Δεν ακουγονται οι ομιλιες(samsung b650)

konsge

New member
31 August 2009
7
Καλησπέρα,
έχω ένα dvd player XORO HSD8410 συνδεδεμενο στην samsung B650 και απο χτες δεν ακουγονται οι ομιλιες των ηθοποιων οταν βλεπω ταινιες dvd, οταν βλεπω απλα καναλια ολα ειναι καλα.
Πιθανον να πειραξε κατι στα κοντρολ ο μικρος μου γιος...
Οταν ακουω τον ηχο μεσω ενισχυτη homecinema ακουγονται κανονικα και οι ομιλιες. Τι εχει ξερυθμιστει ρε παιδιά η τηλεοραση ή το dvdplayer?
Κοιτουσα στο dvdplayer αν υπαρχει επιλογη εργοστασιακων ρυθμισεων αλλα δυστυχως οχι:nounder:

Οι ομιλίες ακούγονται συνήθως από το κεντρικό κανάλι. Τι στέλνει ο αναπαραγωγέας στην τηλεόραση; Στέρεο;

Μήπως άλλαξε κάτι από την τηλεόραση; Διαφορετική επεξεργασία/ρύθμιση ήχου για την συγκεκριμένη είσοδο;

Λογικά στέλνεις ήχο 5.1 στην TV και η TV παίζει μόνο τα 2 κανάλια (stereo). Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνεις για να το διορθώσεις. Δεν έχω τα μηχανήματά σου.

Λογικά στέλνεις ήχο 5.1 στην TV και η TV παίζει μόνο τα 2 κανάλια (stereo). Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνεις για να το διορθώσεις. Δεν έχω τα μηχανήματά σου.
Δηλαδή είναι θέμα ρυθμίσεων του dvdplayer?

Δηλαδή είναι θέμα ρυθμίσεων του dvdplayer?

Μπορει να ειναι και απο τα 2 αλλα ειναι απλο
Εχει συμβει πολλες φοιρες.
Καποα πληροφορια που πρεπει να οδηγειται απο 2 καναλια οδηγειται απο 5.1
Νικος

Δοκιμασε να δεις αν ολα τα βυσματα των καλωδίων ειναι σωστα βαλμενα στη θέση τους και σκουντα προς τα μεσα, μήπως καποιο καλώδιο εχει βγει λίγο προς τα εξω χωρις να φαινεται και δεν κανει επαφη