Dali Zensor 3

demetris

Established Member
12 January 2013
161
Σκέφτομαι να αγοράσω τα Dali Zensor 3.
Αρχικά έλεγα για τα 1, αλλά με δελεάζουν οι 7". Τα ηχεία θα παίζουν συνήθως σε δωμάτιο γύρω στα 12τ.μ και ενίοτε σε μεγαλύτερο χώρο 23τ.μ.
Ποιον ενισχυτή θα προτείνατε; Είδα στο παρόμοιο θέμα για τα Zensor 1, όπως και αλλού στο ίντερνετ να προτείνουν τον Denon pma-720ae.
Δε θα ήθελα να δώσω περισσότερα από 400ευρώ.
Άλλες προτάσεις είναι:
Yamaha AS500
Harman Kardon 980
Nad 316BEE
Marantz 6004
Pioneer A30

Θα ήθελα να πάω σε nad, αλλά νομίζω πως δε θα δώσει αρκετή ισχύ για τα ηχεία. Είναι 40W στα 8ohm ενώ τα ηχεία 25-125W. Ο 326ΒΕΕ θα ήταν προτιμότερος αλλά πάει στα 450ευρώ.

Για μεταχειρισμένο, δεν ξέρω... Μιας και δεν είμαι φοβερός γνώστης της αγοράς δεν ξέρω που και τι και πότε.

Οποιαδήποτε βοήθεια, είναι καλοδεχούμενη.
Θα προσπαθήσω να τα ακούσω πριν τα πάρω, αλλά θα ήθελα να με καθοδηγήσετε σε 1-2 μοντέλα ενισχυτών ώστε να μη χαθώ, κουραστώ και κουράσω.

Διάβαζα και για τον Rotel Ra-10.
Αλλά αν δεν κάνω λάθος μόνο από εξωτερικό θα βρω Rotel ε;

Τελικά πήρα τα Dali Zensor 3 και τον Harman Kardon 980.
Είμαι υπερ-ευχαριστημένος.

Καλοάκουστα και καλορίζικα. Πρέπει να παίζουν εξαιρετικά, καθώς είναι η χρυσή τομή για ηχείο βάσης και τα zensor έχουν πολύ καλό ήχο για τα χρήματά τους. Ο 980 σίγουρα θα αναδείξει τις αρετές του.

Ευχαριστώ.
Για τα ηχεία είμαι σίγουρος πως είναι πολύ καλά. Και το χαμηλό τους, με source direct είναι όσο πρέπει ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις.
Για τον ενισχυτή δεν είμαι πολύ σίγουρος κατά πόσο έκανα την καλύτερη δυνατή επιλογή μιας και έγινε λίγο βιαστικά, αλλά και στη ζωή τίποτα δεν είναι καθολικά καλύτερο από κάτι άλλο.
Θα δείξει εν καιρώ.

Τελικά πέρα από τη μουσική που ευχαριστιέμαι να ακούω πλέον, δε βλέπω την ώρα να δω και καμιά ταινία που περιέχει εφφέ ή μουσική.
Έβαλα να δω κάποιες που έχω ξαναδεί με ac3 ήχο και πραγματικά ήταν λες και τις έβλεπα από την αρχή. Και το θέμα είναι πως έχω γλυκαθεί πολύ και θα θελα πολύ να το επεκτείνω σε 5.1
Όχι άμεσα βέβαια.
Φαντάζομαι μπορώ να κρατήσω μόνο τα ηχεία, και να προσθέσω sub, κεντρικό και άλλα 2 πίσω μαζί με ένα ενισχυτή πολυκάναλο.
Αλλά θα χρειάζεται να συνδέω και να αποσυνδέω τα ηχεία από τον δικάναλο στον πολυκάναλο;