Δεν δινουν πιστοποιητικα !!!!!

16 July 2006
7,526
HAMBURG
ΑΙΣΧΟΣ και Ντροπη !!!!

σημερα στην Ε.

ενα ενδιαφερον αρθρο .....

Τα παιδιά των μεταναστών ζητούν αξιοπρέπεια

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ

«Γεννηθήκαμε εδώ, γνωρίζουμε την ελληνική γλώσσα και ιστορία, αποφοιτήσαμε από ελληνικά σχολεία, αλλά δεν έχουμε πιστοποιητικό γέννησης. Διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας» διαμαρτύρονται παιδιά μεταναστών από την Αφρική, την Ασία, από αραβικές χώρες που διαδήλωσαν με τους γονείς τους, το Σάββατο μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτά τα παιδιά είναι χωρίς χαρτιά και ας έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ
«Οι διαδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι να δοθεί υπηκοότητα βάσει της μόνιμης κατοικίας και ιθαγένειας σ' όποια παιδιά γεννιούνται στη χώρα μας. Η νομοθεσία το απαγορεύει», είπαν Ελληνες, μέλη αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων που συμμετείχαν στη διαδήλωση κατά την πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των μεταναστών. Ηταν η πρώτη φορά που τόσο πολλοί μετανάστες εμφανίσθηκαν στους αθηναϊκούς δρόμους διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. Μεταξύ τους ήταν στελέχη της Αριστεράς και αρκετοί δάσκαλοι, εθελοντές σε σχολεία μεταναστών, όπως το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, το φιλιππινέζικο, το αφρικανικό.

«Οταν ριζώσει ο ρατσισμός στην καρδιά των παιδιών μας θα είναι πολύ αργά», «Η Ελλάδα έγινε δεύτερη πατρίδα μας. Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου», φώναζαν οι μάνες από την Αφρική. Ολοι μεταξύ τους μιλούσαν ελληνικά. Ιδιαίτερα τα μικρά που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία.

Η συγκέντρωση

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 3 μετά το μεσημέρι μπροστά από το Δημαρχείο. Αφρικάνες και Φιλιππινέζες, με τα παιδιά τους μπήκαν μπροστά. Τις ακολούθησαν Αραβες, γυναίκες ρωσικής καταγωγής, άνθρωποι από διαφορετικά σημεία της γής. Κρατώντας παραδοσιακά μουσικά όργανα, χορεύοντας και τραγουδώντας, πέρασαν από τις γειτονιές του κόσμου: Τη Σοφοκλέους, την Ευριπίδου, τη Μενάνδρου, συναντώντας εκτός από τα χίλια αρώματα από τα μπαχάρια της Ανατολής, εκατοντάδες μετανάστες (Αραβες, Κινέζους, Κούρδους, Πακιστανούς, Ινδούς) που έπαιρναν θάρρος αλλά και το φυλλάδιο με τα αιτήματα για τα δικαιώματά τους.

«Είναι απάνθρωπο η ελληνική πολιτεία να αφήνει τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στα ελληνικά μαιευτήρια χωρίς χαρτιά, χωρίς ταυτότητα, κάτω από τον συνεχή κίνδυνο απέλασης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, στη διάρκεια της διαδήλωσης, διευκρινίζοντας ότι «πρέπει ν' αλλάξει ο κώδικας της ελληνικής ιθαγένειας και όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα να έχουν αυτόματα δικαίωμα εγγραφής στα Δημοτολόγια, ανεξάρτητα από το άν οι γονείς τους έχουν ελληνική υπηκοότητα».

τι να πει κανεις ;;;;; ειμαστε Ρατσιστες τελικα και πολυ μαλιστα....... :violent-smiley-030:

Μπελλος Ευαγγελος said:
«Γεννηθήκαμε εδώ, γνωρίζουμε την ελληνική γλώσσα και ιστορία, αποφοιτήσαμε από ελληνικά σχολεία, αλλά δεν έχουμε πιστοποιητικό γέννησης. Διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας»

Τί άλλο να πει κανείς?
Κρίμα...

όλοι τους μιλούν ελληνικά? Άρα εξ αντιδιαστολής, σε όσους δεν τα μιλούνε καλά δεν πρέπει να δώσουμε. Κατά τα άλλα, είναι αντιρατσιστικό το άρθρο.

