Δεν "βλέπει" εξωτερικό σκληρό δίσκο

Σεραφείμ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,467
Γλυφάδα
Ενώ του συνέδεσα έναν σκληρό δίσκο με φωτό και video δεν τον βλέπει.
(Finder / Devices / ?).
Μήπως δεν κάνω κάτι σωστά.

Επιπλέον μήπως μπορείτε να μου υποδείξετε πού θα κοιτάξω για να δω εαν χρειάζεται να του κάνω κάποιο s/w upgrade (για να βάλει το app store).

Ο δίσκος αυτός ξέρεις τι format είναι ;

Θα σου πρότεινα να ανοίξεις το disk utility, που βρίσκεται στον φάκελο utilities, εντός του Applications, κ μετά να συνδέσεις τον δίσκο αυτόν, αφήνοντας τον αρκετή ώρα μέχρι να τον εμφανίσει στο πρόγραμμα αυτό.

Επιλέγοντάς τον, γράφει στο κάτω μέρος του προγράμματος, το είδος του format που είναι.

Παρόλα αυτά, ακόμα κ αν είναι ntfs, που είναι είδος μόνο για microsoft, το mac τους βλέπει & διαβάζει από αυτούς, αλλά δεν μπορεί να γράψει σε αυτούς. Υπάρχουν όμως οδηγοί που μπορεί κ διαβάζει-γράφει σε αυτούς.

Για αναβάθμιση του λογισμικού σου, θα πηγαίνεις πάντα στην πάνω μπάρα του λειτουργικού, στο αριστερό μέρος που είναι το σύμβολο του Μήλου, θα το επιλέγεις κ η 2η επιλογή λέει Software Update..., όπου την επιλέγεις κ βρίσκει μόνο του πάντα τι σου λείπει κ μπορείς να ενημερώσεις.

Γράφει τα εξής :Disk Description : TOSHIBA External HDD Media Total Capacity : 320.07 GB (320,072,933,376 Bytes)
Connection Bus : USB Write Status : Read/Write
Connection Type : External S.M.A.R.T. Status : Not Supported
USB Serial Number : 3439375254304C5754202020 Partition Map Scheme : GUID Partition Table

Μιχάλη πάντως ενώ στο Finder / Devices εμφανίζει το Remote Disc, μόλις το επιλέγω δεν εμφανίζει καθόλου περιεχόμενα.

Η αναβάθμιση κάτι βρήκε κι άρχισε την εγκατάσταση.

(πώς αλλάζω ελληνικά-αγγλικά στο γράψιμο?)

Αλλαγή γλώσσας κάνει πατώντας το πλήκτρο command (αυτό που είναι δίπλα στο space) και το πλήκτρο space.

Όταν είσαι στο disk utility κ έχεις επιλέξει τον δίσκο, σου εμφανίζει κάτι σαν αυτό :

attachment.php

Αν επιλέξεις το partition, όπως έχω κάνει εγώ, θα πρέπει να σου εμφανίζει κάτι σαν αυτό :

attachment.php

Όπου αν παρατηρήσεις, κάτω αριστερά γράφει το format.

Attachments

• diskutil1.jpg
    diskutil1.jpg
    31.4 KB · Views: 74
  • diskutil2.jpg
    diskutil2.jpg
    29 KB · Views: 73
Μιχάλη, το θέμα είναι πως ενώ στο Finder / Devices εμφανίζει το Remote Disc, μόλις το επιλέγω δεν εμφανίζει καθόλου περιεχόμενα και στο Disk utility εμφανίζει σαν partition επιλεγέντα εξωτερικού δίσκου (Toshiba) το Time Machine Backups.

Εν τω μεταξυ η εναλλαγή γλώσσας στους χαρακτήρες ενώ αλλάζει από την εικόνα της σημαίας επάνω δεξιά, δεν αλλάζει με cmd - blank.
Help!!!!!!

1. Για την εναλλαγή της γλώσσας, πήγαινε System Preferences -> Keyboard -> Keyboard Shortcuts. Εκεί έχει επιλογή στο αριστερό κουτί Keyboard & Text Input. Το επιλέγεις κ έχει την επιλογή στο δεξί κουτί select previous / next input source. Εκεί σου δείχνει πιο έχει ως προεπιλογή κ φυσικά βάζεις εσύ ότι σε βολεύει. Συνήθως είναι το command + space.

2. Τον εξωτερικό σου δίσκο μάλλον τον έχει προεπιλέξει το time machine για backups. Βγάλτον πρώτα κ πήγαινε System Preferences -> Time Machine και προσωρινά κλείστο off, για να δεις τι κάνει όταν του συνδέεις τον δίσκο αυτό.

Μιχάλη το πρώτο διορθώθηκε όπως μου είπες. Ο συνδυασμός αυτός είχε οριστεί για Spotlight και το άλλαξα. Τώρα είναι ok.
Τώρα θα προσπαθήσω το δεύτερο.

Έκανα ότι είπες. Εδώ να πω οτι ο δίσκος έχει ένα καλώδιο που από την μια έχει mini usb (για τον δίσκο) και από την άλλη ένα κανονικό usb κι από εκεί βγαίνει άλλο ένα καλώδιο με κατάληξη πάλι usb. Εγώ συνδέω και τα δύο usb ή το ένα πίσω από το mini mac? (αν και δοκίμασα και τις δύο επιλογές και μάλλον πρέπει να συνδέσω και τα δύο usb).

Δεν χρειάζεται να βάλεις κ τα 2 usb. Αυτό γενικά το κάνεις όταν με την μία usb ο δίσκος δεν δουλεύει, γιατί δεν επαρκεί το ρεύμα, οπότε βάζεις κ την 2η θύρα.

Το del είναι το delete. Ποιό εννοείς εσύ ;
Τα υπόλοιπα παίζουν με τα βελάκια σε συνδυασμό με το πλήκτρο fn, τουλάχιστον στον φορητό μου, αριστερά δεξιά κ πάνω κάτω.

πλήκτρο delete δεν βλέπω Μιχάλη στο keyboard. Καλά όσον αφορά στα fn + βελάκια κατεύθυνσης πάνε αλλού γι αλλού...

τέλος πάντων, το κυριότερο πρόβλημα είναι που δεν βλέπει τον σκληρό...

Κοίτα εδώ :

15837.jpg

Αυτό πχ είναι ένα κλασσικό πληκτρολόγιο ενός φορητού.

Γράφει delete κ σβήνει το τελευταίο γράμμα που έχουμε γράψει, από το σημείο του κέρσορα κ αριστερά του.

Αν θέλουμε να πάμε τον κέρσορα σε ένα σημείο κ να σβήσουμε το 1ο γράμμα δεξιά του, τότε πατάμε fn + delete.

η ουσία όμως είναι πως πατώντας το fn και το backspace τελικά λειτουργεί σαν del (σβήνει τους προς τα δεξιά του χαρακτήρες).