Denon 3808 ή Yamaha 3800..???

Μπορώ μα μάθω πόσο τον βρήκες καθώς και τι διαφορά τιμής είχε με τον denon είμαι και εγώ στην ίδια ακριβώς κατάσταση και έχω φάει τρελό μπέρδεμα!!
Τα ηχεία μου είναι: Tannoy Sensys DC2 και DCC και πίσω τα alesis monitor mk2 κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Φιλoι κ (λιγοστες?) φιλες,

Εχω το σετ klipsch rf-35, rc-35, rb-25 σε εναν yamaha rx-v659.
Πιο παλια χρησιμοποιουσα κ εναν technics su-vx800 σαν τελικο για τα rf-35 και κατα την αποψη μου ο ηχος ηταν πιο "γεματος" και γλυκος.
Ο technics ομως κατα πασα πιθανοτητα εχει πεθανει (βρισκεται στον ιατροδικαστη τωρα :bigcry:).
Θελω τις αποψεις σας στο τι θα ηταν η καλυτερη επιλογη κατα την αποψη σας:
1.Αγορα νεου πολυκαναλου
2.αγορα 2καναλου για καλυτερο stereo ηχο
3.αγορα 5καναλου τελικου

Προσοπικα επειδη με ενδιαφερει περισσοτερο να εχω και καλο στερεο ηχο
θα προτιμουσα την λυση number 2! :2thumb22sup: (σε γερμανικα forum διαβασα πως τα klipsch "ταιριαζουν" αρκετα καλα με marantz ενισχυτες).

Θα με ενδιεφερε ομως και η αποψη σας :ears:(λογικο θα μου πειτε για να καθομαι βραδιατικα να γραφω κ να ρωταω για ενισχυτες).

edit: δεν ανοιξα νεο thread, καθως δεν ημουν σιγουρος εαν θα ηταν σωστο εφοσον το θεμα ειναι παρομοιο.

Θανκς

Last edited:
Αν σε ενδιαφέρει πολύ ο καλός 2κάναλος ήχος θα έλεγα να κοιτάξεις για κάποιον τελικό..

Εγώ λόγω χώρου κλπ έπρεπε να πάω αναγκαστικά στη λύση ενός καλού πολυκάναλου και με το Yamaha 3800 είμαι πολύ ευχαριστημένος..

Πάντως επειδή είχα τον RX-V659 καλός είναι αλλά με τον 3800 ακούς άλλα πράγματα.. για παράδειγμα επειδή έχω τα Klipsch RF-82 όταν έπαιξαν με τον 3800 πραγματικά στη μουσική δεν χρειάζεται το sub, ενώ με το 659 έλειπε το μπάσο..

Άρα αποφάσισε τι σε ενδιαφέρει περισσότερο (2καναλο ή πολυκάναλο) και ανάλογα πράξε..

μαλλον θα πρεπει να ξεκινησεις μ εναν καλυτερο av απο αυτον που εχεις και στην συνεχεια να αποφασισεις αν χρειαζεσαι και καποιον δικαναλο

Την διαφορα που λες στο μπασο τη διαπιστωνω και εγω σε μια συγκριση μεταξυ rx-v659 και su-vx800.
Δεν ξερω εαν αξιζει να προχορησω σε αλλαγη ΑV και εαν οντως θα εχω καλυτερο stereo αλλα και dolby, σε συγκριση με 659+στερεο amplifier.
Επισης το να αγορασω (κατα πασα πιθανοτητα μεταχειρισμενο) 2-καναλο
ειναι και η πιο οικονομικη λυση...Ειμαστε και φοιτητες, οσο να ναι πρεπει
να προσεχουμε που σπαταλαμε τα χρηματα .
:ernaehrung004:

κατά την γνώμη μου, η επιλογή 2 είναι η πιο σωστή στην παρούσα φάση.

φιλε αναλογως τι θες να κανεις!!αν δινεις βαρυτητα σε ταινιες και γενικα home cinema παρε ενα καλο av αλλιως οντως με τον stereo θα ακουσεις καλυτερο ηχο αλλα bye bye ταινιες.απο οτι λες σε ενδιαφερει η μουσικη!οποτε η παιρνεις εναν αμιγως στερεο κατω του χιλιαρικου αφου εισαι και φοιτητης η ενα πολυ καλο av πανω απο το χιλιαρικο ωστε να ακους και σχετικα καλα μουσικη (προταση μου ειναι καποιος marantz, o 7002 ισως???)

Αν κινείσαι στην κατηγορία του 500άρικου δηλαδή εκεί που "παίζει" ο RXV-659 είσαι πολύ καλά για ταινίες αλλά θες έναν ξεχωριστό 2κάναλο ενισχυτή για μουσική. Αν αποφασίσεις να κινηθείς στην κατηγορία των 1500 δηλαδή εκεί που "παίζει" ο RXV-3800 τότε κατά 99,9% δεν θα χρειαστείς άλλον ενισχυτή δικάναλο για την ακρόαση της μουσικής. Ο RXV-3800 θα σε καλύψει και εκεί. Μην ξεχνάς ότι ό RXV-3800 βγάζει σε στερεοφωνική λειτουργία 2x142 μετρημένα watts RMS στα 8 Ωhms (Ηχος Ιανουαρίου) και τα Klipsch είναι ευκολοδήγητα και ευαίσθητα ηχεία.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

H αγορα ενος ΑV των 1500 μαλλον ειναι κατι εξωπραγματικο για μενα
στην παρουσα φαση.
Μαλλον θα προχωρησω στην αγορα ενος 2καναλου μεταχειρισμενου στα 400 περιπου και θα τον χρησιμοποιησω σαν τελικο.

@dibo7 Γιατι λες "bye bye ταινιες" με χρηση 2καναλου ως τελικου στον rxv-659; Πιστευω πως ισα ισα το αντιθετο θα συμβει.

ναι οπως το θετεις εχεις δικιο μιλουσα καθαρα για χρηση δικαναλου (με την λογικη οτι θα ξεφορτωνοσουν τον 659) γραψε λαθος