Ένα ερώτημα έχω να κάνω. Μήπως γνωρίζει κανείς αν αυτά τα παιδιά εγγράφονται στο Ληξιαρχείο; Αν ναι, τότε είναι πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί το αίτημά τους. Αν όχι (που το θεωρώ απίθανο να γεννιέται ένα παιδί στην Ελλάδα του 2006 και να μη δηλώνεται πουθενά), πολύ δύσκολο.

Η έννοια της οικογενειακής καρτέλας θα πρέπει να αλλάξει.

Ναι, εγγράφονται. Στα ληξιαρχεία δηλώνονται όλες ανεξαιρέτως οι γεννήσεις που έγιναν εντός των ορίων ευθύνης τους.

Και εγώ νομίζω ότι με γράψανε στο ληξιαρχείο οι γονείς μου αλλά επειδή δεν εχω ελληνική υπηκοότητα (ηθαγένεια πια μιας και η υπηκοότητα έχει καταργηθεί στην Ελλάδα) αλλά Κυπριακή, το πιστοποιητικό γέννησης το παίρνω από την Κυπριακη πρεσβεία. Δεν ξέρω ειλικρινά αν είναι σωστό το να παιρνει το παιδί την ηθαγένεια. ΟΚ τα πράγματα στη ζωή του θα γίνουν καλύτερα, και ίσως δεν βιώσει κάποιες καταστάσεις που θα το κάνουν να νιώσει πολίτης Β' κατηγορίας, αλλά πόσο έτοιμοι είμαστε σαν κοινωνία να δεχτούμε την πολυσυλλεκτικότητα ως στοιχείο του έθνους μας. Και το λέω εγώ αυτό που κανονικά θα έπρεπε να θέλω να πάρω την ελληνική ηθαγένεια. Σκεφτείτε όμως να την παρουν και να αντιμετωπίζουν φαινόμενα ρατσισμού ως έλληνες πολίτες; Ακριβώς γιατί οι γηγενείς θα νιώθουν ότι απειλούνται τα δικά τους δικαιώματα. Αυτό είναι που φοβάμαι περισσότερο.

Μπελλος Ευαγγελος said:
«Είναι απάνθρωπο η ελληνική πολιτεία να αφήνει τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στα ελληνικά μαιευτήρια χωρίς χαρτιά, χωρίς ταυτότητα, κάτω από τον συνεχή κίνδυνο απέλασης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, στη διάρκεια της διαδήλωσης, διευκρινίζοντας ότι «πρέπει ν' αλλάξει ο κώδικας της ελληνικής ιθαγένειας και όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα να έχουν αυτόματα δικαίωμα εγγραφής στα Δημοτολόγια, ανεξάρτητα από το άν οι γονείς τους έχουν ελληνική υπηκοότητα».

Ειδικώς για τους συγκεκριμένους παντελώς αβάσιμους (τουλάχιστον νομικώς) ισχυρισμούς
α. Είναι γραμμένα ή μπορούν πάντως να γραφούν στο διαβατήριο των γονέων τους ή έχουν δικό τους διαβατήριο. Το οποίο μπορούν να εκδοθεί από τις αρχές της χώρας προέλευσής τους, καθώς τους χορηγείται κανονικά πιστοποιητικό γεννήσεως.
β. Απαγορεύεται η απέλαση ανηλίκου αλλοδαπού του οποίου οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν την επιμέλειά του διαμένουν ΝΟΜΙΜΩΣ στην Ελλάδα (αρθ. 79 παρ. 1.α. Ν 3386/2005).

Κατανοώ τις κινητοποιήσεις για τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας (γιατί αυτό επιδιώκεται ουσιαστικώς, η τροποποίηση των προϋποθέσεων κτήσης της ιθαγένειας), αλλά δεν δέχομαι να λέγονται τέτοιες ασυναρτησίες.

