Δέκτης HD, dual tuner (dvbs - dvbt), MPEG4, PVR

foxx

Established Member
14 December 2009
157
Μια ερώτηση στους συμφορουμίτες με χρηστική εμπειρία στο θέμα. Ψάχνω να βρω δέκτη ασχέτως τιμής με όλα τα παρακάτω χαρακτηριστικά, αλλά και με βασική προϋπόθεση την σωστή λειτουργία των Ελληνικών σε OSD και ειδικά στο EPG και τις περιλήψεις της Nova.

HD με διπλό tuner (DVB/S και DVB/T H.264/MPEG-4)
PVR με χρήση internal δίσκου
Ethernet
HDMI 1.3
Media playback
CI

Αδιάφορο αν θα είναι linux ή proprietary os, φτάνει να πληροί τα παραπάνω. Προσωπικά στα όσα χρόνια ασχολούμαι, και χωρίς να έχω δοκιμάσει ιδιαίτερα πολλούς δέκτες, όσοι έπεσαν στα χέρια μου ή δεν πλησίαζαν σε αυτά τα χαρακτηριστικά ή ήταν εντελώς για τα μπάζα στο θέμα Ελληνικών (βλέπε Azbox).

Καμμιά ιδέα, ή να το ξεχάσω; -bye-

Kαλησπέρα. Αν δεν κάνω λάθος, ο νέος TECHNOMATE 7100 COMBO πληροί τα παραπάνω. Δεν είμαι σίγουρος για τη λειτουργία PVR με χρήση internal δίσκου, αλλά σίγουρα έχει διπλό δορυφορικό tuner και είναι DVB-T MPEG-2/MPEG-4 και θύρα ETHERNET. Και "κουβαλάει", υποθέτω, και την καλή υποστήριξη, που έχουν γενικά οι δέκτες TECHNOMATE, όπως επίσης πολύ εύχρηστο και φιλικό μενού για τους χρήστες.

Re: Απάντηση: Δέκτης HD, dual tuner (dvbs - dvbt), MPEG4, PVR

Kαλησπέρα. Αν δεν κάνω λάθος, ο νέος TECHNOMATE 7100 COMBO πληροί τα παραπάνω. Δεν είμαι σίγουρος για τη λειτουργία PVR με χρήση internal δίσκου, αλλά σίγουρα έχει διπλό δορυφορικό tuner και είναι DVB-T MPEG-2/MPEG-4 και θύρα ETHERNET. Και "κουβαλάει", υποθέτω, και την καλή υποστήριξη, που έχουν γενικά οι δέκτες TECHNOMATE, όπως επίσης πολύ εύχρηστο και φιλικό μενού για τους χρήστες.

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τον έχω υπόψη μου τον Technomate, μάλιστα μπορώ να πω πως ήταν από τις πρώτες μου επιλογές υποψηφίων για αγορά αλλά μέχρι στιγμής ούτε documentation έχω βρει για να δω αν και κατά πόσο υποστηρίζει τα Ελληνικά, ούτε έτυχε να ακούσω κάποιον που να τον έχει δοκιμάσει, ειδικά με το EPG της Nova. Οι ξένοι πάλι "reviewers" (ο Θεός να τους κάνει), επαναλαμβάνουν τα ίδια κλισέ και δεν αναφέρονται καθόλου στην υποστήριξη γλωσσών.

Όσο για τους Καλέμηδες που φαίνεται πως τον αντιπροσωπεύουν στην Ελλάδα, η απάντησή τους ήταν αποστομωτική "Είναι καινούργια η συσκευή και δεν μπορώ να σου πω σίγουρα τι γίνεται με τα Ελληνικά". Στην δε Αγγλία στους υποτιθέμενους κατασκευαστές που έστειλα email, εδώ και ένα μήνα ακόμα περιμένω απάντηση.

