Δανεισμός φακού

pap-x

Senior Member
17 September 2007
540
Θεσσαλονίκη
Παιδιά χαιρετώ. Όπως είχα ξεκινήσει την συζήτηση εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=59956 ο καιρός για τα βαφτίσια πλησιάζει και δεν έχω καταφέρει να βρω κάποιον κατάλληλο φακό. Οπότε θα ζητήσω την βοήθειά σας. Υπάρχει κάποιος που να κατοικεί στην Θεσσαλονίκη και να μπορεί να μου δανείσει έναν φακό που χρειάζομαι (ακόμα και έναντι χρηματικού ποσού) στις 11 Σεπτεμβρίου? Μπορώ να τον επιστρέψω και την ίδια μέρα αν χρειαστεί και το επιτρέπει η απόσταση.
Ο φακός θα ήταν καλό να είναι από 25mm και κάτω και να έχει 2.8 διάφραγμα. Σε περίπτωση φακού μεταβλητής εστιακής απόστασης θα ήταν καλό να διατηρεί σταθερό διάφραγμα. Δεν παίζει ρόλο πόσο οξύς ή πόσο παλιός είναι αρκεί να έχει EF mount.

Δυστυχώς έχω φωτογράφηση εκείνη την μέρα αλλιώς θα σου έδινα κάποιον φακό. Τους μόνους που δεν παίρνω μαζί μου είναι του κιτ 18-55 και ένας 28-90 που είναι χειρότερος και από του κιτ. Αν δεν βρείς τίποτα άλλο ευχαρίστως να σε εξυπηρετήσω.

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον NNOW.
Επειδή δεν ξέρω αν τελικά θα καταφέρω να δανειστώ κάποιον φακό, μήπως ξέρετε αν υπάρχει αλλος τρόπος να βρω οποιονδήποτε φακό για τις ανάγκες μου?

Ευχαριστώ πολύ Βλάση αλλά δεν έχω δουλέψει σε σύστημα Nikon και δεν ξέρω μήπως μπερδευτώ. Επίσης να σημειώσω πως το θέλω για βίντεο (γιατί θυμόμουν ότι είχες την d700). Από κει και πέρα υπάρχει και ενδεχόμενο να βρω μετατροπέα νίκον-κάνον? Πάντως πολύ γεννεόδωρη η προσφορά σου, δεν θα μπορούσα να φανταστω κάτι τέτοιο. Αν τελικά δεν βρω κάτι άλλο μπορεί να μου φανεί χρήσιμο. Να'σαι καλά πάντως για την πολύτιμη βοήθειά σου.

Λοιπόν παιδιά...Έγιναν τα βαφτίσια και στηρίχθηκα στον εξοπλισμό μου. Και πραγματικά έμεινα έκπληκτος. Πήγε πολύ καλύτερα απ'ότι περίμενα. Τράβηξα μερικά πλάνα (πριν και μετα την βαφτιση και τα χαιρετίσματα) με τον 50άρη και τα υπόλοιπα με τον 18-55...Πολύ μανίκι το focus γιατί έπρεπε να έχω το μυαλό μου εκεί, αλλά πήγε πολύ καλά και χωρίς viewfinder...Γενικά πολύ καλές εντυπώσεις. Ακόμη μια φορά το καινούριο μου απόκτημα με βγάζει ασπροπρόσωπο.