Dali Sub πρόβλημα..

madlef

New member
24 March 2011
20
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum!
Έχω ένα subwoofer dali και έσπασε το κομμάτι του coax μέσα στην υποδοχή κι αναγκαστικά θα το δουλέψω για λίγο καιρό με το left-right καλώδιο αλλά ο ενισχυτής ο yamaha που έχω έχει μόνο coax για το sub.. Άμα το συνδέσω το sub με left-right και στο sub μόνο το right π.χ. θα έχω κάποιο πρόβλημα...;
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

πάρε ένα ανταπτορα και τελείωσες ...
620166.jpg

Aν σου κανει αυτο που λεει ο atofios, μην αγορασεις. Μου περισσευει ενα να στο δωσω αν θες

Απάντηση: Re: Dali Sub πρόβλημα..

πάρε ένα ανταπτορα και τελείωσες ...
620166.jpg

Κάτι τέτοιο είναι εντελώς ακατάλληλο.
Θα βραχυκυκλώνατε ποτέ το δεξί κανάλι του ενισχυτή στο αριστερό;
Γιατί να κάνετε το ίδιο στη line out;

Τέτοιο ανταπτοράκι χρησιμοποιώ κι εγώ επειδή ο ενισχυτής avr έχει ένα preout για sub και το sub έχει εισόδους L-R. Η velodyne στο manual έλεγε πως μπορείς είτε να βάλεις ένα τέτοιο στα L-R του sub είτε να συνδέσεις απλά σε μια από τις δύο εισόδους. Εγώ το έβαλα γιατί απλά το καλώδιο υπογούφερ το είχε στη συσκευασία. Προφανώς λειτουργεί χωρίς πρόβλημα αλλά και χωρίς να έχω καταλάβει και καμία διαφορά με το παλιό velodyne vx10ii που έχω.

Κάτι τέτοιο είναι εντελώς ακατάλληλο.
Θα βραχυκυκλώνατε ποτέ το δεξί κανάλι του ενισχυτή στο αριστερό;
Γιατί να κάνετε το ίδιο στη line out;

Αφού θα χρησιμοποιήσει το θηλυκό σαν είσοδο και τα αρσενικά σαν έξοδο δεν θα έχει πρόβλημα. Στην αντίθετη περίπτωση θα ίσχυε αυτό που λες.

Εγώ έχω βάλει μόνο το right στον ενισχυτή και δείχνει ότι παίζει.. Είναι λάθος όμως κανονικά.... Τι πρέπει να κάνω;;
Ο ενισχυτής είναι ο yamaha rx-v371

Ναι σωστά. Μου δόθηκε η εντύπωση πως το sub είχε μονοφωνική είσοδο.

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά.
Μόλις πήρα το καλώδιο που σας είχα δείξει πιο πάνω και τελικά δεν κάνει.. Δεν μπαίνει μέσα το coax..

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά.
Μόλις πήρα το καλώδιο που σας είχα δείξει πιο πάνω και τελικά δεν κάνει.. Δεν μπαίνει μέσα το coax..

Αυτό που πήρες είναι λάθος καλώδιο. Άλλο σου είχε προταθεί. Αυτό που πήρες είναι stereo mini jack female -> 2 x rca male. Αυτό που σου προτάθηκε είναι rca female -> 2 x rca male.