Δεκτες ραδιοφωνου

VideoLatris

Established Member
9 October 2008
252
Προσφατα μου χαλασε ο δεκτης ραδιοφωνου (Sharp 20αετιας) και η πρωτη σκεψη μου ηταν οτι αφου εχει κανει με το παραπανω αποσβεση τα λεφτα του να μην καθισω να ψαξω τι προβλημα εχει αλλα να δωσω 80-100 ευρω και να αγορασω καποιον καινουργιο.
Η εκπληξη μου οταν εψαξα στο Internet ηταν οτι δεν κυκλοφορουν πια δεκτες η αυτοι που κυκλοφορουν εχουν χιλια δυο συτηματα πανω και κανουν πανω απο 400 ευρω.

Το έχουμε συζητήσει το πρόβλημα με την επιλογή του ραδιοφωνικού δέκτη στο παρελθόν. Μπορείς να βρεις και περίπου με 200 ευρώ, αν και μια πολύ καλή επιλογή είναι και οι μεταχειρισμένοι. Εγώ αν ήθελα σήμερα ένα καλό ραδιόφωνο θα προτιμούσα ένα Tivoli για την κρεβατοκάμαρα/κουζίνα/μπλακόνι και θα το συνέδεα με το στερεοφωνικό όποτε χρειαζόταν.

Re: Απάντηση: Δεκτες ραδιοφωνου

Yamaha TX-497 στα ~140 ή ακόμη καλύτερα Marantz ST6003 στα 200 περίπου.

Σημερα μολις εγραψα ξαναεψαξα και ειδα και τους Yamaha με 140-150 ευρω. Οταν μου ειχε χαλασει στα μεασα Αυγουστου που εψαξα οσοι εβρισκα ητνα 400+.
Ευχαριστω για τις απαντησεις

Εγώ έχω ένα χρόνο τώρα τον Denon TU-1500AE http://www.homecinema.gr/details.php?prid=796 και είμαι υπέρ-ευχαριστημένος!
Ήμουνα ανάμεσα σε αυτόν και τον Marantz αλλά κατεληξα σον Denon και για λόγους αισθητικής: πιο slim και μου αρέσει πολύ ο περιστροφικός επιλογέας στα δεξιά.Βίτσια είναι αυτά....

Είχα κι εγώ αυτόν τον Denon για δύο χρόνια. Αξιοπρεπέστατο μηχάνημα!!! Φοβερό value for money. Κυριολεκτικά λυπήθηκα όταν τον πούλησα (...χάρηκα όμως που τον πούλησα σε φίλο).

Το έχουμε συζητήσει το πρόβλημα με την επιλογή του ραδιοφωνικού δέκτη στο παρελθόν. Μπορείς να βρεις και περίπου με 200 ευρώ, αν και μια πολύ καλή επιλογή είναι και οι μεταχειρισμένοι. Εγώ αν ήθελα σήμερα ένα καλό ραδιόφωνο θα προτιμούσα ένα Tivoli για την κρεβατοκάμαρα/κουζίνα/μπλακόνι και θα το συνέδεα με το στερεοφωνικό όποτε χρειαζόταν.

Πολύ καλή πρόταση και δράττομαι της ευκαιρίας να ρωτήσω αν το model one της tivoli μπορεί να συνδεθεί με ενισχυτή στερεοφωνικού.

Πολύ καλή πρόταση και δράττομαι της ευκαιρίας να ρωτήσω αν το model one της tivoli μπορεί να συνδεθεί με ενισχυτή στερεοφωνικού;

Πολύ καλή πρόταση και δράττομαι της ευκαιρίας να ρωτήσω αν το model one της tivoli μπορεί να συνδεθεί με ενισχυτή στερεοφωνικού;

Μπορεί, από το REC OUT του Tivoli στο TUNER IN ή CD IN ή όποια άλλη είσοδο του ενισχυτή υπάρχει για να συνδέσεις πηγή. Συνδέοντας το Tivoli με ενισχυτή, το manual λέει ότι ο ήχος από το ηχείο του δεν απενεργοποιείτε. Φαντάζομαι όμως, ότι αν πας το volume control στο μηδέν, δεν θα ακούς κάτι από το ηχειάκι του Tivoli, εκτός αν δεν μπορεί να σταματήσει τελείως. Τσέκαρέ το για να είσαι σίγουρος.

Το AUX IN είναι για να συνδέσεις άλλη πηγή πάνω στο Tivoli (π.χ. CD player) και να ακούς από το ηχείο του Tivoli.

Last edited:
Μπορεί, από το REC OUT του Tivoli στο TUNER IN ή CD IN ή όποια άλλη είσοδο του ενισχυτή υπάρχει για να συνδέσεις πηγή. Συνδέοντας το Tivoli με ενισχυτή, το manual λέει ότι ο ήχος από το ηχείο του δεν απενεργοποιείτε. Φαντάζομαι όμως, ότι αν πας το volume control στο μηδέν, δεν θα ακούς κάτι από το ηχειάκι του Tivoli, εκτός αν δεν μπορεί να σταματήσει τελείως. Τσέκαρέ το για να είσαι σίγουρος.

