Denon AH-NCW500 και άλλες noise cancelling λύσεις

Ευκολοδήγητα είναι. Τα οδηγεί και το iPod 5 touch χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ναι, απομονώνουν τον ήχο. Δεν θα ακούνε οι άλλοι στο γραφείο τη μουσική σου.
Κι όταν κάποιος σου μιλήσει, πατάς το πλήκτρο talk-through και θα τον ακούσεις πεντακάθαρα μέσω του μικροφώνου, χωρίς να βγάλεις από το κεφάλι τα ακουστικά σου. Τρομερή ευκολία.

Ευχαριστώ όλους παιδιά!

Τελικά τελευταία στιγμή βρήκα μια προσφορά της προσφοράς για τα 450 στα 230$ και είπα να μην το ψειρίσω άλλο. Θα τα έχω θεωρητικά από Τετάρτη να σας πω εντυπώσεις.

Καμιά συμβουλή για στρώσιμο;

Σας γράφω με φορεμένα τα 450.

Δεν ενθουσιάζομαι. Φυσικά δε θέλω να πω μεγάλες κουβέντες διότι φοβάμαι να τα γκαζώσω οπότε ακούω σε πολύ χαμηλές εντάσεις. Όλα ωραία, όλα καλά, τα μεσαία ζεστά και τα μπάσα όσα πρέπει...αλλά που είναι τα πρίμα ρε παίδες;;;! Είναι λες και ακούω μέσα από γυάλινο τοίχο.

Σύγκρινα με AKG240S, Grado SR80 και AudioTechnica ESW9 (δανεικά τα δυο τελευταία!!) και τα τρία στο πάνω φάσμα είναι αιώνες καθαρότερα.

Είναι θέμα στρωσίματος λέτε; Στιγμιαία ανέβασα ένταση και βελτιώνεται πολύ, αλλά ακόμα είναι εξαιρετικά μουντό ψηλά. Ίσως να έχει να κάνει και με το ότι είμαι συνηθισμένος είτε σε in-ear (Klipsch s4i ref) είτε σε semi-open (AKG).

Το noise cancelling τίποτα το ιδιαίτερο για φωνές όπως ήταν αναμενόμενο, τα υπόλοιπα όμως (ήχος ανεμιστήρων κλπ) τα εξαφανίζει. Θα δοκιμάσω και σε κάνα λεωφορείο να δω.

Last edited:
Τελικά μόλις κατάφερα να εντοπίσω τι μου φταίει. Τα εξής δύο:

1. Με το που τα φοράω, χωρίς να παίζει μουσική, νιώθω απευθείας στα αυτιά μου μια αίσθηση σαν να είναι βουλωμένα, και μια ανεπαίσθητη πίεση τύπου αεροπλάνου.

2. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στα πρίμα, ακούγοντας έναν κόσμο πράγματα απ'το πρωι, συνειδητοποιώ ότι αυτό που με "χαλάει" είναι η τελείως διαφορετική φιλοσοφία του ακουστικού. Είναι σα να παίρνει τον ήχο και να στον απαλάσσει από όλες τις ατέλειες, και σου προσφέρει πίσω ένα smooth πράγμα το οποίο είναι.... θαμπό. Έχω συνηθίσει στη λογική του να ακούς τον ήχο με την καθαρότητα που θα είχε αν στεκόσουν 5 εκατοστά απ'το βιολί. Το 450 σου δίνει το βιολί όπως θα το άκουγες από τη θέση σου στην αίθουσα συναυλιών, λίγο θαμπωμένο απ´τις αντανακλάσεις και όχι τόσο οξύ. Overall νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι πιο ισορροπημένο σαν ήχος. Αλλά είτε δυσκολεύομαι να το συνηθίσω, είτε δε μου αρέσει.

Τζαζ κομμάτια που άκουσα ήταν φανταστικά, ζεστός ήχος, soundstage, αναλυτικότητα, "αέρας" των οργάνων.

Συμφωνικά έργα ήταν καλά.... εκτός από τα έγχορδα που στα αυτιά μου για κάποιο λόγο φαντάζουν τραγικά. Και γενικότερα, όταν το κομμάτι είναι ήρεμο ή με λίγα όργανα (εκτός εγχόρδων πάντα) το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και φυσικό. Όταν όμως γκαζώσουν και παίξει όλη η συμφωνική, είναι λες και γίνεται ξαφνικά μια δυναμική συμπίεση σε όλο το φάσμα και έρχεται στα αυτιά μου ένα θαμπό πράγμα.

Δεν έχω ιδέα από ακουστικά δυστυχώς για να ταυτοποιήσω τα προβλήματα ακριβώς, γι'αυτό προσπάθησα να σας τα περιγράψω. Τώρα προσπαθώ να αποφασίσω αν θα τα επιστρέψω ή όχι. Γιατί η κλασσική είναι το 80% της μουσικής που ακούω.

Αν δεν σου αρέσουν τώρα, δεν θα σου αρέσουν μετά... επέστρεψε τα.

Το θέμα είναι ότι συνεχίζοντας τις ακροάσεις αρχίζω να καταλαβαίνω ότι μάλλον το Α και το Ω του προβλήματος για μένα είναι το "κλειστό". Είχα συνηθίσει επί χρόνια αμέτρητα να ακούω μουσική σε in-ear που εκ των πραγμάτων λόγω θέση μέσα στο αυτί σου δίνουν αυτόν τον παραπάνω "αέρα" του ήχου, λες και είσαι δίπλα στο όργανο. Και ξαφνικά έχω τα μεγάφωνα αφενός σε απόσταση απ'το εσωτερικό του αυτιού (έστω λίγων εκατοστών) συν την απομόνωση και την αυτή τη μικρή αλλά υπαρκτή αίσθηση πίεσης που δημιουργεί αυτό το "κενό".

Το πρόβλημα είναι ότι μετά από 1-2 μέρες ακρόασης ξαναέβαλα τα In-ear μου και πλέον και αυτά μου φαίνονται προβληματικά με υπερτονισμένα πρίμα και "γρέζι". Το overall αποτέλεσμα στα Sennheiser ειναι σαφώς πιο balanced και "καλό". Αλλά αυτά τα έγχορδα παραμένουν σαν κακό sample.

Είμαι καλά γιατρέ;; :slapface:

.......................
Το πρόβλημα είναι ότι μετά από 1-2 μέρες ακρόασης ξαναέβαλα τα In-ear μου και πλέον και αυτά μου φαίνονται προβληματικά με υπερτονισμένα πρίμα και "γρέζι". Το overall αποτέλεσμα στα Sennheiser ειναι σαφώς πιο balanced και "καλό". Αλλά αυτά τα έγχορδα παραμένουν σαν κακό sample.

Είμαι καλά γιατρέ;; :slapface:
Υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι κανένα από τα δύο ακούσματα σωστό.
Σωστό με την έννοια της ακρίβειας και της ουδετερότητας στην αναπαραγωγή. Που απλά πρέπει να αποκαλύπτει αυτό που υπάρχει, όπως είναι, ανεξάρτητα αν αρέσει ή όχι.

Από εκεί και πέρα υπεισέρχεται ο υποκειμενικός παράγοντας. Πως θέλουμε ν' ακούγεται η μουσική μας;

Ως "ιατρός" πάντως αποφαίνομαι ότι είσαι υγιέστατος. Όσοι αγαπούν την κλασσική μουσική κι' έχουν αρκετή εμπειρία από ζωντανές παραστάσεις, τείνουν προς όσο το δυνατόν πιο ουδέτερα ακούσματα.
Και μάλλον δεν είναι ουδέτερο κανένα από τα δύο ζευγάρια ακουστικά.

Γι' αυτό πιστεύω ότι προβληματίζεσαι... :lehrer:

Θαενκς!! Κι εγώ κάπως έτσι το σκέφτομαι, εξάλλου συνέχεια έρχεται στο μυαλό αυτό που μου είπατε παραπάνω, ότι ποτέ ένα ζευγάρι ακουστικά δεν είναι τέλειο για όλα, πάντα έχεις περισσότερα για διαφορετικές χρήσεις.

Δεν ξέρω, μια και τα αγόρασα μάλλον εξιαρετικά φθηνά (230$ με τρέχουσα τιμή στο site της Sennheiser τα 360), σκέφτομαι να κάτσω να τα δουλέψω αρκετές μέρες πρώτα, και μετά αναλόγως τη διάθεση να τα στείλω προς ebay στην ίδια (ή και μεγαλύτερη, όσο πάει η auction) τιμή.

Είναι πραγματικά περίεργο πάντως, τα ακουστικά είναι επιλεκτικά, πολλές ηχογραφήσεις ακούγονται ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ, ακόμα και συμφωνικά έργα, ενώ σε άλλες εμφανίζεται αυτή η περίεργη αίσθηση του "trimming".

1. Με το που τα φοράω, χωρίς να παίζει μουσική, νιώθω απευθείας στα αυτιά μου μια αίσθηση σαν να είναι βουλωμένα, και μια ανεπαίσθητη πίεση τύπου αεροπλάνου.

Αυτό είναι χαρακτηριστικό των κλειστών ακουστικών. Η λύση είναι η ενεργοποίηση της ακύρωσης θορύβου.
Χωρίς μουσική κάνε το τεστ, και χωρίς περιβαλλοντικό θόρυβο. Με το που πατήσεις το κουμπάκι, θα νιώσεις σαν να ανοίγεις το παράθυρο.

Πάνω από πέντε λεπτά δεν αντέχονται τα κλειστά ακουστικά χωρίς μουσική.
Με τα noise-canceling, μπορείς να κάνεις και ταξίδι ολόκληρο φορώντας τα, ακούγοντας μουσική ή και όχι.

Επανέρχομαι μετά από σχεδόν ένα μήνα για να πω ότι δηλώνω πλέον απόλυτα ικανοποιημένος από τα Sennheiser. Το πρόβλημα στην αρχή ήταν ότι με ξένιζε ο ήχος των κλειστών. Τελικά απ'ό,τι φαίνεται, από τότε που άρχισα να τα συνηθίζω, ανακαλύπτω καινούρια πράγματα στη μουσική μου.

