Dell U2415 ( ή κάτι άλλο 24''-27'')

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
859
Μπραχάμι - Μύκονος
Σκοπεύω να φτιάξω ένα γραφειάκι στην κρεβατοκάμαρα απέναντί ακριβώς από το κρεβάτι . 80% χρήση για διάβασμα , browsing και lightroom και 20% καμία ταινιούλα , gaming και υπό προϋποθέσεις τηλεόραση . Μια καλή οθόνη από ότι βλέπω είναι η Dell 2414 . Παρατηρώ πως βγήκε μοντέλο 2015 η 2415 με λόγο 16:10 και κάποια αναβαθμισμένα αλλά αδιάφορα περιφερειακά (π.χ 5 USB 3.0) . Δεν έχω δει ποτέ τέτοια ανάλυση και δεν έχω άποψη . Παντού διαβάζω όμως πως είναι πιο βολική . Επίσης θα ήθελα να χαζεύω και λίγη τηλεόραση πριν τον ύπνο . Εύκολα και σχετικά φτηνά βάζω ένα tv box με αποτέλεσμα άλλο ένα πληκτρολόγιο , άλλα δύο καλώδια άλλο ένα τροφοδοτικό .
Αν έχει πάρει κάποιος την 15 θα εκτιμούσα μια γνώμη όπως και για την 14 ή κάποιες άλλες που ενδεχομένως θα έπρεπε να δω στις 24-27 , IPS (και με ενσωματωμένο tuner) στα 250-300 τοπ .
Επίσης εδώ http://www.skroutz.gr/s/5728225/Dell-UltraSharp-U2415.html βλέπω μια αρκετά μεγάλη διαφορά μεταξύ πρώτης και δεύτερης προσφοράς . Παίζει κάποιος λάκκος ?

Ευχαριστώ

Κανένας λάκκος. Αξιόπιστο κατάστημα και η οθόνη η καλύτερη στην κατηγορία της. Ειναι λίγο τσιμπημένη η τιμή της γιατί παρουσιάστηκε πρόσφατα, θα πέσει στα επίπεδα του προκατόχου της U2412M. Για τηλεόραση και gaming μια 27" 16:9 είναι καλύτερη επιλογή, αλλά για χρήση γραφείου δεν κοιτάς τίποτα άλλο.

Εχω την U2414H και ,χωρις να εχω παθει πλάκα, ειναι μια χαρά οθόνη για γραφείο. Καλή χρωματική απεικόνιση, ανεκτό clouding, μέτριο εως κακό μαυρο, σαφώς πολύ όμορφο design και καλή κατασκευή.
Αν σε παιρνει στο budget πήγαινε στην 2415 αφού το 16:10 δινει πιο ανετο desktop.

IMHO μην πάρεις πανω απο 24" με 1920 ανάλυση καθώς τα PPI ειναι χάλια (τα pixel θα ειναι ακόμα πιο έντονα απο την ηδη χάλια 24αρα / FHD)