρέχει λόγος, μη βάζεις και καθόλου sub στη αρχή. Θα προσθέσεις εφφε μεν, θα έχεις και μπουμάρισμα δε...

Επίσης, μην ξεχνάς ότι όταν εμείς κάνουμε σχέδια για το μέλλον, κάποιος ψηλά γελάει... και αν κάτι στραβώσει όσον αφορά την μετακόμιση, με τα δαπέδου και το 12άρι sub απλά θα έχεις πετάξει λεφτά στο υπνοδωμάτιο! Οπότε μπορείς να κάνεις υπομονή και να το προσθέσεις όταν πας στο σαλόνι μαζί με τα δαπέδου.
Με υπομονή και μαζεύοντας εξοικονομόντας στη πάροδο του χρόνου κάποια ακόμη χρήματα, όταν με το καλό μετακομίσεις στο σαλόνι, κλεινεις το σύστημα πολύ όμορφα.
Τα zensor 5 και ένα δυνατό sub 10άρι ή ακόμα καλύτερα 12άρι... velodyne, sunfire, monitor audio, klipsch, jbl, yamaha κτλ θα κάνουν τη διαφορά σε σχέση με το sub zensor.

Conclusion:
Αγοράζεις τώρα μτχ καλό ενισχυτή (αρχικής αξίας κοντά στο χιλιάρικο) και το κεντρικό zV + τα σαράουντ z1 τα οποία μπορούν να σε καλύψουν προσωρινα στο μικρό χώρο ως front.
Mπορείς να προσθέσεις και 2 μικρά ηχειάκια του κατοστάρικου για πίσω, εφόσον θες 5 καναλια, όλο και κάπου θα αξιποιηθούν στο μέλλον ή τα πουλάς με πολύ μικρή χασούρα.
Όταν με το καλό επισημοποιηθεί η μετοίκιση του συστήματος στο σαλόνι, αγοράζεις δαπέδου z5 για μπροστά, πάνε τα z1 πίσω + αγορά subwoofer.
imo καλύπτεις όλες τις περιπτώσεις, αξιοποιείς σωστά το μπάντζετ σου και δεν πετάς λεφτά.

Re: Dali 1 vs Q Acoustics 3000 + ενισχυτή

Τεκμηριωμένη και πολύ αναλυτική η απάντησή σου, χίλια ευχαριστώ!

Kοίτα πως το σκέφτομαι, και προσδιόρισέ το καλύτερα και σύμφωνα με τα μέτρα σου.
Στη κατηγορία τιμής που κινείσαι, η σειρά zensor είναι top vfm. Φυσικά και μπορεί να αρέσει σε κάποιον κάτι άλλο, όμως κατα κανόνα δεν υπάρχουν παράπονα και όντως είναι καλά ηχεία.
z5+z1+zVokal θα σου κοστίσουν ~900 καινούρια (δύσκολο να τα βρεις μτχ και ακόμα πιο δύσκολο σε αισθητά καλύτερη τιμή)
Μένουν ~600 ... μπάντζετ το οποίο είναι αδύνατον να ικανοποιήσει τις αναγκες σου. Οι όποιες επιλογές σε καινούρια sub+ενισχυτή στα 600 δεν θα ακολουθήσουν τις επιδόσεις των zensor.

Εφόσον λοιπόν, σου είναι αδιάφορα τα 4K, HDR (: βελτίωση της εικόνας - παει μαζί με το 4K) και atmos (έξτρα ηχεία στο ταβάνι...), γιατί να πάρεις ενισχυτή υποδεέστερο σε επιδόσεις πληρώνοντας αχρείαστες σε σένα τεχνολογίες? Πας λοιπόν σε μτχ και μεγαλύτερης πραγματικής αξίας ενισχυτή

Με ~300-400 και υπομονή ψάχνοντας στις αγγελίες, μπορείς να βρεις ΑV Receivers Yamaha, Denon, Marantz, Pioneer ~ διπλάσιας αρχικής τιμής απο τον ax2200 και σίγουρα μεγαλύτερης αξίας για τις αναγκες σου.
Θα αξιοποιήσεις καλύτερα τα ηχεία σου. Έτσι πας στα ~1200-1300 .

Και πάλι όμως, με το περίσσευμα, δυνατό και καινούριο sub δεν... πλήν κάποιας ίσως ευκαιρίας και πάλι σε μτχ...
Μιλώντας για το σαλόνι αυτά, γιατί στο υπνοδωμάτιο δεν συντρέχει λόγος, μη βάζεις και καθόλου sub στη αρχή. Θα προσθέσεις εφφε μεν, θα έχεις και μπουμάρισμα δε...

Επίσης, μην ξεχνάς ότι όταν εμείς κάνουμε σχέδια για το μέλλον, κάποιος ψηλά γελάει... και αν κάτι στραβώσει όσον αφορά την μετακόμιση, με τα δαπέδου και το 12άρι sub απλά θα έχεις πετάξει λεφτά στο υπνοδωμάτιο! Οπότε μπορείς να κάνεις υπομονή και να το προσθέσεις όταν πας στο σαλόνι μαζί με τα δαπέδου.
Με υπομονή και μαζεύοντας εξοικονομόντας στη πάροδο του χρόνου κάποια ακόμη χρήματα, όταν με το καλό μετακομίσεις στο σαλόνι, κλεινεις το σύστημα πολύ όμορφα.
Τα zensor 5 και ένα δυνατό sub 10άρι ή ακόμα καλύτερα 12άρι... velodyne, sunfire, monitor audio, klipsch, jbl, yamaha κτλ θα κάνουν τη διαφορά σε σχέση με το sub zensor.

