Δεν δείχνει σωστά τα χρώματα η τηλεορασή μου...

sintalkas

New member
1 January 2011
11
Παιδιά δυστυχώς η Panasonic TX36PF10F δεν μου δείχνει σωστά τα χρώματα ,είναι βέβαια παλιά τηλεόραση αλλά είναι μια χαρά για τηλεοπτικό σήμα και είναι και 100 ΗΖ και γενικά μιας και δεν έχει άλλο πρόβλημα δεν μου πάει η καρδιά να την πεταξω άσε που έιχα δώσει και ένα σκασμό λεφτά για να την αγοράσω.Για αυτό θα ήθελα να με συμβουλέυσετε τι να κάνω για να την φτιάξω.
Η τηλεόραση μου έχει χάσει το μπλε και δειχνεί ολά τα μπλε φόντα σαν πρασινό-μπλέ ,το κοκκίνο το δείχνει αλλά εχεί χάσει την εντονότητα του και τέλος το πράσινο το δείχνει αλλά πολύ αχνό είναι λες και έχουν ξεβαφεί τα χρώματα και δυστυχώς έχει και ενά μοβ φόντο κάτω δεξιά.Η ερωτησή μου είναι μπορεί αυτό να επσικβαστεί κάπως φθηνά (εώς 150 ε) ή δεν αξίζει καθόλου η επισκευή της???:furious3:

Γνώμη μου... αν όντως σου αρέσει σαν τηλεόραση, ψάξτο παραπάνω μήπως και βρεις κάποιον που να μπορεί όντως να την φτιάξει.
Αν είναι μεγάλο το ποσό που ζητάνε, πήγαινε πάρε μια HD LCD 40"/42" και πήγαινέ την για ανακύκλωση.

Δεν αξιζει να ασχολεισαι πλεον με CRT.

Mε 430-500 ευρω παιρνεις πλασμα με αριστη εικονα σε τηλεοπτικο και θα μπορεις να δεις και καμια ταινια HD.

H 29αρα sony crt μου παρουσιάζει τα ίδια συμπτώματα με του φίλου
sintalkas.Λογικό κι αναμενόμενο,βέβαια,όντας 14 ετών και φορτωμένη
με 25000 ώρες λειτουργίας.Έχω αρχίσει δε,ήδη να σκέφτομαι τον κάδο
ανακύκλωσής της,παράλληλα με την επιλογή της αντικαταστάτριάς της.
Θέλω όμως,έτσι εγκυκλοπεδικά,να ρωτήσω-αν κάποιο μέλος γνωρίζει-
γιατί χρειάζεται 16-17 δευτερόλεπτα να δείξει εικόνα στο panel της από
τη στιγμή που πατάω το πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου.

Το κύκλωμα Auto Kine Bias που παρακολουθεί διαρκώς την τάση λειτουργίας των πυροβόλων, δεν στέλνει σήμα εικόνας στον καθοδικό σωλήνα, αν αυτή η τάση δεν βρίσκεται εντός συγκεκριμένων, προκαθορισμένων ορίων.

Καθώς ο καθοδικός φτάνει στα τελευταία του και οι κάθοδοι των πυροβόλων εξαντλούνται από ηλεκτρόνια, χρειάζονται περισσότερη προθέρμανση για να φτάσουν σε τάση λειτουργίας και γι' αυτό καθυστερεί να "έρθει" η εικόνα. Σιγά-σιγά, το χρονικό αυτό διάστημα ολοένα και θα αυξάνεται...