Το AUX IN είναι για να συνδέσεις άλλη πηγή πάνω στο Tivoli (π.χ. CD player) και να ακούς από το ηχείο του Tivoli.

Ευχαριστώ για τα tips! :a0210:
Ο Νάκας τα φέρνει αυτά. Θα περάσω με τη 1η ευκαιρία να το κοιτάξω.
Αν υπάρχει κανένας στο forum που έχει συσκευή tivoli καλό θα ήταν να μας έλεγε γενικά εντυπώσεις από model one etc!

αν παρεις σημα απο το recout δεν απομονωνεται το ηχειο απλα ρυθμιζεις την ενταση στο μηδεν και δεν ακουγεται το ηχειο,το σημα απο την recout ειναι σταθερο.
Δεν θα συνιστουσα ομως αυτη τη χρηση του,το τιβολι ειναι εξαιρετικο σαν αυτονομο ραδιοφωνο αλλα ο ηχος του εχει ισοσταθμιση με τονισμενο μεσαιο και μπασο και αυτο το ακους και οταν το συνδεσεις σε καποιο συστημα.
Αν τελικα το αγορασεις μην το παρεις απο το νακα,μπορεις να το βρεις πιο φθηνα,κανε μια βολτα απο το skroutz και θα καταλαβεις τι εννοω.

Προσοχή: το Tivoli Model One είναι ΜΟΝΟΦΩΝΙΚΟ. Άν θελετε στερεοφωνική λήψη χρείαζεστε το TWO ή το THREE.

Απάντηση: Re: Δεκτες ραδιοφωνου

Ευχαριστώ για τα tips! :a0210:
Ο Νάκας τα φέρνει αυτά. Θα περάσω με τη 1η ευκαιρία να το κοιτάξω.
Αν υπάρχει κανένας στο forum που έχει συσκευή tivoli καλό θα ήταν να μας έλεγε γενικά εντυπώσεις από model one etc!

Ασχολήθηκα παλιά και τελικά αγόρασα το Model Two και μετά από καιρό το Pal.

Δυστυχώς, ακόμη και αυτοί που τα πουλούσαν δεν ήξεραν οταν τους ρώταγα..

Τελικά :

Το Model One ΔΕΝ έχει στερεοφωνικό δέκτη.. (και έχει μονοφωνική έξοδο Line Out - ακουστικών)

Το Model Two (ακόμη και το φορητό Pal*), έχουν στερεοφωνικό δέκτη.. (και έχουν στερεοφωνική έξοδο Line Out - ακουστικών)

* Το Pal έχει μόνο stereo έξοδο ακουστικών

Παρ' ότι έχουν πολύ καλή λήψη και σαν μονάδες παίζουν εξαιρετικά, έχω την εντύπωση οτι συνδεόμενα με ενισχυτή, έχουν πολύ χαμηλή έξοδο και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ένα καλό deck tuner σε αυτό τον τομέα.

Edit : In() με πρόλαβες

Το PAL το έχω αγοράσει για τους γονείς μου, αλλά δεν είχα φανταστεί ότι ήταν στερεοφωνικό! Θα το δοκιμάσω.
Εγώ έχω ένα Cayin 220Ti στο στερεοφωνικό μου.

Re: Απάντηση: Re: Δεκτες ραδιοφωνου

Ασχολήθηκα παλιά και τελικά αγόρασα το Model Two και μετά από καιρό το Pal.

Δυστυχώς, ακόμη και αυτοί που τα πουλούσαν δεν ήξεραν οταν τους ρώταγα..

Τελικά :

Το Model One ΔΕΝ έχει στερεοφωνικό δέκτη.. (και έχει μονοφωνική έξοδο Line Out - ακουστικών)

Το Model Two (ακόμη και το φορητό Pal*), έχουν στερεοφωνικό δέκτη.. (και έχουν στερεοφωνική έξοδο Line Out - ακουστικών)

* Το Pal έχει μόνο stereo έξοδο ακουστικών

Παρ' ότι έχουν πολύ καλή λήψη και σαν μονάδες παίζουν εξαιρετικά, έχω την εντύπωση οτι συνδεόμενα με ενισχυτή, έχουν πολύ χαμηλή έξοδο και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ένα καλό deck tuner σε αυτό τον τομέα.

Edit : In() με πρόλαβες

Πάντως στο site του Νάκα [music store > home entertainment > tivoli audio], στον ανάλογο πίνακα χαρακτηριστικών του mod. One δίνει τα εξής:
Είσοδος - Aux: Stereo
Είσοδος - Εγγραφή ( Rec ): Stereo
Είσοδος για ακουστικά: Stereo

Α! Τώρα κατάλαβα! Η έξοδος μπορεί να είναι στεροφωνική, αλλά δεν έχει στερεοφωνική λήψη. Αυτό με τα τονισμένα μπάσα και μεσαίες είναι σοβαρό επίσης. Πάρε ένα Yamaha, Marantz, Denon, μια χαρά είναι και τα τρία. Εγώ επέλεξα το Yamaha, αλλά δεν έχει remote control και δύσκολα θα βρεις στην αγορά κάποιο που να έχει όλες τις λειτουργίες του ραδιοφώνου, πρέπει να αγοράσεις επιπλέον ένα τηλεκοντρολ Yamaha.