Last edited:
Ναι αλλά υπάρχει και η περίπτωση των μεταναστών που ζουν παράνομα στη χώρα. Αντιλαμβάνομαι ότι το παράνομα από μόνο του αποτελεί πρόβλημα, αλλα τί κάνεις πραγματικά σε αυτές τις περιπτώσεις;

Εάν δίδετο στο παιδί που γεννούν στην χώρα μας Ελληνική Ιθαγένεια, αυτομάτως θα υπήρχε κώλυμα απέλασης και για τους γονείς, ως γονείς που έχουν πλέον την επιμέλεια ημεδαπού. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι αναγνωρίζουν πως υπάρχει λόγος ελέγχου της εισόδου μεταναστών στη χώρα μας, δεν μπορεί να αφεθεί το ποιόν τους (βλ. ποινικό μητρώο) και ο αριθμός τους στην τύχη.

__Μα δεν γίνεται να πας να γεννάς σε μία χωρά για να πάρεις πιστοποιητικά... Πράγματι, τι ασυνάρτητα είναι αυτά που συμβαίνουν; Ο κύριος Αλαβάνος πώς διαδήλωνε για κάτι το οποίο ΔΕΝ ισχύει; Λίγο ντροπή, είναι και πρόεδρος κόμματος.

__Δεν είμαι ρατσιστής, όμως δε το παίζω και νέοευρωπαίος... Η χώρα μας, έχει δυστυχώς κάποια ιδιαίτερα προβλήματα σ' αυτόν τον τομέα. Πιστεύω πως όλοι παίζουν το παιχνίδι τους, και οι μετανάστες και η κυβέρνηση... Οτι περισσότερο καταφέρει ο κάθε ένας...

__Βέβαια, όντως υπάρχει πρόβλημα (και γι' αυτό φταίμε εμείς! ή μην τον βάζεις /αφήνεις να μείνει ή αφού τον δέχεσαι, αντιμετώπισέ τον όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο) και όντως πρέπει να λυθεί -ταυτόχρονα όμως με μία βιώσιμη μεταναστευτική πολιτική, για να μπορούν όντως να ζούμε ως άνθρωποι οι μετανάστες και η κοινωνία να μπορεί να τους αγκαλιάσει.

Απάντηση: Re: Δεν δινουν πιστοποιητικα !!!!!

send said:
Ειδικώς για τους συγκεκριμένους παντελώς αβάσιμους (τουλάχιστον νομικώς) ισχυρισμούς
α. Είναι γραμμένα ή μπορούν πάντως να γραφούν στο διαβατήριο των γονέων τους ή έχουν δικό τους διαβατήριο. Το οποίο μπορούν να εκδοθεί από τις αρχές της χώρας προέλευσής τους, καθώς τους χορηγείται κανονικά πιστοποιητικό γεννήσεως.
β. Απαγορεύεται η απέλαση ανηλίκου αλλοδαπού του οποίου οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν την επιμέλειά του διαμένουν ΝΟΜΙΜΩΣ στην Ελλάδα (αρθ. 79 παρ. 1.α. Ν 3386/2005).

Κατανοώ τις κινητοποιήσεις για τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας (γιατί αυτό επιδιώκεται ουσιαστικώς, η τροποποίηση των προϋποθέσεων κτήσης της ιθαγένειας), αλλά δεν δέχομαι να λέγονται τέτοιες ασυναρτησίες.

αν διωξουν τους Γονεις τα παιδια θα τα αφησουν εδω ορφανα οι δικοι τους ;;;;;;;;

Εδω στη Γερμανια ξερετε πως τους μαζευουν ;;;;;;;;

ΚΥΡΙΩΛΕΚΤΙΚΑ ΜΑΖΕΜΑ ......

ερχεται η Αστυνομια στις 3 η 4 η ωρα το πρωι οταν κοιμουνται ολοι οι ενοικοι ( που ειναι μεταναστες και μενουν ολοι μαζι σε ενα κτιριο ....) και μες τον υπνο τους μη μποροντας να ξυπνησουν καλα καλα .... αλλα ΑΔΥΝΑΤΟΝΤΑΣ να ειδοποιησουν Δικηγορο η καποιον αλλον απο καποια επιτροπη για Μεταναστες .....

και ετσι ουτε τα καναλια ερχονται ουτε οι Επιτροπες Ανθρωπινων δικαιωματων !!!!!!!!

απλα κανουμε ΝΤΟΥ τους μαζευουμε και τους βαζουμε σε Αεροπλανα και πανε ΠΑΚΕΤΟ πισω .......
σε 1 ωρα πετανε ηδη !!!!!!! ουτε κατουρημα δεν προλαβαινουν να κανουν ...

