Δανάη Παναγιωτοπούλου

vlkr

Senior Member
21 August 2010
329
Την είχα ακουστά από το 2007 που κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο ''Οίκος αντοχής'' το οποίο δεν έχω ακούσει ακόμα.Άκουσα το δεύτερο όμως και έμεινα έκπληκτος!Ένα διαμάντι στη σαβούρα της ελληνικής δισκογραφίας.Jazz σε απλό ύφος,η ίδια έχει γράψει στίχους και μουσική σε όλα τα τραγούδια και πάιζει κιθάρα.Στίχος με κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο,γεμάτος ουσία αλλά και δύσκολος,πρέπει να σκεφτείς,να προβληματιστείς για να τον καταλάβεις αλλά στο τέλος αποζημιώνεσαι!!

''Τόσο πολύ σε πείραξε η ανυποληψία,
σε μια υπερ του τίποτα φτιαγμένη συντεχνία
Εννιά του μήνα η χρέωση,αυτονομία με δόσεις
το είπε η τηλεόραση δεν έχεις να πληρώσεις''

Από το κομμάτι ''Δεν έχεις να πληρώσεις'' ένα από τα καλύτερα του cd

A ωραία
Προφανώς μιλάμε για τον δίσκο Homo logotypus

Αυτό που πραγματικά έχει ουσία και ταυτόχρονα είναι και πολύ δύσκολο να το χωνέψει κανείς, είναι πως ο συγκεκριμένος δίσκος προωθήθηκε κυρίως από γνωστό αριστερό (ο θεός να το κάνει!) ραδιοφωνικό σταθμό. Δεν ξέρω ποιόν αποζημιώνει ο δίσκος αλλά ο σταθμός σίγουρα δεν έχει πρόθεση να αποζημιώσει κανέναν από τους συνεργάτες του. Για την ακρίβεια ούτε καν να τους προσλάβει δεν έχει πρόθεση ούτε και είχε ποτέ.

Καλά θα κάνουν κάποιοι πριν αποδώσουν τα εύσημα να κολλήσουν τα ένσημα!

Βέβαια για όλα αυτά ενδεχόμενος να μην ευθύνεται καθόλου η Κυρία Δανάη, αν και βλέπω στο διαδίκτυο ότι συνηθίζει να φωτογραφίζεται με πρωτοκλασάτα και καλοπληρωμένα στελέχη του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού!

Επειδή όμως είμαστε μουσική κατηγορία, και βλέπουμε τα πράγματα από μουσικής πλευράς θα πω τα εξής!

Ο δίσκος homo logotypus είναι ένα από τα σύγχρονα εκείνα νευρωτικά νέο κουλτουριάρικα κατασκευάσματα που θυμίζουν στημένη επιδότηση, στημένα φεστιβάλ και στημένη επανάσταση. Στιχουργικά είναι παντελώς “δεύτερο”. Ερμηνευτικά χλιαρό και άχρωμο. Μουσικά τετριμμένο. Συνολικά έχει την γεύση “χαρτιού” θα έλεγα.

Όσο για jazz.?
Ίσως κάπου στην Ελλάδα να υπάρχει, ίσως κατά Ήπειρο μεριά η και αλλού.
Πάντως στον Μαραθώνα που έχει πολλά οιστρογόνα που τα έριξαν ασφαλίτες παρέα με την Λόλα, jazz δεν έχει. Έχει όμως πολύ θλίψη!

Συμφωνώ μέχρι κεραίας με τον Γιώργο.
Για μένα ψευτοκουλτούρα με καλλυμένη εντεχνίλα και θλιβερή μπουκωμένη γυναικεία αγωνία, που μου δημιουργεί τα αντίθετα από αυτά που προφανώς θέλει να δημιουργήσει το άλμπουμ. Γέλιο.
Δεν την ξέρω την κοπέλα (μπορεί να είναι εξαιρετικό κορίτσι) αλλά αυτά τα οιστρογόνα στον Μαραθώνα τι τα ήθελε;

Προτιμώ τα ξεκάθαρα μηνύματα της Χριστίνας Γαλάνη.

Υ.Γ. Κρίμα ,νέα παιδιά.

A ωραία
Προφανώς μιλάμε για τον δίσκο Homo logotypus

Αυτό που πραγματικά έχει ουσία και ταυτόχρονα είναι και πολύ δύσκολο να το χωνέψει κανείς, είναι πως ο συγκεκριμένος δίσκος προωθήθηκε κυρίως από γνωστό αριστερό (ο θεός να το κάνει!) ραδιοφωνικό σταθμό. Δεν ξέρω ποιόν αποζημιώνει ο δίσκος αλλά ο σταθμός σίγουρα δεν έχει πρόθεση να αποζημιώσει κανέναν από τους συνεργάτες του. Για την ακρίβεια ούτε καν να τους προσλάβει δεν έχει πρόθεση ούτε και είχε ποτέ.

Καλά θα κάνουν κάποιοι πριν αποδώσουν τα εύσημα να κολλήσουν τα ένσημα!

Βέβαια για όλα αυτά ενδεχόμενος να μην ευθύνεται καθόλου η Κυρία Δανάη, αν και βλέπω στο διαδίκτυο ότι συνηθίζει να φωτογραφίζεται με πρωτοκλασάτα και καλοπληρωμένα στελέχη του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού!

Επειδή όμως είμαστε μουσική κατηγορία, και βλέπουμε τα πράγματα από μουσικής πλευράς θα πω τα εξής!

Ο δίσκος homo logotypus είναι ένα από τα σύγχρονα εκείνα νευρωτικά νέο κουλτουριάρικα κατασκευάσματα που θυμίζουν στημένη επιδότηση, στημένα φεστιβάλ και στημένη επανάσταση. Στιχουργικά είναι παντελώς “δεύτερο”. Ερμηνευτικά χλιαρό και άχρωμο. Μουσικά τετριμμένο. Συνολικά έχει την γεύση “χαρτιού” θα έλεγα.

Όσο για jazz.?
Ίσως κάπου στην Ελλάδα να υπάρχει, ίσως κατά Ήπειρο μεριά η και αλλού.
Πάντως στον Μαραθώνα που έχει πολλά οιστρογόνα που τα έριξαν ασφαλίτες παρέα με την Λόλα, jazz δεν έχει. Έχει όμως πολύ θλίψη!

Ευτυχώς που θυμηθήκατε ότι είμαστε μουσική κατηγορία γιατί ξαφνικά νόμιζα οτί κάναμε πολιτική συζήτηση η οποία δεν νομίζω να μας ενδιαφέρει και να αρμόζει εδώ που βρισκόμαστε.Όσον αφορά τη μουσική αυτά είναι γούστα και νομίζω οτί είναι σεβαστά,τουλάχιστον από τους περισσότερους(ευτυχώς).Αυτά από εμένα.

Last edited: