Denon AH-NCW500 και άλλες noise cancelling λύσεις

Καλημέρα παιδιά,

ψάχνω μια "καλή" υλοποίηση noise cancelling ακουστικών. Το noise cancelling κομμάτι το θέλω λόγω open plan γραφείου με πολύ "σούσουρο" μέσα, καθώς και λόγω υπερατλαντικών, από κει και πέρα, αν και η ποιότητα ήχου είναι καλή, ακόμα καλύτερα (δε θα είναι η βασική μου επιλογή για ακρόαση στο σπίτι).

Βρήκα αυτά τα Denon σε μάλλον καλή τιμή (130$ - περίπου τη μισή από την κλασσική εμπορική τους σε άλλα καταστήματα). Οι κριτικές που διαβάζω είναι τελείως αντιφατικές, κάποιοι μιλάνε για πολύ καλή ποιότητα ήχου για τα λεφτά τους (και μιλάνε για παλιότερη τιμή ύψους 500$) ενώ άλλοι μιλάνε για υπερφίαλο μπάσο που κουκουλώνει τα πάντα.

Έχει κανείς άποψη;

Άλλες λύσεις που έχετε να προτείνετε μέχρι τα 150$/ευρώ;

Ευχαριστώ!

Χωρίς να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η γνώμη μου μιας και κάθε άλλο παρά ψαγμένος είμαι επί του θέματος, εγώ σκέφτομαι για παρόμοια χρήση την αγορά κάποιου in-ear monitor ακουστικού με πολύ καλή απομόνωση όπως πχ τα Shure SE215 τα οποία έχουν up to -37db.

Φιλικά

Κώστας

Ευχαριστώ Κώστα. χωρίς να είμαι βέβαιος, έχω την εντύπωση ότι τα in ear θα με κουράζουν σε πολύωρη χρήση. Ίσως βέβαια και να μην έχει βάση αύριο που λέω. Με λίγα λόγια είναι τελείως άσχετος περί του θέματος....

Απάντηση: Re: Denon AH-NCW500 και άλλες noise cancelling λύσεις

Ευχαριστώ Κώστα. χωρίς να είμαι βέβαιος, έχω την εντύπωση ότι τα in ear θα με κουράζουν σε πολύωρη χρήση. Ίσως βέβαια και να μην έχει βάση αύριο που λέω. Με λίγα λόγια είναι τελείως άσχετος περί του θέματος....

Κι εγώ έτσι νόμιζα από αυτά που είχα δοκιμάσει.

Έχοντας πάρει όμως τα sony mh1bl διαπίστωσα ότι τελικά με...βολεύουν.

Φυσικά έχει 3-4 ζευγάρια λαστιχάκια μέσα για να δεις τι σε βολεύει, οπότε...

Ακόμα ένα αξιοπερίεργο είναι ότι τα 2 μου αυτιά δεν έχουν την ίδια διάσταση. Στο ένα έχω βάλει λίγο μικρότερο λαστιχάκι από το άλλο.

Επίσης, χρήσιμo tip: Τα αυτιά πρέπει να είναι πεντακάθαρα. Αλλιώς όσο και να τα "βεντουζάρεις" μέσα αυτά πάντα θα βγαίνουν λόγω της τάσης που δημιουργεί το καλώδιο.

Οπότε το κερί είναι καλό αλλά μόνο για να φτιάξεις ατμόσφαιρα! χαχαχαχα (σας αηδίασα πρωϊ-πρωϊ)

Από τα καλύτερα ακουστικά με active noise cancellation είναι τα Logitech UE 9000...

Με λιγότερα χρήματα τα Logitech UE 6000...

Επίσης από Sennheiser MM 550-X ή για πιο οικονομικά τα PXC 450.

Δυστυχώς εκτός από Logitech UE 6000 όλα τα άλλα είναι εκτός από το μπάτζετ που μας έδωσες.

Επειδή είσαι στην Αμερική όμως πολύ πιθανόν να τα βρεις σε πολύ καλύτερες τιμές απότι εμείς εδώ στην γηραιά ήπειρο...

Το πρόβλημα με τα φτηνά ακουστικά τέτοιου τύπου είναι ότι δεν είναι αρκετά αποδοτική η ενεργή αποθορυβοποίηση, ή/και ακούγεται φύσημα όταν είναι ενεργοποιημένη.

