Dali Zensor7 vs Monitor Audio MX6 vs BX6

Tsagalx

Senior Member
22 November 2010
357
ροδος
Παιδια καλησπερα σε ολο το forum. Mετα απο 4 χρονια καταφερα να πεισω την συζυγο για αγορα homecinema.Ειμαι απο επαρχεια οποτε ειναι δυσκολο να υπαρχει καποια ακουστικη εμπειρεια,προσφατα ημουν αθηνα οποτε βρηκα ευκαιρεια για καποια ακουσματα σε διαφορα ηχεια δαπεδου.μετα απο οσο ψαξιμο μπορουσα να κανω κατεληξα στα αναγραφομενα παραπανω.Στα monitor audio ακουσα τις σειρες απο τα 5αρια δεν μπορεσα να ακουσω τα 6αρια οποτε παρακαλω οι γνωμες σας θα με βοηθησουν πολλη,το σαλονι μου ειναι 35τμ χρηση 60-40 ταινειες-μουσικη

Απάντηση: dali zenzor7 vs monitor audio mx6 vs bx6

με τι ενισχυτηθα τα συνδιασεις?θα ελεγα τα monitor audio.λιγοπιο ευαίσθητα και καλυτερη αποκριση στις συχνότητες.δηλαδη κατεβαινουν και ανεβαινουν πιο πολύ σε σχεσημε τα dali.

Re: dali zenzor7 vs monitor audio mx6 vs bx6

ακομα δεν εχω βρει,ομως μαρεσει ο yamaha 777,θα βαλω πολυ αργοτερα εναν δικαναλο

Re: dali zenzor7 vs monitor audio mx6 vs bx6

αν γινεται παρακαλω μια συγκριση μεταξυ ζενζορ7 και μχ6 μιας και τα βχ ξεφευγουν λιγο στην τιμη

παιδια τουλαχιστον μια βοηθεια ως προς zenzor7 μεταξυ monitor audio mx6 ποιο ζευγαρι κατα τη γνωμη σας ειναι ποιο καλο.

Απάντηση: Re: Dali Zensor7 vs Monitor Audio MX6 vs BX6

παιδια τουλαχιστον μια βοηθεια ως προς zenzor7 μεταξυ monitor audio mx6 ποιο ζευγαρι κατα τη γνωμη σας ειναι ποιο καλο.

τοτε μαλλον σε DALI πας....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τα DALI τα ακουσες?εντυπώσεις από τα 5αρια?

ακουsa τα zenzor7 τα οποια μου αρεσαν αρκετα αλλα......μου φαινοταν οτι χρωματιζαν λιγο.
απο μονιτορ αudio mx5 και bx5 ηταν ποιο ουδετερα ομως ηταν ποιο μικρα σε ογκο μουσικης .
οικονομικα θα ηθελα μχ6 αλλα δεν τα εχω ακουσει οποτε θα με ενδιεφεραι η συγκριση μεταξυ ζενζορ7 και μχ6
τιμες ζενζορ7 640 mx6 500 bx6 765
υπαρχει μεγαλη εκτωση στα monitor audio απο γνωστο καταστημα

Last edited:
Μια οικονομική πεντάδα και καλή μπορεί να βγει με τα Wharfedale 240, 220c και 220. Για ένα σαλόνι 35-40 τ.μ είναι ταμάμ. Βολεύουν και στην τοποθέτηση. Ακουστικώς είναι πιο κοντά στα Dali αντί στα MA. Προσπάθησε να τα ακούσεις.

σε ευχαριστω για την πληροφορια, ακουσα ενα ζευγαρι Wharfedale ομως δεν μου αρεσε καθολου σε σχεση με το zenzor7
με το που εβαλε το ζενζορ7 το ενδιαφερον μου επεσε εκει , για τα δικα μου αυτια ηταν πολυ ποιο γεματο πλουσιο και σε γεμιζε συναισθηματα ελπιζω να με καταλαβαινεις,

απο την αλλη κατα την γνωμη μου και το MA ηταν εξισου καθαρο ποιο ουδετερο σε ηχο ομως εξισου παρα πολυ καλο ηχειο ομως ,την ατυχια μου δεν ειχε MA6 μονο 5αρια
για να εχω ενα μετρο να συγκρισης.
ακουσα και τα κιου2050 ωραια μεγαλη σκηνη ομως ρε παιδια μου φανηκε σαν να παταω ενα κουμπι και να ακουω σαν σε σταδιο

Όταν έχεις τουίτερ μαλακού θόλου και είναι κροσαρισμένο σχετικά χαμηλά όπως στο zensor 7, αυτή την αίσθηση σου δίνει. Στα Monitor Audio ο χαρακτήρας επίσης λογικό να τείνει στο πιο καθαρό, λόγω τουίτερ και πάλι.
Εγώ απλά σου έδωσα μια εναλλακτική με τουίτερ μαλακού θόλου και κυματοδηγό, σχετικά χαμηλά κι αυτό κροσαρισμένο, συν ένα μιντρειντζ για τις μεσαίες.

