Decibel Meter Παραλαβή

Re: Απάντηση: Decibel Meter Παραλαβή

(Στον δικό μου χώρο,με ότι κι αν τον έχω μετρήσει,είναι 36-38 db αλλά είναι λογικό νομίζω,υπόγειο με 70 εκ. μπετόν γύρω-γύρω και μόνωση,οπότε τα 45-50 είναι λογικά μάλλον.)

36-38 για το μονωμένο υπόγειό σου δεν είναι πολύ; Στον δικό μου dedicated που είναι σε όροφο μέτρησα 33db.

Έκανες τη μέτρηση με όλα τα μηχανήματα στον χώρο σβηστά;

Πολλοί έχουμε και το φθηνό της radiosack , η πικρή αλήθεια είναι ότι τα καλά ντεσιμπελόμετρα κοστίζουν, και θέλουν και συνεχώς μικρό ρυθμίσεις.

Έχει σημασία πάντως όταν γράφετε νουμεράκια να λέτε και εάν πρόκειται για A weighted ή C

Η διαφορές μετρώντας και στις δυο μπάντες θα σας εκπλήξει – και θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί οι περισσότεροι δίνουν dBΑ για τα μηχανάκια τους – φιλτράροντας πολλά …

Απάντηση: Re: Απάντηση: Decibel Meter Παραλαβή

36-38 για το μονωμένο υπόγειό σου δεν είναι πολύ; Στον δικό μου dedicated που είναι σε όροφο μέτρησα 33db.

Έκανες τη μέτρηση με όλα τα μηχανήματα στον χώρο σβηστά;

Οχι φυσικά,την έκανα στην θέση ακρόασης (στον καναπέ) με τις συνθήκες που επικρατούν όταν ακούω,ανοιχτό πισι,ψυγείο,(η ακρόαση θέλει καλοπέραση),κλπ.
Ηθελά να δω την αλήθεια,αφού έτσι ακούω πραγματικά.

Για πολύ χαμηλές στάθμες θορύβου <40 , μη τα εμπιστεύεστε και πάρα πολύ και πάντα καλή στήριξη όχι με το χέρι, όχι απλά πάνω στο τραπεζάκι, ιδανικά ένα μικρό τρίποδο θα σας βολέψει ;-)

Πολλοί έχουμε και το φθηνό της radiosack , η πικρή αλήθεια είναι ότι τα καλά ντεσιμπελόμετρα κοστίζουν, και θέλουν και συνεχώς μικρό ρυθμίσεις.

Έχει σημασία πάντως όταν γράφετε νουμεράκια να λέτε και εάν πρόκειται για A weighted ή C

Η διαφορές μετρώντας και στις δυο μπάντες θα σας εκπλήξει – και θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί οι περισσότεροι δίνουν dBΑ για τα μηχανάκια τους – φιλτράροντας πολλά …

Ολες οι μετρησεις που κανω ειναι A weighted

Kαπου διαβασα οτι δεν πρεπει να ακουμε πανω απο 85db αν θελουμε την ακοη μας.

Kαπου διαβασα οτι δεν πρεπει να ακουμε πανω απο 85db αν θελουμε την ακοη μας.

Φίλε Aleph στην καθημερινότητά μας βομβαρδιζόμαστε με θορύβους υψηλής έντασης που ξεπερνούν πολλές φορές και τα 90-95 db. Αν όντως ήταν τόσο επικίνδυνο οι περισσότεροι θα είχαμε προβλήματα ακοής. Για παράδειγμα στην εργασία, πολύ από εμάς βρισκόμαστε σε περιβάλλον με θορύβους άνω των 90db.

εχω και εγω το ιδιο αλλα το εχω παρει στην δουλεια για να μετραω το peak των παιδιων που ουρλιαζουν.

για να γινω πιο κατανοητος, σπιτι ακουω δυνατα (με 90-95 μεση σταθμη) ενω τα παιδια σε αποσταση θεσης εργασιας εχουν χτυπησει μεχρι 110.5..........

110.5 dB;; Τί είσαι; Οδοντίατρος;

τα 105-110 τα πιανουν ευκολα για μια σταγονα στο ματι η απλα επειδη πρεπει να εξεταστουν. ο πονοκεφαλος στο τελος της ημερας ειναι εγγυημενος