αυτες τις μεθοδους θα ηθελαν τις υοθετησουν ολες οι Ευρωπαικες χωρες σιγα σιγα .....

απο εδω ερχονται αυτες οι ιδεες .....

και ετσι Κυριοι μου ΧΑΜΠΑΡΙ δεν περνει κανενας τι γινεται με τους αμοιρους αυτους ανθρωπους !!!!

κατα τα αλλα εμεις να μαστε καλα και ψοφο κακο στους βρωμερους μεταναστες που θελανε να εχουν και ανθρωπινη ζωη ...

Last edited:
__Αγαπητέ Βαγγέλη, βλέπω πως σε έχει επηρεάσει συναισθηματικά το θέμα (μιας και είσαι μετανάστης φαντάζομαι, αλλά και γενικά δείχνεις ευαίσθητος άνθρωπος).. ΜΗΠΩΣ όμως (σκέψου το λίγο αν θες, έτσι για χάρη μου), έτσι επηρεάζεται η κρίση σου; ΦΥΣΙΚΑ και το λέω αυτό φιλικά, καταλαβαίνεις... Το λέω γιατί μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά αυτά που έγραψε ο Send και εν' μέρη υπογράμμισα εγώ... Καλά αυτά που λες, αλλά προσπερνάς πολύ σημαντικά επιχειρήματα (ή τουλάχιστον δε τα αντικρούεις).

. 1 .

__Οχι, αν διώξουν τους γονείς θα διώξουν και τα παιδιά τους ΜΑΖΙ τους. ΑΝ όμως αυτοί είναι παράνομα στη χώρα και καταφέρουν να νομιμοποιήσουν τα παιδιά τους, ΤΟΤΕ δε θα μπορούν να τους διώξουν -αυτό θέλουν. Κατάλαβες..; Εχει μεγάλη διαφορά... Αυτός που έχει ΝΟΜΙΜΗ άδεια παραμονής εδώ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΟΒΟ να διώξουν το παιδί του και ας μην είναι νόμιμος κάτοικος αυτό -κατάλαβες τι κοροϊδία έπαιξε σε ένα καίριο σημείο του άρθρου στην εφημερίδα, και τι ο κάθε ένας σε εκείνη την ιστορία θέλει να πετύχει για δικό του όφελος πίσω απ' τα παχιά λόγια..;

. 2 .

__Ο Send μίλησε για πρόβλημα "ΠΟΣΟΤΙΚΟ" και "ΠΟΙΟΤΙΚΟ"... Και πού ξέρω εγώ ρε 'συ Βαγγέλη ότι αυτός που θα έρθει ΠΑΡΑΝΟΜΑ (Π Α Ρ Α Ν Ο Μ Α), εδώ θα είναι ένας Μπέλλος ΕυΑΓΓΕΛΟΣ, και όχι κάθε διαόλου κάλτσα;

__Αντε και είμαι τυχερός (που ως χώρα, δε σταθήκαμε καθόλου τυχεροί -"άνοιγμα φυλακών...") και είναι μια χαρά μετανάστης ο άνθρωπος (δε λέω να είναι οικονομικά εύρωστος, μιλάω για το ποιόν του ως χαρακτήρα)... ΠΟΣΟΙ να έρθουν; Δεν χωράνε πάντα οι "χίλιοι" και ας είναι και "καλοί"... Και αυτό μη το βλέπεις μόνο απο τη πλευρά ενός γηγενούς κατοίκου (ότι θα κάνει κακό στους Ελληνες π.χ.), δες το ΚΑΙ απο τη δική του (αν δεν έχει δουλειά γι’ αυτόν ή αν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα ρατσισμού εκεί που θα πάει, πώς θα βοηθηθεί αυτός ο άνθρωπος να ενταχθεί ομαλά στην υπόλοιπη κοινωνία?)...