Δεν έχω γνώμη για τα Denon του λινκ...

Τα Logitech UE 9000 (η σειρά όλη είναι σχεδιασμένη από την Ultimate Ears που εγγυάται ποιότητα και άριστο ήχο...) είναι ένα ακουστικό που θα το έχεις για πάντα...

Εγώ αυτό θα έπαιρνα αν ταξίδευα πολύ με αεροπλάνο.

Για το σούσουρο στο γραφείο δεν θα είναι τόσο αποδοτική η ενεργή αποθορυβοποίηση (που είναι για άλλες συχνότητες αυτές κοντά στο θόρυβο που υπάρχει σε ένα αεροπλάνο/τραίνο/όχημα), παρά μόνο η παθητική απομόνωση του ακουστικού.

Είναι πολύ καλά...

Διάβασε και το review στο innerfidelity... http://www.innerfidelity.com/content/surprisingly-good-logitec-ue6000-and-ue9000

O Tyll αναφέρει και τα Bose Bose QuietComfort 15 ως τα καλύτερα για active noise cancellation... δεν τα ξέρω δυστυχώς αλλά πρέπει να είναι πολύ καλά επίσης, ειδικά αν κάνεις πολλά ταξίδια με αεροπλάνο.

Τα 6000 στα 97$ φαίνονται καλή εναλλακτική... Μάλλον μιλάμε για τα ίδια, σωστά;

Τα 9000 τριπλασιάζουν το κόστος, και έχουν πράγματα όπως το bluetooth που ουδέποτε θα χρησιμοποιήσω...

Τα Bose 15 τα άκουσα σε κατάστημα, και μάλλον με απογοήτευσε ο ήχος τους (με δεδομένο τα 3 κατοστάρικα που κοστίζουν).

Last edited:
Επειδή δεν το παίρνω απόφαση... και έχοντας πειστεί ότι το Noise cancelling δε μου χρειάεται τόσο όσο η παθητική απομόνωση, θέλω να τσεκάρω τα Sennheiser 251 II, τα Μοmentum, να ξαναδώσω μια ευκαιρία στα Quiet Comfort, και ό,τι άλλο βρεθεί μπροστά μου. Τα UE6000/9000 είναι μάλλον αδύνατο να τα ακούσω οπουδήποτε γιατί εμφανίζονται ως κατηργημένα.

Σκέφτομαι, επειδή το μπάτζετ μου ανεβαίνει εμφανώς, να το ψάξω λίγο καλύτερα με υπομονή, και ως τότε να δοκιμάσω την τύχη μου με το διαβόητο εδώ μέσα Superlux HD681 evo.

Έχετε άποψη του αν απομονώνει καλά;

Από τα Sennheiser PXC-450 είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πολύ ικανοποιητική η ικανότητά τους ακύρωσης θορύβου, με σημαντικό μπόνους ότι δουλεύουν σαν κανονικά ακουστικά αν δεν έχεις μπαταρία ή αν δεν χρειάζεσαι την ακύρωση θορύβου. Μάλιστα παίζουν τόσο καλά, που δεν αισθάνεσαι ότι φοράς ακουστικά ειδικής χρήσης.

Ο ήχος τους καθαρά σαν ακουστικά ξεπερνάει σε ποιότητα τα Bose. Τα τελευταία έχουν καλύτερη απόδοση στην ακύρωση θορύβου, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα είναι υποδεέστερα (άνεση/ευκολίες/ήχος). Με ευκολίες εννοώ το πολύ εξυπηρετικό Talk-through, που έχουν τα Senn.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/55250-Sennheiser-PXC-450-NoiseGard-2-0

Και τα PXC-450 είναι καλά που σου τα πρότεινα και εγώ και ο tzo,

Αλλά τα UE 6000 στα 97 δολάρια είναι ίσως ένα ανεπανάληπτο κελεπούρι... σκέψου το καλύτερα... δεν έχουν σχέση με Superlux...

Το σκέφτομαι ρε γαμώτο αλλά δεν έχω τόσο άνετα οικονομικά για πειραματισμούς του τύπου να πάρω τώρα τα 6000 και σε 6 μήνες ένα ζευγάρι της ζώνης των 300.

