ΔΕΗ : Γιατί πρέπει να επιβεβαιώνετε οι ίδιοι την ένδειξη του μετρητή στο σπίτι σας...

Mε ενα καλό ενισχυτή σε κάθε δωμάτιο , είσαι καλυμένος απο θέρμανση :))

Απάντηση: Re: ΔΕΗ : Γιατί πρέπει να επιβεβαιώνετε οι ίδιοι την ένδειξη του μετρητή στ

Αυτό είχα σκοπό να το ψάξω... Κι επειδή κι εγώ λαμόγιο είμαι, αν η μέτρηση με στέλνει στο αμέσως ακριβότερο κλιμάκιο, θα αφαιρώ (αν πρόκειται βέβαια για καλυπτόμενη διαφορά) τις σχετικές κιλοβατώρες τις οποίες θα προσθέτω στην επόμενη μέτρηση για να είμαι και σωστός... :)))

Έγραψες!!!:ernaehrung004:

Λοιπόν σήμερα που ήρθε ο καινούργιος λογαριασμός ανακάλυψα κάτι το οποίο έπρεπε να το έχω διαπιστώσει νωρίτερα ... Απο 10ετια και βάλε έχουμε νυχτερινό τιμολόγιο κάτι που μας έχει γίνει βίωμα στην χρήση οπότε πλυντήρια μπαίνουν μόνο τις ώρες του νυχτερινού. Απο πέρσι που γεννήθηκε το τέταρτο παιδάκι μας μεταβήκαμε σε πολυτεκνικο τιμολόγιο. Δεν σκέφτηκα ποτε όμως να κοιτάξω την τιμολογιακή χρέωση σε σχέση με το νυχτερινό.... Πιστευα αφελώς πως αφού μειώνεται το ένα θα μειώνεται και το άλλο. Σήμερα τελείως τυχαία βλέπω στον λογαριασμό πως η κανονική μου χρέωση ανα kWh είναι υπότετραπλάσια της νυχτερινής (0,0133 η κανονική και 0,054 το νυχτερινό). Αιφνιδιαστικό για μένα, "σοκαριστικό" για την γυναίκα μου, που με ζάλιζε κάθε φορά που έβαζα πλυντήριο εκτός νυχτερινού ωραρίου....

Θα ελέγξουν αύριο, οπότε κατέβηκα να σημειώσω από σήμερα. Από 20 Ιουλίου έχω κάψει μόλις 960 kwh ημέρας και 320 νυχτερινό. Καθόλου άσχημα, βέβαια με ηλιακό όλο αυτό το διάστημα αλλά και τουλάχιστον 1 κλιματιστικό επί 2μηνο για 10ωρο ημερησίως (ιδίως νύχτα). Βέβαια εάν έκαιγα 160 kwh λιγότερο θα άλλαζα εντελώς τιμολόγιο και θα πλήρωνα (λόγω και 3φασικού) 45 ευρώ λιγότερα (υπολογισμένα). Άρα αυτές οι έρμες οι 160 κιλοβατώρες μου στοιχίζουν.... 28 λεπτά η μία :twoguns:

Τώρα που ξανακοιτάω, η συνολική κατανάλωση τους τελευταίους 16 μήνες είναι 4400 ημέρας και 1300 νύχτας, δλδ κατά μέσο όρο 1100 και 325 αντίστοιχα... θέλει να τα προσέχουμε λιγάκι. Με παίρνει να ξεφύγω πάντως άλλες 1000 επιπλέον το 4μηνο για θέρμανση χωρίς να ανεβεί υπερβολικά η κιλοβατώρα.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΔΕΗ : Γιατί πρέπει να επιβεβαιώνετε οι ίδιοι την ένδειξη του μετρητή στ

Αν και είμαι με ενοίκιο κι επειδή δεν έχω ούτε ηλιακό, θα μπορούσα να βάλω νυχτερινό κι εγώ; Τι ακριβώς χρειάζεται; Πόσο κοστίζει;

Απαξ και η πολυκατοικια εχει την καταλληλη υποδομη τοτε εισαι ενταξει διαφορετικα θα πρεπει να την δημιουργησεις που σημαινει σκαψιμο, μερεμετια και κυριως την συμφωνη γνωμη των υπολοιπων ιδιοκτητων.