Conclusion:
Αγοράζεις τώρα μτχ καλό ενισχυτή (αρχικής αξίας κοντά στο χιλιάρικο) και το κεντρικό zV + τα σαράουντ z1 τα οποία μπορούν να σε καλύψουν προσωρινα στο μικρό χώρο ως front.
Mπορείς να προσθέσεις και 2 μικρά ηχειάκια του κατοστάρικου για πίσω, εφόσον θες 5 καναλια, όλο και κάπου θα αξιποιηθούν στο μέλλον ή τα πουλάς με πολύ μικρή χασούρα.
Όταν με το καλό επισημοποιηθεί η μετοίκιση του συστήματος στο σαλόνι, αγοράζεις δαπέδου z5 για μπροστά, πάνε τα z1 πίσω + αγορά subwoofer.
imo καλύπτεις όλες τις περιπτώσεις, αξιοποιείς σωστά το μπάντζετ σου και δεν πετάς λεφτά.

:SFGSFGSF: Τα λόγια είναι περιττά, τα είπες όλα κι όπως ξέρεις κι εγώ από τότε που άκουσα τα Dali έχουν μπει στην καρδιά μου, πάντως πιστεύω ακόμα και στο σαλόνι τα Ζ3 θα τον καλύψουν αφού θα έχει και υπογούφερ, μου είχε κάνει εντύπωση το συγκεκριμένο ηχείο στον ανοιχτό χώρο που το άκουσα πως τον γέμιζε, απ τα πιο τίμια ηχεία για τα λεφτά τους τα Dali.

Τον AVR-X1200W τόν έχεις απορρίψει ; Ρωτάω γιατί βλέπω ψάχνεσαι και στη τιμή και στην ουσία δέν έχουν πολύ μεγάλη διαφορά. Μόνο το upscaling νομίζω τα άλλα ψιλοπαραβλέπονται....

Τίποτα δεν έχω απορρίψει, αλλά δεν πολυ-ενδιαφέρομαι προς το παρόν για 7.1 ή 7.2. Άσε που έχει και μια διαφορά τιμής με τον Pioneer 830 προς τον οποίο κλίνω, που δεν ξέρω αν αξίζει

www.skroutz.gr/s/380692/Dali-Zensor-1.html www.skroutz.gr/s/385148/Dali-Zensor-Vokal.html www.skroutz.gr/s/4166586/Dali-Zensor-3.html www.skroutz.gr/s/349071/Velodyne-Impact-10.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τωρα για ενησχητη ο 830 αξιζει αλλλα ο ντενον 2200 ισωσ ειναι ενα σκαλι πιο πανω

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τα ηχεια πισττεψε θα τα λατρεψεισ

Κοιτα αφου στα ηχεια εχεις καταληξει - πολυ καλα και εγω γι αυτα παω συντομα - θα σου προσθεσω αλλη μια εναλλακτικη στις ηδη πολυ καλες προτασεις.Πας στον 329 που καλυπτει τις αναγκες σου και σε πολυ χαμηλο κοστος - παιζει στα 219 τωρα νομιζω- και αργοτερα και αν δεις οτι χρειαζεται τον πουλας και αναβαθμιζεις...

Α) σίγουρα ο Denon 2200 είναι πολύ καλύτερος, αλλά και πολυ ακριβότερος αππο τον 830 κι έχει στοιχεία που δεν τα χρειάζομαι προς το παρόν. Ο Pioneer 329 πάλι έχει σοβαρές ελλέιψεις κατ' εμέ [wifi , bluetooth Κλπ], και δεν μπορώ να αναβαθμίζω κάθε τρεις και λίγο. Τον Pioneer 830 σκέφτομαι να τον φέρω από Γερμανία, στα 350 τελική με μεταφορά
https://www.computeruniverse.net/en/products/90601104/pioneer-vsx-830-k.asp
Ποια η γνώμη σας για το θέμα της εγγύησης?
Τέλος, βλέπω George Kanavas προτείνεις ένα 10'' Velodyne sub. Θα "δένει" αυτό με τα Dali?

Εγώ λέω να πάρεις κάποιον ενισχυτή που εκτός από τα άλλα χαρακτηριστικά που σου χρειάζονται, να έχει και pre-outs τουλάχιστον για τα 2 μπροστινά l,r. Πάντα μια προσθήκη τελικού στο μέλλον δεν πρέπει να αποκλείεται. Για sub δες και τα μοντέλα της svs εδώ τα οποία είναι φοβερά για τα χρήματα που κοστίζουν

Α) Ο Pioneer 329 πάλι έχει σοβαρές ελλέιψεις κατ' εμέ [wifi , bluetooth Κλπ],
Πάσο , δέν είχες αναφέρει ότι θα θές οπωσδήποτε. Όντως είναι ουσιαστικά χαρακτηριστικά.
Η εγγύηση στην θεωρία νομίζω ειναι πανευρωπαική στην πράξη άς μιλήσει κάποιος με σχετική εμπειρία δέν μου έχει τύχει...