Η βλακεία είναι ότι δε βρίσκω στην περιοχή μου ούτε τα παραπάνω Sennheiser ούτε AKG να ακούσω, και δε θέλω να τα προσπεράσω έτσι απλά (ούτε βεβαίως να πάρω γουρούνι στο σακί).

Και από τη μικρή εμπειρία μου με AKG, o ουδέτερος μόνιτορ ήχος τους μ'αρέσει. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό ισχύει πχ στα K550.

Ναι, μουτζώστε με το ξέρω, από κει που έψαχνα ακουστικά για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο (απομόνωση) τώρα έχω αρχίσει να ψάχνω και καλή ποιότητα ήχου. Πάντα η ίδια βλακεία, όταν αρχίσεις να ψάχνεις κάτι ανεβάζεις τα στάνταρ σου (και αδειάζεις την τσέπη σου).:BDGBGDB55:

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω τα Sennheiser όσο είναι σε προσφορά στα $260 και να τα επιστρέψω αν δε μ'αρεσουν.

Last edited:
Βρε... 97 δολάρια είναι... δεν είναι 970...

Αλλά αν οι ανάγκες σου είναι άλλες από αυτές που μας είπες στην αρχή... τότε αλλάζει το θέμα...

Το πρόβλημα αν έχεις καταλάβει είναι ότι όποιος αρχίζει να ασχολείται λίγο με ακουστικά... έχει παραπάνω από ένα ζευγάρι... -bye-

Μωρέ αυτό βλέπω αλλά είμαι και φοιτητής σε ξένο τόπο, και ο μισθός μου είναι χαμηλότερος του κατώτατου... :BDGBGDB55:

Αν σας ρωτούσε κάποιος να επιλέξετε μεταξύ:

Sennheiser Momentum (around ear), Sennheiser PCX450 και AKG 550

, τι θα ψηφίζατε, με δεδομένο ότι αυτό που θα χρειάζομαι στο 90% των περιπτώσεων είναι η απομόνωση και σπανιότερα μόνο το active noise cancelling, ενώ για μεγάλο μέρος της χρήσης θα είναι απευθείας στο player/pc και όχι σε ενισχυτή.?

Αν ξεπεράσεις τους δισταγμούς (δικαιολογημένους) που έχουμε όλοι για τα in-ear Shure SE-215 είναι εξαιρετική επιλογή. Τα έχει προτείνει κι' άλλος φίλος πιο πάνω.

Στα 100 δολλάρια περίπου θα τα βρείς εκεί.

Ως κάτοχος τους τα θεωρώ ηχητικά καλύτερα από τα Focal Spirit One διπλάσιας τιμής που επίσης έχω.
Και ένα κλικ καλύτερα από τα Sony MH1, που γι' αυτά συζητάμε στο γειτονικό νήμα, τα οποία επίσης έχω.

Και με την καλύτερη απομόνωση από όλα τα ακουστικά που έχω δοκιμάσει. Με κάποια δυσκολία ωστόσο, ώσπου να μάθεις να τα φοράς.

Ο Χρήστος πάντως πιο πάνω έχει δίκιο. Όποιος ασχολείται λίγο με ακουστικά, δεν αρκείται μόνο σ' ένα ζευγάρι! -bye-

Τα Senn PXC450 θα επέλεγα. Είναι καλός συνδυασμός και ως κανονικά ακουστικά και ως ακουστικά ακύρωσης θορύβου όταν το χρειάζεσαι.
Δεν απαιτούν ενισχυτή, ευκολοδήγητα και άνετα. Όλα σε ένα.

Είναι σίγουρα ευκολοοδήγητα; Γιατί στα specs βλέπω 150 Ω (!!!). Αν κρίνω από τα AKG μου στα 55, είναι ήδη αναίσθητα και δεν παλεύονται απευθείας κουμπωμένα σε player.

Εκτός φυσικά αν τα Ω δεν είναι η μοναδική ένδειξη (είμαι και άσχετος ξαναλέω).

Αυτή τη στιγμή βρίσκω τα Momentum στα 225$ και τα PXC στα 265$. Δε μπορώ να ακούσω κανένα απ'τα δύο δυστυχώς, αλλά ευτυχώς υπάρχουν επιστροφές.

Κάτι άλλο βασικό, στα PCX δε βλέπω να αναφέρεται πουθενά isolation. Επειδή θα τα δουλεύω στο γραφείο, δε θέλω να ακούνε όλοι τη μουσική μου.