Καταλαβαίνεις πως με τέτοια αβεβαιότητα δεν είναι για να πετάξω έξι κατοστάρικα. Γι'αυτό και είπα να ρωτήσω εδώ στο forum μήπως και κάποιος έχει δοκιμασμένο κάτι. -bye-

Last edited:
Καλησπέρα και πάλι και χρόνια πολλά. Εγώ έχω τον 6900 COMBO και θα με ενδιέφερε και η αγορά του 7100, περισσότερο βέβαια γιατί είναι COMBO, αλλά και γιατί έχει και θύρα ETHERNET, που δεν έχει ο 6900, και η οποία νομίζω ότι στους TECHNOMATE χρησιμοποιείται, προς το παρόν τουλάχιστον, για την αναβάθμισή τους, όπως γίνεται και μέσω της θύρας usb, (για όσους γνωρίζουν τους TECHNOMATE). Δεν μένει, παρά να ακούσουμε και από άλλους χρήστες τις εντυπώσεις τους, όσο θα "προχωράει" ο δέκτης στην αγορά. Ευχαριστώ.

Καλησπέρα και πάλι και χρόνια πολλά. Εγώ έχω τον 6900 COMBO και θα με ενδιέφερε και η αγορά του 7100, περισσότερο βέβαια γιατί είναι COMBO, αλλά και γιατί έχει και θύρα ETHERNET, που δεν έχει ο 6900, και η οποία νομίζω ότι στους TECHNOMATE χρησιμοποιείται, προς το παρόν τουλάχιστον, για την αναβάθμισή τους, όπως γίνεται και μέσω της θύρας usb, (για όσους γνωρίζουν τους TECHNOMATE). Δεν μένει, παρά να ακούσουμε και από άλλους χρήστες τις εντυπώσεις τους, όσο θα "προχωράει" ο δέκτης στην αγορά. Ευχαριστώ.

Κοίτα να δεις, ώστε δεν έχει ethernet ο 6900; Από όσα κατά καιρούς διάβαζα, και από τα specs και τις φωτό θα έβαζα στοίχημα πως είχε. Ελπίζω τουλάχιστον στον 7100 να μην είναι "διακοσμητική" και να χρησιμοποιείται και για άλλες χρήσεις εκτός του firmware update, όπως π.χ. media sharing κλπ.
Να σε ρωτήσω επί τη ευκαιρία μια και έχεις τον 6900. Πως τα πάει με τα Ελληνικά EPG και ειδικά της Nova (αν έχεις);

Last edited:
Θύρα ETHERNET έχει ο 6900 COMBO SUPER, το νεώτερο "αδελφάκι" του 6900 COMBO, o oποίος δεν υποστηρίζει αναλυτικά το ελληνικό EPG της ΝΟVA , αν και νομίζω ότι με νεώτερη αναβάθμισή του μέσω της θύρας usb, αυτό λύθηκε.

Επανέρχομαι ως προς τον TECHNOMATE 7100, εκτιμώντας ότι ενδεχομένως θα αποτελέσει ένα αξιόλογο δέκτη και μάλιστα αν υπολογίσουμε ότι οι TECHNOMATE δεν αποτελούν ένα όπως λέμε "βαρύ" όνομα στο χώρο των δορυφορικών, αν τους συγκρίνουμε π.χ. με τους DREAMBOX (άλλη ιστορία αυτοί), όμως νομίζω ότι είναι αρκετά καλοί σαν δέκτες, με υποστήριξη και μια καλή λύση, για όσους ενδιαφέρονται για την αγορά COMBO δέκτη με την ευκαιρία της επερχόμενης DVB-T τηλεόρασης. Λίγο "τσιμπημένη" η τιμή τους, σεν διαφωνώ, αφού υπάρχουν φθηνότεροι COMBO δέκτες στην αγορά, όμως τους θεωρώ αρκετά αξιόπιστους και λειτουργικούς.

Θύρα ETHERNET έχει ο 6900 COMBO SUPER, το νεώτερο "αδελφάκι" του 6900 COMBO, o oποίος δεν υποστηρίζει αναλυτικά το ελληνικό EPG της ΝΟVA , αν και νομίζω ότι με νεώτερη αναβάθμισή του μέσω της θύρας usb, αυτό λύθηκε.

Σωστός φίλε μου, μου διέφυγε πως υπάρχει και μοντέλο 'Super'.
Πάντως αυτό το θέμα με τα Ελληνικά στο EPG πραγματικά σπάνει νεύρα. Τα τελευταία χρόνια έχω δοκιμάσει 6-7 HD δέκτες και με εξαίρεση τον πολύ καλό Icord οι υπόλοιποι στο θέμα αυτό ήταν για τα πανηγύρια.