__Είχε ποτέ μαύρος μετανάστης πρόβλημα (σοβαρό, γενικευμένο)..; Τουλάχιστον εδώ στη Θεσσαλονίκη που ζω και αναπνέω, όχι. Γιατί; Γιατί ξεχώριζε πως "δε είναι Αλβανός"... Για ρώτα τους υπόλοιπους λευκούς μετανάστες με τι μάτι τους κοιτούν..! Εκεί, ναι υπάρχει προκατάληψη. Γιατί; Γιατί πριν χρόνια, ήρθε ένα ΠΟΛΥ μεγάλο κύμα μεταναστών απο την Αλβανία, που δυστυχώς αποτελούταν σε πολύ μεγάλο βαθμό απο επικίνδυνα (μέσα απο φυλακές) και ταραχοποιά στοιχεία, τα οποία δεν ήρθαν να βρουν μια δεύτερη πατρίδα και να ζήσουν στην ωραία Ελλάδα, αλλά να αρπάξουν ότι μπορούν και να πάνε να κάνουν μεγάλη ζωή ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ. "Παρασιτικοί οργανισμοί". ΠΡΟΣΟΧΗ! Δε λέω πως δεν υπήρχαν και τίμιοι και αξιόλογοι Αλβανοί που ήρθαν στη χώρα μας, είτε για να μείνουν και να ζήσουν εδώ μια καλύτερη ζωή ή να ζουν και να δουλεύουν στη χώρα μας τίμια βοηθώντας οικονομικά και τις οικογένειές τους πίσω στην Αλβανία… (και φυσικά ΔΕΝ λέω πως "όλοι οι Αλβανοί ή οι περισσότεροι είναι εγκληματίες", απλά αυτοί που ήρθαν τότε -το μεγάλο κύμα- οι περισσότεροι ήταν ο ένας χειρότερος απ' τον άλλον).

__Και τι έγινε; Ο αριθμός τους ήταν μεγάλος και η ποιότητά τους χάλια... Αληθινές ιστορίες που άλλοι έζησαν απο πρώτο χέρι, άλλοι απο δεύτερο και άλλοι απο τρίτο, είναι πάρα πολλές και δυστυχώς είναι απο κακές, έως και εξοργιστικές... Αποτέλεσμα, στιγματίστηκαν ΟΛΟΙ οι Αλβανοί μετανάστες, ΟΛΟΙ όσοι τους έμοιαζαν, και ο κόσμος δε τους δέχτηκε, τους σημάδεψε αρνητικά και ΕΓΙΝΑΝ ρατσιστές απέναντί τους. Αρχικά, όντως, μπορεί να ήταν επιφυλακτικοί κάποιοι (και άλλοι δεν ήταν και την πάτησαν), μπορεί να ήταν και ξενοφοβικοί, μα απριόρι ρατσιστές δε νομίζω πως ήταν, ειδικά για τη Θεσσαλονίκη /Ελλάδα και την ιστορία της, αυτό δε ΝΟΜΙΖΩ πως ισχύει.

__Ποιοι την πλήρωσαν; Οι καλοί μετανάστες. Εκτός ότι δεν συμφέρει την χώρα που τους δέχεται, να δέχεται όποιον να 'ναι και όσους να 'ναι, δεν συμφέρει και τους ίδιους, τους καλούς και τίμιους μετανάστες... (εκτός κι αν νοιαζόμαστε ανθρωπιστικά για εγκληματίες και καιροσκόπους!! νοιάζομαι να βοηθήσω να μη γίνει τέτοιος κάποιος, αλλά αν είναι, δε θα του δώσω την ευκαιρία να με βιάσει κιόλας!) Μετά, όντως θα έχουν πρόβλημα ένταξης στο σύνολο.

__Για να λειτουργήσει μία σχέση, πρέπει και οι δύο πλευρές να μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτήν. Αλλιώς, θα γεννηθεί πρόβλημα. Και στις πιο απλές εκφάνσεις της ζωής, έτσι δεν είναι..;

Last edited:
ως προς τη νομική θέση των αλλοδαπών στην Ελλάδα δεν συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο, εννοώ σε σχέση με τα ισχύοντα γενικώς. Απλώς υπάρχουν προϋποθέσεις πολιτιγράφησης και δεν αποκτά την ελληνική ιθαγένεια ο καθένας που γεννιέται εδώ. Εάν ίσχυε αυτό, τότε το παιδί Αμερικανίδας που έτυχε να την πιάσουν οι πόνοι στη χώρα μας θα ήταν Έλληνας, σωστά?

