δεν ξεκινάει ο υπολογιστής

Απάντηση: Re: δεν ξεκινάει ο υπολογιστής

Για αυτή την αναφορά λάθους υπάρχει αυτό από τη Microsoft. Αλλά, εάν το πρόβλημα εντοπίζεται και στην εκκίνηση από CD, μου μυρίζεται RAM. Μια ιδέα είναι να αφαιρέσεις τα αρθρώματα της RAM και να τα επανατοποθετήσεις, μπας και... (λόγω κακής επαφής). Εάν το πρόβλημα επμένει, θα ήταν ευχής έργο να δανειστείς μια άλλη μνήμη και να δοκιμάσεις. Όσες φορές μου έτυχε κάτι τέτοιο, το πρόβλημα λύθηκε με αντικατάσταση της RAM. Πόσα χιλιόμετρα έχει "γράψει" ο υπολογιστής;

Θα συμφωνήσω με τον Κώστα. Όταν προσπαθήσεις να φορτώσεις cd λειτουργικού και αυτό δεν, τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι πρόβλημα μνήμης, γιατί εκεί προσπαθεί να φορτώσει όλα τα αρχεία. Ο δίσκος σε αυτό το σημείο δεν χρειάζεται. Επίσης, υπάρχει και περίπτωση χαλασμένου cd-rom...

Το μυστήριο λύθηκε και...είχατε όλοι σας δίκιο.
Με πήραν από το Πλαίσιο για την διάγνωση: καμένο τροφοδοτικό, η μια από τις δύο μνήμες ΚΑΙ ο δίσκος! Η ΜΟΒΟ μια χαρά, επεξεργαστής κλπ όλα εντάξει.
Τώρα η ΔΕΗ φταίει γι'αυτό, ποιός ξέρει? Ευτυχώς που έχω εύκαιρα και 2ο τροφοδοτικό και δίσκο, οπότε μια μνημούλα θα αλλάξω και είμαι ΟΚ.
Τα αρχεία του σκληρού πάντως τα κλαίω, ειδικά τις εργασίες από το πανεπιστήμιο που δεν τις είχα πουθενά αλλού σωσμένες.

Re: Απάντηση: δεν ξεκινάει ο υπολογιστής

Με πήραν από το Πλαίσιο για την διάγνωση: καμένο τροφοδοτικό, η μια από τις δύο μνήμες ΚΑΙ ο δίσκος! Η ΜΟΒΟ μια χαρά, επεξεργαστής κλπ όλα εντάξει.
Τώρα η ΔΕΗ φταίει γι'αυτό, ποιός ξέρει? Ευτυχώς που έχω εύκαιρα και 2ο τροφοδοτικό και δίσκο, οπότε μια μνημούλα θα αλλάξω και είμαι ΟΚ.
Τα αρχεία του σκληρού πάντως τα κλαίω, ειδικά τις εργασίες από το πανεπιστήμιο που δεν τις είχα πουθενά αλλού σωσμένες.

Να πάρεις τον καμμένο δίσκο πίσω, και να μας πείς τι δίσκος είναι για να βρούμε τα αρχεία σου, αφου τα θές τόσο πολύ. -bye-

Αν ο δίσκος έχει bad block δηλαδή κατεστραμμένες περιοχές υπάρχει τρόπος να πάρεις τα αρχεία σου με το πρόγραμμα Final Data

Πόσα σου πήρε το Πλαίσιο για τη διάγνωση;
Σαν πολλά να τα έβγαλε τα χαλασμένα.
Το δίσκο μην τον πετάξεις. Βάλε καινούργιο και προσπάθησε με κάποιο πρόγραμμα να δεις αν μπορείς να φέρεις πίσω κάτι από τον "χαλασμένο".
Πάντως γενικά όταν βλέπουμε κάποιο περίεργο μήνυμα ή ακούμε περίεργους θορύβους, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι ένα backup.
Εγώ την πάτησα πέρσι. Έχασα αρκετά αλλά οι φωτογραφίες των διακοπών του 2006 ήταν που με πείραξε πιο πολύ.

10 ευρώ όλα κι όλα, δεν πήρε πολλά (το ρώτησα προκαταβολικά πόσο πάει μόνο για διάγνωση, αν δεν θέλω να επισκευάσω τίποτα).
Τον υπολογιστή τον έχω ακόμα εκεί, δεν τον έχω πάρει πίσω, μέχρι να βρω λίγο χρόνο να ασχοληθώ μαζί του. Εξάλλου θα μπει νέο τροφοδοτικό που έχω καβάτζα και θα τσεκάρω ένα-ένα τα κομμάτια που λεεί ότι έχουν χτυπήσει.
Δε νομίζω να παίζει "ζαβολιά".