ελληνικο epg 7 ημερων για την νοβα μονο οι dreambox εχουν

Μόνο που για διπλό tuner και τα λοιπά, πρέπει κάποιος να δώσει ένα χιλιάρικο για τον 8000 που κατά την γνώμη μου σήμερα δεν τα αξίζει με τίποτα αυτά τα χρήματα.

Ναι, σίγουρα συμφωνώ ότι ο 8000 είναι ίσως ο κορυφαίος, άλλά όχι να δώσει κανείς 1.000 ευρώ, για να βλέπει τα ίδια HD κανάλια που θα παρακολουθεί και με ένα δέκτη της τάξης των 200 ή 300 ευρώ. Θα πει κάποιος βέβαια ότι οι DREAMBOX κάνουν και άλλες δουλειές, ειδικότερα για όσους ασχολούνται με το Διαδίκτυο, αλλά εγώ προσωπικά το θεωρώ λεπτομέρεια και χρειάζεται χρόνος, για να ασχοληθεί κανείς με αυτά. Πάντως, σε ότι αφορά το ελληνικό EPG της NOVA, στον DREAMBOX 7020 αποδίδει πολύ καλά.

Δέκτες χωρίς προβλήματα στα Ελληνικά του αλλά χωρίς ethernet είναι και οι Mvision HD300 / HD 200combo.....

Εσωτερικό δίσκο δεν παίρνει, μόνο εξωτερικό..

Ο Technomate είναι λίγο τσιμπημένος αλλά έχει πολύ καλή εικόνα.....

Ναι, σίγουρα συμφωνώ ότι ο 8000 είναι ίσως ο κορυφαίος, άλλά όχι να δώσει κανείς 1.000 ευρώ, για να βλέπει τα ίδια HD κανάλια που θα παρακολουθεί και με ένα δέκτη της τάξης των 200 ή 300 ευρώ. Θα πει κάποιος βέβαια ότι οι DREAMBOX κάνουν και άλλες δουλειές, ειδικότερα για όσους ασχολούνται με το Διαδίκτυο, αλλά εγώ προσωπικά το θεωρώ λεπτομέρεια και χρειάζεται χρόνος, για να ασχοληθεί κανείς με αυτά. Πάντως, σε ότι αφορά το ελληνικό EPG της NOVA, στον DREAMBOX 7020 αποδίδει πολύ καλά.

Όσο καλά και να παίζουν τα Ελληνικά 1000 (+ δίσκος + DVB/T tuner) δεν δίνονται ελαφρά τη καρδία. Αν είχα σκοπό να ξοδέψω κάποιο τέτοιο ποσό και τηρουμένων των συγκεκριμένων απαιτήσεων θα έφτιαχνα ένα HTPC με tuners, δίσκους, BD και όλα τα συναφή και θα έμεναν και ρέστα. -bye-

Δέκτες χωρίς προβλήματα στα Ελληνικά του αλλά χωρίς ethernet είναι και οι Mvision HD300 / HD 200combo.....
Εσωτερικό δίσκο δεν παίρνει, μόνο εξωτερικό

Εδώ μας τα χαλάει ο Mvision. Είδα σε κάποιο άλλο post ένα αφιέρωμα και φαίνεται πραγματικά καλός ειδικά στα Ελληνικά. Αλλά χωρίς ethernet και εσωτερικό δίσκο δεν... ;)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Δέκτης HD, dual tuner (dvbs - dvbt), MPEG4, PVR

Όσο καλά και να παίζουν τα Ελληνικά 1000 (+ δίσκος + DVB/T tuner) δεν δίνονται ελαφρά τη καρδία. Αν είχα σκοπό να ξοδέψω κάποιο τέτοιο ποσό και τηρουμένων των συγκεκριμένων απαιτήσεων θα έφτιαχνα ένα HTPC με tuners, δίσκους, BD και όλα τα συναφή και θα έμεναν και ρέστα. -bye-

Σωστός.-bye-

Εδώ μας τα χαλάει ο Mvision. Είδα σε κάποιο άλλο post ένα αφιέρωμα και φαίνεται πραγματικά καλός ειδικά στα Ελληνικά. Αλλά χωρίς ethernet και εσωτερικό δίσκο δεν... ;)

Αν θέλεις ethernet που σκίζει και τα ρούχα της θα πας στον HD 300 Net, αλλά αυτός δεν έχει dvb-t !!!!!!

