Δεν αναβει ευκολα {Samsung le 46 656a}

mike67

New member
10 December 2008
29
Καλησπερα, να ρωτησω ηθελα εαν καποιος ξερει τι μπορει να συμβαινει εδω και μια εβδομαδα η τηλεοραση μου αναβει με δυσκολια κανει 5 εως και 10 λεπτα να αναψει.Κανει το θορυβο τσικ οπως οταν αναβε μονο που τωρα το τσικ δεν ακουγετε μια φορα και να αναψει,αλλα συνεχεια τσικ τσικ.... μεχρι που αναβει.Τι επαθε,ειναι ζημια καλη? Που να το κοιταξω, εχει συμβει σε αλλον εδω μεσα? Και τελος ποσο μπορει να παει το μαλλι? Ειμαι και ανεργος!!Ευχαριστω

Παραδόξως έχω ένα ανάλογο θέμα (πιο λαιτ βέβαια) με μία παλιότερη 2010 samsung lcdtft μοντέλο δεν θυμάμαι . Οταν την βγάλω από το ρεύμα που λείπω απο το σπίτι για κάνα μήνα στην επιστροφή δεν ανάβει . Βάζω βγάζω καλώδια ,άνοιξε κλείσε το κουμπί τπτ . Μάλιστα δεν ανάβει καν το λαμπάκι του σταντ μπαι . Μετά από μερικές ώρες είναι ετοιμη για χρήση και μετά κανένα πρόβλημα . Τι να πω . στην περίπτωση σου κάτι με το τροφοδοτικό παίζει ....

Καλησπερα, να ρωτησω ηθελα εαν καποιος ξερει τι μπορει να συμβαινει εδω και μια εβδομαδα η τηλεοραση μου αναβει με δυσκολια κανει 5 εως και 10 λεπτα να αναψει.Κανει το θορυβο τσικ οπως οταν αναβε μονο που τωρα το τσικ δεν ακουγετε μια φορα και να αναψει,αλλα συνεχεια τσικ τσικ.... μεχρι που αναβει.Τι επαθε,ειναι ζημια καλη? Που να το κοιταξω, εχει συμβει σε αλλον εδω μεσα? Και τελος ποσο μπορει να παει το μαλλι? Ειμαι και ανεργος!!Ευχαριστω

Ειναι το λεγομενο "clicking problem".
Πυκνωτες τροφοδοτικου.!
Αν δεν αλλαξουν συντομα θα χειροτερεψει.!
Πηγαινε την σε εναν ηλεκτρονικο να στους αλλαξει. (στην αντιπροσωπεια γδυνουν)
Υπαρχει και νημα που μιλα για παλαιοτερες samsung (π.χ. παλια σειρα f) και για εκεινη καπου ειχα βρει και φωτος του πως να τους αλλαξεις μονος σου (αν δεν εχει χαλασει τελειως η πλακετα τροφοδοτικου) με κοστος λιγα ευρω που κοστιζουν οι πυκνωτες.

Αν ψαξεις εδω μεσα, ισως το πετυχεις.!

Παρε κι ενα λινκ του πως την επισκευαζεις μονος αν πιανουν τα χερια σου.

Δεν ξερω σε πιο μοντελο αναφερεται το παρακατω βιντεο στο Link, αλλα φανταζομαι οτι αν την ανοιξεις θα δεις στην πλακετα τροφοδοτικου τους χαλασμενους πυκνωτες.!
Αλλιως, την πας σε ηλεκτρονικο και του ζητας να σου αλλαξει μονο τους πυκνωτες για να μην σε γδυσει.

Αν το αφησεις ετσι, η ζημια θα επεκταθει και υστερα δεν λυνεται μονο με αλλαγη πυκνωτων.

http://wemech.hubpages.com/hub/Replacing-bad-capacitors-on-a-samsungLCD-TV

http://televisions.wonderhowto.com/how-to/repair-samsung-lcd-tv-power-clicking-problem-282386/

Last edited: