Δέκτης που να υποστηρίζει RF Modulation

jimmys_

New member
14 June 2011
5
Ψηφιακός Δέκτης MPEG4 που να υποστηρίζει RF Modulation

Έχω μια παλιά τηλεόραση η οποία έχει μεν SCART αλλά αυτό δεν υποστηρίζει ήχο. Η μόνη λύση που βρήκα λοιπόν είναι ένας ψηφιακός δέκτης που να υποστηρίζει RF Modulator δηλαδή να μπορεί να ενωθεί στην είσοδο κεραίας της τηλεόρασης και να εκπέμπει το ψηφιακό σήμα μέσω αυτής. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζω ποιοι δέκτες το υποστηρίζουν αυτό. Γνωρίζει κανείς; Ευχαριστώ.

Last edited:
Ευχαριστώ talos_2002. Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες π.χ. τι παίζει με την ποιότητα εικόνας/ήχου (είναι χειρότερη από SCART ή είναι το ίδιο; ), αν υπάρχει κάποιο σημείο που συνίσταται προσοχή (ή αν η εγκατάσταση είναι απλή). Επίσης υπάρχουν και άλλα τέτοια μοντέλα (για να έχω κάποιες επιλογές);

jimmys_, ο δέκτης κάνει παρέα πια στην γιαγιά μου, οπότε δεν ξέρω να σου πω. Δεν βλέπω λόγο να είναι δύσκολη η εγκατάσταση, αντί να χρησιμοποιήσεις scart χρησιμοποιείς το απλό καλώδιο κεραίας. Όπως γινόταν παλιά με τα βίντεο με κασέτες.

Τον αγόρασα τελικά και δουλεύει μια χαρά. Πιστεύω θα κάνει τη δουλειά του κανονικά. Στο εγχειρίδιο δεν αναφέρει τίποτα για υποστήριξη αναπαραγωγής βίντεο αλλά διάβασα στη σελίδα του εδώ στο φόρουμ ότι παίζει και βίντεο. Κάτι που δεν μου δούλεψε εμένα από τις λειτουργίες που αναφέρει ότι υποστηρίζει είναι το κουμπί που σου δείχνει 9 κουτιά με διαφορετικά κανάλια στην οθόνη για να δεις τι παίζει στο καθένα. Το ένωσα και με SCART και πάλι δεν δούλεψε αυτή η λειτουργία. Παρόλα αυτά, ήταν ο μόνος που μπορούσε να δουλέψει με την παλιά μου τηλεόραση οπότε αν δεν καεί ή παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, θα είμαι υπερευχαριστημένος.

Με ενδιαφέρει και μένα δέκτης με RF-IN RF OUT για τηλεόραση χωρίς scart. To loop out που βλέπω σε μερικούς κάνει την ίδια δουλεια?

Όχι δε κάνει την ίδια δουλειά. Το loop out στέλνει αναλογικό σήμα στη TV ,όχι εικόνα.
Πρέπει να έχει RF out, όπως ο παραπάνω Edision.
Άλλη είσοδο εικόνας δε διαθέτει η TV?

Δυστυχώς όχι. Οπότε δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός του edision? Μετατροπή scart σε rf γίνεται? Βλέπω κατι μετατροπέις από αγγλια αλλά δεν ξέρω αν παίζουν για Ελλάδα λόγο διαφορετικού συστήματος Pal (http://www.telly-leads.co.uk/rf-modulator.htm )

Φυσικά δεν με ενδιαφέρει τόσο η ποιότητα εικόνας/ήχου , όσο το να δουλέψει το σύστημα μέχρι να είναι αναγκαστική η αντικατάσταση της τηλεόρασης μελλοντικά (σε σπίτι ηλικιωμένων με περιορισμένο εισόδημα....)