Δεν έχω ήχο στους διαλόγους!

chatsa

New member
22 April 2010
30
Θεσσαλονίκη
Πρόσφατα δημιούργησα το δικό μου htpc, αλλά έχω ένα πρόβλημα: σε ορισμένες ταινίες DivX και XVid (όχι όλες) ακούω μόνο τα εφέ και καθόλου τους διαλόγους! Έχω windows 7 και ο ήχος αναπαράγεται σε marantz με ηχεία 5.1... Μυρίζομαι ότι είναι κάτι απλό, έχω "παίξει" με διάφορες ρυθμίσεις ήχου στα windows, normalizer κλπ, αλλά πραγματικά δεν ξέρω πού πρέπει να πάω για να αλλάξω κάτι. Έχει κανείς καμιά ιδέα; Έχω σπαστεί με αυτό το θέμα!

Από την αρχή έχεις τέτοιο πρόβλημα ή από κάποια στιγμή και μετά; ´
Αν είναι από την αρχή, υπάρχει περίπτωση να έχεις δώσει σήμα στον ενισχυτή από λάθος εξόδους του HTPC.
Η σύνδεση είναι αναλογική ή ψηφιακή;
Ο marantz, έχει ένδειξη για το εισερχόμενο σήμα; Δηλαδή, για το αν είναι πολυκάναλο ή στέρεο;
Έχεις κανένα ζευγάρι ηχειάκια υπολογιστή να τα συνδέσεις για να δεις αν γίνεται το ίδιο;

Ορισμένες ταινίες τις ακούω κανονικά. Κάποιες όμως (που τυχαίνει στατιστικά να είναι και μεγάλου μεγέθους, δηλ. από 1 GB και πάνω) ακούω μονο εφέ και όχι διαλόγους. Η αλήθεια είναι ότι όλες αυτές οι ταινίες ακούγονται κανονικότατα σε άλλον υπολογιστή που έχω στο σπίτι από ηχειάκια υπολογιστή. Αν φταίει η σύνδεση με τον marantz, τότε πώς γίνεται κάποιες να τις ακούω;