Δεκτες HD με PIP/PAP

georget

Supreme Member
31 March 2007
3,111
Λευκωσία
Είμαι στο ψάξιμο δεκτη HD με δυνατότητα Picture in/and Picture.
Υπάρχουν τέτοιοι δεκτες και ποιοι είναι αυτοί?

Επειδή είμαι και λιγάκι άσχετος.....:blush:
Για να βλέπω ταυτόχρονα 2 κανάλια από πχ Hotbird πρέπει να έχω LNB με 2 εξόδους και δεκτη με twin tuner?

Εαν θέλεις να βλέπεις δυο κανάλια από διαφορετικό αναμεταδότη χρειάζεσαι δέκτη με διπλό tuner. Εαν θέλεις να βλέπεις από τον ίδιο αναμεταδότη δυο κανάλια δεν χρειάζεται διπλό tuner.

OK ευχαριστώ.
Δηλαδή πχ 2 κανάλια από Hotbird μπορείς να βλέπεις με μονο ένα tuner, έτσι?

Ο AzBox HD Premium Plus έχει PIP/PΑΡ?

Όχι, τα δυο κανάλια πρέπει να είναι από την ίδια συχνότητα (αναμεταδότης), δεν έχει σημασία που είναι από τον ίδιο δορυφόρο. Για να κάνεις αυτό που λές πρέπει να έχει δυο tuner ο δέκτης σου.

Octagon SF 1018
Octagon SF 1028 Αποσπώμενα tuner
Edision Argus VIP 2 Αποσπώμενα tuner

Πες μας και τι ζητάς από τον δέκτη, όπως και πόσα χρήματα διαθέτεις.

Last edited:
OK
Καταρχή ο δεκτης θα συνδεθεί σε προβολέα οπόταν η ποιότητα εικόνας είναι βασικός παράγοντας.
Καλο θα ήταν να έχει και Rf modulator για διακλάδωση στο σπίτι.
Τώρα από λεφτά γύρω στα 400 ευρώ.

Για τον AzBox HD Premium Plus τι λέει? Τον βρήκα στα 375.

Στα λεφτά που διαθέτεις μπορείς να βρεις
-VU+plus twin αν και είναι προηγούμενο μοντέλο
-Xtrend 9000 twin
-Technomate 7100 triple tuner
Και κατά πολύ πιο φθηνός ο ipbox 9900 twin tuner

Last edited:
OK
Καταρχή ο δεκτης θα συνδεθεί σε προβολέα οπόταν η ποιότητα εικόνας είναι βασικός παράγοντας.
Καλο θα ήταν να έχει και Rf modulator για διακλάδωση στο σπίτι.
Τώρα από λεφτά γύρω στα 400 ευρώ.

Για τον AzBox HD Premium Plus τι λέει? Τον βρήκα στα 375.

αν θελεις σου δινω τον δικο μου με twin tuner και 160gb σκληρο στα 300 .
συγνωμη για την παρεμβαση .

Ο Vu+ Duo δεν έχει PiP/PaP.

ισχυει οντως αυτο?
γιατι στον vuduo οταν παω στη λιστα με τα καναλια και πριν επιλεξω με το πληκτρο ok ενα καναλι απο τη λιστα, πατωντας το πληκτρο menu μου εμφανιζει την επιλογη "activate picture in picture".
το δοκιμασα με 2 καναλια hd (δεν θυμαμαι αν ηταν στον ιδιο transponder) το ενα καναλι επαιζε κανονικα ενω στο 2ο η εικονα ετρεμε.

ισχυει οντως αυτο?
γιατι στον vuduo οταν παω στη λιστα με τα καναλια και πριν επιλεξω με το πληκτρο ok ενα καναλι απο τη λιστα, πατωντας το πληκτρο menu μου εμφανιζει την επιλογη "activate picture in picture".
το δοκιμασα με 2 καναλια hd (δεν θυμαμαι αν ηταν στον ιδιο transponder) το ενα καναλι επαιζε κανονικα ενω στο 2ο η εικονα ετρεμε.
Αυτο που κανει vu+ δεν θεωρειται πραγματικο-hardware-pip (για αυτο το λογο παιζει καρε-καρε) o ipbox 9900 με καποια image κανει pip ΑΛΛΑ σε sd καναλια.Δεν ξερω αν κανουν pip σε HD, οι vu+ uno και xtrend 5000-9000.

ισχυει οντως αυτο?

Αυτό δεν είναι PiP, δείχνει μόνο τα iframes στο δεύτερο video.

VU+ Uno, ET5000, ET9000 έχουν κανονικό pip/pap για 2 SD κανάλια ή για 1 HD και 1 SD. Αν είναι και τα 2 κανάλια HD, το δεύτερο video δείχνει μόνο τα iframes.

Αυτό δεν είναι PiP, δείχνει μόνο τα iframes στο δεύτερο video.

VU+ Uno, ET5000, ET9000 έχουν κανονικό pip/pap για 2 SD κανάλια ή για 1 HD και 1 SD. Αν είναι και τα 2 κανάλια HD, το δεύτερο video δείχνει μόνο τα iframes.

OK τις τελευταίες μέρες έχω τρελαθεί στο διάβασμα χωρίς αποτέλεσμα.
Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις τις κυριότερες διαφορες μεταξύ των τριών(Vu+ Uno, ET5000, ET9000) και ποιον από τους 3 θα προτιμούσες?

Ιδανικός φαίνεται να είναι ο Vu+Ultimo αλλα ξεφεύγει οικονομικά.

Να το πάμε λίγο από την αρχή; Γιατί χρειάζεσαι το PiP/PaP; To PaP στους enigma2 δέκτες κόβει την οθόνη στη μέση και δείχνει παραμορφωμένα και τα δύο προγράμματα. Μπορείς βέβαια να παρέμβεις στον κώδικα του splitscreen plugin και να κάνεις τα δύο παράθυρα να φαίνονται κανονικά και όχι παραμορφωμένα, αλλά τότε θα έχεις μαύρες μπάρες πάνω και κάτω.

Επίσης, επειδή ανέφερες το θέμα RF modulator, κανένας από τους προαναφερόμενους δέκτες δεν έχει, αλλά μπορείς με μικρό κόστος να μετατρέψεις την έξοδο SCART σε RF με ένα εξωτερικό RF modulator.

Στη λύση πολλά παράθυρα σε βιντεοπροβολέα μπορεί να παίξει και ένα pc που θα λαμβάνει το σήμα από streaming από ένα enigma2 δέκτη. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να έχεις ως έξι διαφορετικά κανάλια, αρκεί αυτά να βρίσκονται σε 2 αναμεταδότες το πολύ (σε δέκτη με twin tuner). Φυσικά υπάρχει και ο DM8000 που μπορείς να έχεις ως τέσσερα tuner.

Άλλοι με Barcelona άλλοι με Real άλλοι με Chelsea.......
Όπως βλέπεις στο σπίτι είμαστε με διαφορετικές ομάδες και όλοι θέλουν να βλέπουν σε πανί ποδόσφαιρο....
Αυτό με το PC είναι πολύ ενδιαφέρον. Τι γίνετε όμως με την ποιότητα σήματος είναι σε HD η SD?

Δεν ξέρω αν είναι ηλίθια ερώτηση αλλα.... ένας δεκτης με twin tuner έχει δυνατότητα από μια έξοδο να βλέπεις ένα κανάλι και από άλλη άλλο, η είναι μονο για εγγραφη το δεύτερο?