Εκεί που όντως πρέπει να ντρεπόμαστε, είναι στην αντιμετώπιση των αλλοδαπών στις υπηρεσίες. Έχει πάει κανείς σας στην Περιφέρεια να δει ουρές? Από τις 6 το πρωί ακόμη και για να κάνουν μία ερώτηση. Εκεί όντως τους φέρονται κυριολεκτικώς ως ζώα. Και μπορεί μεγάλη μερίδα να είναι κάτι ...ρωσοπερίεργοι που να λες "πω πω τι φάτσες, από πού ήρθαν" αλλά το μεγαλύτερο μέρος είναι άνθρωποι σαν κι εμάς κι εσάς, που έχουν ενταχθεί κανονικά στη ζωή, τουλάχιστον την οικονομική, του τόπου. Ειλικρινά, για τέτοιες συνθήκες ντρέπομαι.

Τώρα για την πολιτογράφηση είναι άλλη συζήτηση. Και δεν πιστεύω ότι η ελληνική ιθαγένεια πρέπει να δίνεται σε πρώτη ζήτηση. Ούτε όμως και, όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, να χρονίζει το ζήτημα στα γρανάζια του υπουργείου.

Μα και εδω αγαπητε μου Βασιλη την πληρωνουν οι καλοι επειδη βρισκονται μια χουφτα μαφιοζοι μεταναστες .....και βγαινει το ονομα για ολους !!!!

ξερω μεταναστες που ειναι χειροτεροι απο τους χειροτερους αλλα αυτοι καινε ολους τους αλλους οι οποιοι θελουν μονο να ζησουν σαν ανθρωποι..

το ξερω πως αν τα Παιδια ειναι με χαρτια στην Ελλαδα ειναι και οι γονεις επισημοι πλεον.....

απλα λεω για τις περιπτωσεις στις οποιες ετσιθελικα δεν διδονται χαρτια απλα μονο και μονο για να κουραστουνε οι ανθρωποι η για να τους διωξουν με αιτια πλεον...

αυτο που γραφει ο ΣΕΝΤ πιο πανω :

***Εκεί που όντως πρέπει να ντρεπόμαστε, είναι στην αντιμετώπιση των αλλοδαπών στις υπηρεσίες. Έχει πάει κανείς σας στην Περιφέρεια να δει ουρές? Από τις 6 το πρωί ακόμη και για να κάνουν μία ερώτηση. Εκεί όντως τους φέρονται κυριολεκτικώς ως ζώα. Και μπορεί μεγάλη μερίδα να είναι κάτι ...ρωσοπερίεργοι που να λες "πω πω τι φάτσες, από πού ήρθαν" αλλά το μεγαλύτερο μέρος είναι άνθρωποι σαν κι εμάς κι εσάς, που έχουν ενταχθεί κανονικά στη ζωή, τουλάχιστον την οικονομική, του τόπου. Ειλικρινά, για τέτοιες συνθήκες ντρέπομαι. ****

το αισθανομαι και εγω !!!!!

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ για το οτι πολλοι υπαλληλοι στις υπηρεσιες φερνονται σαν ΖΩΑ στους αμοιρους αυτους ανθρωπους με σκοπο να περασει η χρονικη περιοδο της ανανεωσης της καρτα παραμ, και να διωχτουνε !!!!

εδω ποτε δεν φερθηκε υπαλληλος εν υπηρεσια αγενεστατα σε Μεταναστη !!!!

εδω τα κανουμε ολα το ΒΡΑΔΥ ........

εχουμε και μια ευαισθησια παραπανισια επι του Θεματος λογω εμπειριας σαν ξενος σε αλλη χωρα !!

__Δυστυχώς συμφωνούμε στο ότι την πληρώνουν οι καλοί, γιατί όντως αυτό είναι αλήθεια... Αυτός όμως είναι ένας ακόμα λόγος για να είναι κάποιος πολύ προσεκτικός στον ποιόν και πόσους βάζει μέσα σε μία χώρα...

__Για το άλλο που λες έχεις και πάλι δίκαιο... αθάνατη Ελλαδάρα... πάντως, η αγένοια σε δημόσιες υπηρεσίες δυστυχώς είναι γενικό φαινόμενο και δε περιορίζεται σε θέματα ρατσισμού, μάλλον είναι πιο έντονο στις "αλλοδαπές περιπτώσεις". Βέβαια, εδώ εμείς δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη και να συνεννοηθούμε το δημόσιο, θα βγάλουν αυτοί που τα Ελληνικά τους είναι άστα να πάνε; Αααχχχ, πάντως έχεις δίκαιο σ' αυτό το θέμα.