Τα Q 2050 που μάλλον άκουσες είναι άλλη φάση. Του στυλ να ακούγομαι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.

χωρις να ειμαι και κανενας σχετικος με τις ορολογειες ουτε και πολυ ενημερωμενος με τα τουιτερ και γενικα με την μηχανολογιο των ηχειων απλα ειπε αυτο που αποκομισα προσωπικα παντα ,εσυ σε ποιο απο τα 2 θα ηθελες ποιο πολυ?
απο οτι καταλαβαινω το βχ6 ερχεται πρωτο με δευτερο το ζενζορ7 και τριτο το μχ6.
να φανταστεις θα κανω ενα ταξιδι extra για τα ηχεια και μονο

Αυτό θα εξαρτηθεί και από τον ενισχυτή που θα έχεις. Ξεκινάς υποτίθεται να ταιριάξεις ένα ηχείο με έναν ενισχυτή για να επέμβεις όσο το δυνατό λιγότερο κατόπιν με την ισοστάθμιση.

λεω για τον yamaha777 ,ομως πολλοι με απετρεψαν και μου ειπαν για harman kardon 171 η denon 2100 αν δεν κανω λαθος

Δηλαδή σου είπαν για έναν που είναι στρογγυλεμένος από το κουτί του και έχει και καλή ισοστάθμιση (777), ένα ντράγκστερ που οδηγεί ότι βρεθεί μπροστά του αλλά υπολείπεται σε ευκολίες (171) και... για ποιον Denon? Τον 3100W φαντάζομαι; Ή σε καλή τιμή το προηγούμενο μοντέλο, τον 3000?

για τον 777 εμενα μου αρεσει δηλαδη μονος μου τον εβαλα μεσα,για τα υπολοιπα μου τα προτειναν αλλοι
αυτο που δεν ξερω ειναι ποια εταιρεια AV ταιριαζει περισσοτερο με τα ηχεια αυτα

Εγώ θα έβαζα κάτι παραπάνω και θα πήγαινα σε κάποιο Aventage RX-A840. Δεν θα κοίταζα καθόλου ακόμα και τον 3100W από Denon. Όπως τον άκουσα, ο 3000 ήταν πιο ουσιαστικός στην οδήγηση, αν και από ευκολίες είναι σαφέστατα καλύτερος ο 3100W. Ο HK είναι ειδική περίπτωση. Εντάξει, αφού δεν μας ενδιαφέρουν ευκολίες scaler κλπ που δεν έχει, έχει όμως γκάζι. Αλλά μέχρι εκεί.

ωχ τωρα αρχιζουν τα δυσκολα εννοω ποιο πολλα λεφτα, γιατι ομως τι θα μου δωσει παραπανω απο τον 777 εφοσον βεβαια μου λες να παω σε γιαμαχα οχι οτι δεν μου αρεσει και στην χροια πως θα ειναι με τα zenzor7 η ΜΑ6 μχ η βχ

Γιατί με αυτούς που κοιτάς είσαι ψιλο-οριακά από ισχύ. Να δουλεύει άνετα ο ενισχυτής θέλουμε. Όχι ότι δεν είναι καλοί. Απλά σκέφτομαι να τα έχεις όλα με λίγα παραπάνω χρήματα.

Αλλιώς, ξέχνα τον 2100, και αποφάσισε μεταξύ 777 και 171. Ο τελευταίος έχει γκάζι, αλλά δεν έχει παιχνίδι.

οπως το σκεφτομαι να βαλω τον 777 και πολυ αργοτερα εναν δικαναλο
αν βεβαιος ταιριαζουν κατεσενα πως το βλεπεις

Με τα Monitor Audio. Αλλά είπες ότι σου άρεσαν τα Dali. Το θέμα είναι ότι από το κουτί του ο 777 με τα Dali ενδέχεται να σου φανεί το αποτέλεσμα αρκετά "ευγενικό" και θα πρέπει να ασχοληθείς λίγο να τον φέρεις. Αλλιώς μια χαρά, με την υποσημείωση ότι καλύτερα γενικά να έχεις περισσότερη ισχύ.

Δικάναλος αργότερα; Και εκεί θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη, εφ' όσον πρόκειται για λύση Home Cinema pass through. Γιατί να κερδίσεις σε προενισχυτή και να χάνεις σε ισχύ είναι κάπως.