Ευχαριστώ για τις βοήθεια παίδες!

Πάντως, να επιβεβαιώσω όσους ανέφεραν ότι το noise cancelling είναι άχρηστο για τον λόγο που το πήρα (ομιλίες γύρω μου), παρ'όλα αυτά βοηθάει πολύ σε μόνιμους θορύβους, πχ κλιματιστικά, υποθέτω αεροπλάνα κλπ

Τελικά... μετά από 2 και κάτι χρονάκια καλής υπηρεσίας, τα Sennheiser μου'μειναν στο χέρι: η μια πλευρά είναι νεκρή. Δοκίμασα τα προφανή (φυσίματα στα βύσματα κλπ), αλλά δε φτουράει. Εγγύηση γιοκ, οπότε πάμε για κάτι άλλο.

Γνώμες; Έχουν περάσει και 2 χρόνια από τότε, οπότε η συζήτηση παραπάνω δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή αγορά. Ξαναγράφω τις προτεραιότητές μου:

1. Ηχος (κατά 70% κλασσική, 25% ακουστική διαφόρων ειδών, 5% πασπαρτού).
2. Noise Cancellation: Τρώω πολύ αεροπλάνο στη μάπα τελευταία, οπότε θέλω να κάνει καλή δουλειά στο θέμα. Το βάζω δεύτερη προτεραιότητα μεν, σημαντική δε.
3. Budget < 300, αλλά αν πρόκειται για κάτι το συγκλονιστικό, πάμε και στα 400.
4. Ασύρματα γενικά δε με αφορούν, αν υπάρχει όμως ως επιλογή δε θα με χαλάσει κιόλας.

Θα παίζουν κατά κανόνα "σκέτα" (από iPhone, ή κατευθείαν καρφωμένα στο σύστημα του αεροπλάνου), οπότε καλό είναι να μην έχουν ιδιαίτερες ανάγκες ενίσχυσης.

Χωρίς να θέλω να μπερδέψω και άλλο τις επιλογές σου, εγώ έχω αυτά:

Sennheiser HD6 Mix και είναι αξιοπρεπέστατα για τα χρήματά τους. Δυστυχώς από κλειστού τύπου είναι τα μόνα μου έχω και τα μόνα άλλα που έχω ακούσει είναι τα Yamaha HPH-PRO500 οπότε δεν ξέρω πόσο βαρύτητα έχει η άποψή μου. Tα Sennheiser HD6 Mix μου άρεσαν περισσότερο γιατί δεν γινόταν σεισμός από το μπάσο. Κατά τα άλλα το μπάσο είναι πάντα υπερβολικό σε αυτού του τύπου τα ακουστικά....τουλάχιστον σε σχέση με τα ανοιχτού τύπου (από ότι διαβάζω σε reviews).

Όταν θέλω να έχω ανοιχτό το παράθυρο και ο θόρυβος από τον δρόμο κάτω είναι ενοχλητικός βάζω τα Senn και δεν ακούω Χριστό.

Πάντως όλοι οι πιλότοι ελικοπτέρων φορούν Bose....αλλά δεν νομίζω να εχεις τόσο φασαρία στην δουλειά....

Με την κλασική που ακούς κυρίως, το extra μπάσο παίζει να είναι και καλοδεχούμενο στα pop όμως κάποιες φορές θα είναι υπερβολικό σίγουρα.

Για οδήγηση από iphone κτλ ανετότατα!

https://www.amazon.com/Sennheiser-HD-Mix-DJ-Headphones/dp/B00I51HUL8

Θα προτιμούσα με active noise canceling αφού έχω καλομάθει, όχι τόσο για τη δουλειά όσο για τα ταξίδια. Βεβαίως, επειδή θα τα φοράω και στη δουλειά, γι'αυτό και θέλω επίσης καλή ποιότητα ήχου (εντάξει στο τρένο και στο αεροπλάνο σιγά τις ανάγκες που έχεις σε ποιότητα).

Με απλά απομονωτικά ακουστικά όπως αυτά που λες, δε νομίζω να παλεύεται το αεροπλάνο. Τουλάχιστον δοκίμασα τις προάλλες με κάτι in-ear Klipsch που έχω, που όταν τα φοράω στο γραφείο δεν ακούω τίποτα γύρω μου, αλλά τον θόρυβο του αεροπλάνου δεν τον κόβει καθόλου.

Επίσης, αν και δεν έχω επαφή με τα συγκεκριμένα, γενικότερα DJ ακουστικά που έχω ακούσει νομίζω δε συμπεριφέρονται όπως θα ήθελα σε κλασσική.

Να διευκρινίσω ότι μ'αρέσει πολύ ο ουδέτερος - στουντιακού τύπου- ήχος. Κάθε είδους "προσωπικότητα" του ηχείου μάλλον με προβληματίζει παρά με ικανοποιεί.