__Για τις περιπτώσεις που "ετσιθελικά" δεν δίδονται χαρτιά, δίκαιο έχεις, αλλά προσωπικά δεν ξέρω για κάτι τέτοιο (αλλά δυστυχώς δεν αμφιβάλλω πως γίνονται κι αυτά, μη ξεχνάμε το πού ζούμε). ΟΜΩΣ, η περίπτωση αυτή απ' την οποία αρχίσαμε την συζήτησή μας, δεν ήταν τέτοια.

__Οπως κι εσύ λες και γνωρίζεις, ΔΕΝ μπορούν να διώξουν τα παιδιά τους, άρα με το να το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα (σύμφωνα με το δημοσίευμα), εμένα μου περνούν άλλες σκέψεις απ' το μυαλό.

Για εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη μετανάστευση δεν είναι η αντιμετώπιση που έχουν οι μετανάστες από τις υπηρεσίες αλλά η δυσκολία αφομοίωσης τους από τις κοινωνίες στα ευρωπαϊκά κράτη γενικότερα. Ίσως στην Ελλάδα το πρόβλημα ακόμα να μην έχει φανεί αλλά αυτό γίνεται μόνο γιατί είμαστε ακόμα σε νηπιακή ηλικία όσον αφορά την υποδοχή μεταναστών που ήρθαν να ζήσουν εδώ και όχι να δουλέψουν για 10 χρόνια και να φύγουν.

Τα γεγονότα στο Παρίσι, έρχονται να δκαταδείξουν το πρόβλημα στις πλήρεις διαστάσεις του. Η τρίτη γεννιά μεταναστών που πλέον έχει την ιθαγενεια της χώρας που κατοικεί, δεν αντιμετωπίζεται ως ιθαγενής, αλλά ως πολίτητς Β' κατηγορίας. Κι αυτό παρά την παιδεία που έχει πάρει στα τοπικά σχολεία, την κουλτούρα που έχει ασπασθεί από την ίδια την διαβίωση μέσα στη χώρα, την προσπάθεια ενσωμάτωσης που και το κράτος κάνει. Δηλαδή το αλβανάκι που αντί να κλέβει πηγαίνει σχολείο, όταν μεγαλώσει θα αντιμετωπισθεί αξιοπρεπώς ή θα είναι και αυτό εν δυνάμει κλέφτης στα μάτια μας; Αυτό είναι για εμένα το βαθύτερο πρόβλημα και όχι το αν θα ταλαιπωρηθεί στην ουρά (το οποίο το βιώνω προσωπικά κάθε φορά που ανανεώνω τις άδειες παραμονής και εργασίας μου στην ίδια ουρά με τους Πακιστανούς, τους Ρώσους, τους Αφρικάνους και τους Αμερικανους, οι αλβανοί έχουν ξεχωριστή ουρά).

**** Δηλαδή το αλβανάκι που αντί να κλέβει πηγαίνει σχολείο, όταν μεγαλώσει θα αντιμετωπισθεί αξιοπρεπώς ή θα είναι και αυτό εν δυνάμει κλέφτης στα μάτια μας;*****

οχι !!!!δεν θα το σεβομαστε ...... θα αντιμετωπιζετε ως εν δυναμει κλεφτης και κακοποιος !!!!!!!

αν εξακολουθουμε να μη σεβομαστε τους δικους του τωρα δεν προκειται να αλλαξει τιποτα στο μελον και για τους μορφωμενους με ελληνικη Παιδεια ξενους .....

Δυστυχώς τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.
1. Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει εθνική πολιτική για τους οικονομικούς μετανάστες.
2. Δεν αποδεικνύεται τίποτα, που γεννηθηκες και πως.
3. Δεν αποφασίσαμε ακόμα και σαν λαός τι θέλουμε (πέρα απο την συνταγμένη πολιτεία).
4. Μπορούμε να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας;
5. Θέλουμε να τους εντάξουμε;
6. Αντέχουμε να τους εντάξουμε;