Δεν διαβάζει εξωτερικό δίσκο

tsounami

New member
22 February 2011
4
Καλησπέρα ομάδα... Εχω ένα σκληρό δίσκο hdd της wd 1tb που ήταν εξωτερικός. Κάτι έχει γίνει κ δεν μου τον διαβαζει ο υπολογιστής καθόλου. Ούτε καν τον βλέπει... Τον έχω αφαιρέσει από την θήκη του αλλά πάλι το ίδιο πράγμα... Τον έβαλα σε βάση με usb τον σύνδεσα αλλά τίποτα ξανά. Υπάρχει κάποιος τρόπος να τον δει ο υπολογιστής κ να πάρω τα αρχεία; αν τον κάνω κλώνο σε άλλο δίσκο θα λειτουργήσει;

Αν δεν τον βλέπει ούτε στο device manager όταν τον συνδέεις κανονικά εσωτερικά με SATA καλώδιο, ή στο USB dock, τότε έχεις έναν ψόφιο δίσκο.
Μπορεί με αλλαγή ή επιδιόρθωση της πλακέτας του να κάνεις κάτι, μπορεί και όχι.

• Like
Reactions: #@george@#
Καλημέρα... Τον Βαζω στον docking station παίρνει ρεύμα κανονικά χτυπάει η βελόνα αλλά δεν εμφανίζει τπτ στον υπολογιστή. Αν τον κάνω κλώνο θα δουλέψει;

Καλημέρα... Τον Βαζω στον docking station παίρνει ρεύμα κανονικά χτυπάει η βελόνα αλλά δεν εμφανίζει τπτ στον υπολογιστή. Αν τον κάνω κλώνο θα δουλέψει;
Πως θα τον κάνεις clone αφού δεν τον βλέπει καθόλου στον υπολογιστή (ούτε στο BIOS φαντάζομαι)

Υπέθεσα ότι ίσως γίνεται σαν κλώνο να περάσουν τα αρχεία. Γι αυτό ρώτησα... Γτ δεν γνωρίζω. Σκεφτόμουν να πάρω έναν ssd να τον βάλω πάνω στο docking station και να τον κάνω κλώνο. Απλά δεν ξέρω αν γίνεται.

Να τον πάρεις τον SSD, αν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσεις ούτως ή άλλως και δοκίμασε. Με την απ' ευθείας κλωνοποίηση του docking station ή με κάποιο πρόγραμμα, π.χ. DiskGenius (δωρεάν) που θα δεις από την αρχή αν υπάρχει πρόσβαση στο δίσκο για να μην παιδεύεσαι τσάμπα. Όπως έγραψαν και τα παιδιά πιο πάνω, αν δεν το βλέπεις στο device managment μάλλον θα ταλαιπωρηθείς άδικα αλλά θα σου μείνει ο νέος SSD που υποθέτω θα τον αξιοποιήσεις. Αν όχι, είναι ρίσκο.
Καλή συνέχεια ότι κι αν κάνεις.

• Like
Reactions: tsounami
ακους και θόρυβο?

Τον δοκίμασες και σε άλλον υπολογιστή;
Τον έβαλες και σε θύρα πίσω (απ' ευθείας στην motherboard); Γιατί οι μπροστινές καμιά φορά δεν δίνουν αρκετό ρεύμα.

Ακούω μόνο ένα τακ τακ διακοπτομενο. Σε λαπτοπ με Windows 10 τον δοκιμάζω. PC δεν έχω.

Αν το λάπτοπ δεν έχει SSD, τότε αγόρασέ τον, κάνε τις δοκιμές σου και αν πετύχουν έχει καλώς. Αν όχι, κλωνοποιείς το δίσκο του λάπτοπ και τον αντικαθιστάς. Έτσι θα «απογειώσεις» το λάπτοπ. Έτσι θα αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο τον δίσκο. (να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του δίσκου που έχει το λαπτοπ).
Αν ήδη έχει SSD, τότε τον κρατάς για backup, αφού το docking station, σου δίνει τη δυνατότητα να βάζεις - βγάζεις δίσκους και σε τελευταία ανάλυση ο αποθηκευτικός χώρος δεν πάει ποτέ χαμένος.;)

Υ.Γ.
Backup σε ένα δίσκο = ρίσκο. Πάνω από 2 και ανανέωση αργά και που.

• Like
Reactions: tsounami