Αν θέλεις ethernet που σκίζει και τα ρούχα της θα πας στον HD 300 Net, αλλά αυτός δεν έχει dvb-t !!!!!!

Μετά άδικο έχω που συνηθίζω να λέω πως η αγορά satellite είναι ένα μπάχαλο; Ε μα είναι δυνατόν να βάζουν dvb-t σε βάρος της ethernet; Και δεν κατηγορώ συγκεκριμένα το Mvision που κατά τα άλλα είναι ένα "τίμιο" δεκτάκι, αλλά πραγματικά βγαίνω από τα ρούχα μου με την διαολοκατάσταση που επικρατεί. Τόσα χρόνια μόνο τουρκοκινέζικες σαβούρες, ιδιοκατασκευές του κερατά και υπερκοστολογημένες αγνώστου ταυτότητας λαμαρίνες. :frown:

Μπαίνουμε σε μια κουβέντα πολύ μεγάλη, με λίγα λόγια και απλά..... Καμία εταιρεία δεν θα βγάλει το πολυμηχάνημα με τα σούπερ ντούπερ από όλα σε απόδοση, 1ον γιατί δεν συμφέρει, 2ον γιατί προσπαθούν να κρατήσουν διάφορα μερίδια από την αγορά, 3ον κάτι θα πρέπει να βγάζουν μετά από 1-2 χρόνια σαν καινούργιο για να μπορούν να ζουν (αλλιώς θα έκλειναν σε μια 5ετία)....

Και πολλά άλλα.....

Μπαίνουμε σε μια κουβέντα πολύ μεγάλη, με λίγα λόγια και απλά..... Καμία εταιρεία δεν θα βγάλει το πολυμηχάνημα με τα σούπερ ντούπερ από όλα σε απόδοση, 1ον γιατί δεν συμφέρει, 2ον γιατί προσπαθούν να κρατήσουν διάφορα μερίδια από την αγορά, 3ον κάτι θα πρέπει να βγάζουν μετά από 1-2 χρόνια σαν καινούργιο για να μπορούν να ζουν (αλλιώς θα έκλειναν σε μια 5ετία)....

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα λογικές πρακτικές και σκοπιμότητες των εταιρειών. Αυτό όμως που δεν μπορώ να καταλάβω είναι απλά ανόητες κινήσεις όπως για παράδειγμα η χρήση ethernet στο ένα μοντέλο και η κατάργησή του από το αμέσως μεγαλύτερο. Θα με συγχωρέσεις αλλά αυτά δεν ανάγονται σε πολιτικές σοβαρών εταιρειών αλλά σε πρακτικές κινέζων και βαλκάνιων ιδιοκατασκευαστών όπως είναι οι περισσότεροι που λυμαίνονται το χώρο. Γιατί εδώ που τα λέμε, δεν φαντάζομαι πως θα μπορούσε κάποιος να κατηγοριοποιήσει την ethernet στα "σούπερ - ντούπερ" specs, ειδικά μάλιστα όταν μιλάμε για μηχανήματα με media playback, PVR και πάει λέγοντας. -bye-

Last edited:
Πολλές φορές παίζει ρόλο και το καινούργιο hardware με τις όποιες συμβατότητες ή ασυμβατότητες.... εκεί παίζεται μεγάλο μέρος του παιχνιδιού.....

Δεν τα ήξερα αλλά λόγω έρευνας που ξεκίνησα εδώ και 5 μήνες τα έμαθα....

Πολλές φορές παίζει ρόλο και το καινούργιο hardware με τις όποιες συμβατότητες ή ασυμβατότητες.... εκεί παίζεται μεγάλο μέρος του παιχνιδιού...

Δεν βλέπω πως θα μπορούσε η προσθήκη ενός tuner να δημιουργήσει πρόβλημα στο ethernet αλλά δεν θα επιμείνω. Εδώ υπάρχουν δέκτες που εξακολουθούν να βγάζουν composite και ούτε component ούτε scart, και σίγουρα δεν το κάνουν λόγω συμβατοτήτων ή ασυμβατοτήτων. Τι λέμε τώρα καλέ μου φίλε, παλιοκατασκευές που συγκριτικά με την ποιότητά τους τις πληρώνουμε χρυσάφι... :laugh: