DENON AVR-1910 (Ερωτήσεις - Προβλήματα - Reviews...)

andreas_a

Senior Member
24 November 2009
413
Αθήνα
πριν 2 μερες αγορασα τον denon 1910 τον σεταρα με τα ηχεια αλλα εχω ενα προβλημα....νικιασα απο το videoclub ενα blueray disc για να δω πως θα παιζει και ενω η ταινια υποστηριζει true HD, στον denon δεν μου εμφανιζει στην οθονη του αυτο το format. πιθανον χρειαζεται καποια ριθμιση την οποια δεν μπορω να βρω. μπορει καποιος που εχει τον συγκεκριμενο ενισχυτη να μου πει τι να κανω γιατι εχω απελπιστει???το ιδιο σημβαινει και με dts HD master audio και με καποια αλλα formats. στο manual αναφερει κατι αλλα δεν ειναι και πολυ ξεκαθαρο και δεν μπορω να καταλαβω...οποιαδηποτε πληροφορια απο καποιον χρηστη του 1910 θα με βοηθησει αρκετα...ευχαριστω.

Last edited by a moderator:
Re: DENON AVR 1910

πριν 2 μερες αγορασα τον denon 1910 τον σεταρα με τα ηχεια αλλα εχω ενα προβλημα....νικιασα απο το videoclub ενα blueray disc για να δω πως θα παιζει και ενω η ταινια υποστηριζει true HD, στον denon δεν μου εμφανιζει στην οθονη του αυτο το format. πιθανον χρειαζεται καποια ριθμιση την οποια δεν μπορω να βρω. μπορει καποιος που εχει τον συγκεκριμενο ενισχυτη να μου πει τι να κανω γιατι εχω απελπιστει???το ιδιο σημβαινει και με dts HD master audio και με καποια αλλα formats. στο manual αναφερει κατι αλλα δεν ειναι και πολυ ξεκαθαρο και δεν μπορω να καταλαβω...οποιαδηποτε πληροφορια απο καποιον χρηστη του 1910 θα με βοηθησει αρκετα...ευχαριστω.

ΔΕν εχω Denon αλλα Yamaha ομως φανταζομαι οτι αναλογα προβληματα ειναι κοινα.
Βεβαιωσου
1. Οτι στα settings του ηχου στο BluRay player εχεις ορισει ο ηχος να ειναι bitstream και οχι auto or pcm
2. Οτι ο ενισχυτης στα settings του HDMI οσον αφορα το κομματι του ηχου δινει ηχο μονο amp και οχι amp+tv (αν υπαρχει κατι ομοιο η αντιστοιχο).

Νικος

το player που χρησιμοποιω ειναι sony BDP S350. μηπως χερει κανεις πως να το ριθμισω ο ηχος να ειναι bitstream???? εχω χασει και το manual...και δεν μπορω να βρω πληροφοριες...

το player που χρησιμοποιω ειναι sony BDP S350. μηπως χερει κανεις πως να το ριθμισω ο ηχος να ειναι bitstream???? εχω χασει και το manual...και δεν μπορω να βρω πληροφοριες...

Δεν ειναι τιποτα δυσκολο,
μπες στο menu του player και μετα στην καρτελα του audio,
Νικος

μπορει να ειναι χαζη η απορια μου αλλα στα settings του player στο audio δεν ειδα καπου να αναφερει κατι που να μου αλλαζει τον ηχο απο pcm σε bitstream...στην οθονη του ενισχυτη παντως μου αναβει η ενδειξη PCM. αρα πολυ πιθανον να ειναι αυτο που λες...πρεπει να αναφερεται σαν bitsteam αυτο που μου αναφερεις η μπορει να λεγεται και καπως αλλιως...??? sorry για τις ερωτησεις αλλα ειμαι λιγο ασχετος με το θεμα

επισησ και στο playstation 3 που δοκιμασα μια bluray ταινια παλι το ιδιο σημβαινει...αν ξερει καποιος πως διορθωνονται αυτα, ας βοηθησει...????

επισησ και στο playstation 3 που δοκιμασα μια bluray ταινια παλι το ιδιο σημβαινει...αν ξερει καποιος πως διορθωνονται αυτα, ας βοηθησει...????

Δεν υπαρχει περιπτωση να μεπις στα menu του δεκτη και να μην βρεις στa audio settings ρυθμιση bitstream εκτος κι αν τομ player δεν το υποστηριζει αλλα δεν νομιζω να ειναι τοσο παλιο. Ξαναψαξε.
Οσο για το ps3 αν εχεις το παλιο και οχι το καινουργιο (το πιο αδυνατισμενο) ειναι λογικο διοτι δεν υποστηριζε ηχο bitsream σε αντιθεση με το νεο slim playstation που υποστηριζει και bitstream.
Nikos

Last edited:

θα το ξανακοιταξω τι να σου πω...παντως πριν ενα χρονο πηρα το player και μαλιστα αναφερει οτι παιζει τα formats trueHD, DTS HD...αρα ειναι δυνατον αφου γραφει κατι τετοιο να μην μποτει να γινει αυτο που λες????
οσο για το ps3 δεν ειναι το slim αλλα ειναι το τελευταιο μοντελο πριν βγει το slim...

Στις ρυθμίσεις του audio output επέλεξε audio out HDMI. Ετσι γίνεται στο δικό μου BDP-S550. Αν δεν γίνει κάτι, περίμενε το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι να δω ακριβώς όλες τις ρυθμίσεις.

Κατεβασα το manual του 350 και το διαβασα.
κατεβασε το απο εδω http://www.docs.sony.com/release/BDPS350_US.pdf
Δυστυχως το μηχανημα δεν εχει την δυνατοτητα να δινει την ψηφιακη παλμοσειρα ως εχει ωστε να την αποκωδικοποιει ο ενισχυτης και να βλεπεις στον ενισχυτη να φωτιζουν τα φορματ υψηλης ευκρινειας DTSHD & DOLBY TRUE HD.
Το 350 δυστυχως μετατρεπει τα format υψηλης ευκρινειας σε PCM και ετσι τροφοδοτει τον ενισχυτη.
Νικος

θα το ξανακοιταξω τι να σου πω...παντως πριν ενα χρονο πηρα το player και μαλιστα αναφερει οτι παιζει τα formats trueHD, DTS HD...αρα ειναι δυνατον αφου γραφει κατι τετοιο να μην μποτει να γινει αυτο που λες????

Μην σε ανησυχεί, το BDP-S350 αποκωδικοποιεί όλα τα HD formats και κάνει bitstream προς τον ενισχυτή.

οσο για το ps3 δεν ειναι το slim αλλα ειναι το τελευταιο μοντελο πριν βγει το slim...

Το ps3 (όχι το slim) είναι γνωστό ότι δεν κάνει bitstream αλλά κάνει εσωτερική αποκωδικοποίηση και δίνει στον ενισχυτή πολυκάναλο pcm.

Στις ρυθμίσεις του audio output επέλεξε audio out HDMI. Ετσι γίνεται στο δικό μου BDP-S550. Αν δεν γίνει κάτι, περίμενε το απόγευμα που θα γυρίσω σπίτι να δω ακριβώς όλες τις ρυθμίσεις.

Eπίσης αφού ρυθμίσεις το audio output priority -> HDMI, επέλεξε στην επιλογή HDMI (Audio) το auto. Ισως εδώ έχεις κάνει λάθος και έχεις επιλέξει το PCM.

Eπίσης αφού ρυθμίσεις το audio output priority -> HDMI, επέλεξε στην επιλογή HDMI (Audio) το auto. Ισως εδώ έχεις κάνει λάθος και έχεις επιλέξει το PCM.

Έτσι όπως το'γραψες γίνεται Κώστα. Να πω στον φίλο ότι και εγώ έχω το s350 και στέλνει κανονικά στον ενισχυτή τα νέα φορμάτ ήχου σαν bitstream (στον ενισχυτή "ανάβουν" οι αντίστοιχες ενδείξεις).

Κατεβασα το manual του 350 και το διαβασα.
κατεβασε το απο εδω http://www.docs.sony.com/release/BDPS350_US.pdf
Δυστυχως το μηχανημα δεν εχει την δυνατοτητα να δινει την ψηφιακη παλμοσειρα ως εχει ωστε να την αποκωδικοποιει ο ενισχυτης και να βλεπεις στον ενισχυτη να φωτιζουν τα φορματ υψηλης ευκρινειας DTSHD & DOLBY TRUE HD.
Το 350 δυστυχως μετατρεπει τα format υψηλης ευκρινειας σε PCM και ετσι τροφοδοτει τον ενισχυτη.
Νικος

Νίκο, μην σε μπερδεύει ο πίνακας που υπάρχει στις τελευταίες σελίδες του manual. Εκεί που αναγράφει στο Dolby TrueHD και στο dts HD-MA -> 7.1 LPCM, έχει αστερίσκο και γράφει από κάτω σημείωση ότι αυτό ισχύει μόνο όταν ο ενισχυτής δεν υποστηρίζει HD Audio.

Επειδή δεν θυμάμαι αν αρκούν αυτές τις ρυθμίσεις, στην επιλογή BD Audio setting επέλεξε το direct αντί για το Mix, και τότε θα δεις στον ενισχυτή σου τα HD Audio formats.

Νίκο, μην σε μπερδεύει ο πίνακας που υπάρχει στις τελευταίες σελίδες του manual. Εκεί που αναγράφει στο Dolby TrueHD και στο dts HD-MA -> 7.1 LPCM, έχει αστερίσκο και γράφει από κάτω σημείωση ότι αυτό ισχύει μόνο όταν ο ενισχυτής δεν υποστηρίζει HD Audio.

Ναι εχεις δικιο.
Μακαρι ο φιλος να κανει δουλεια. Παντως θα ηταν πολυ πιο ευκολο στις ρυθμισεις του audio μεσω HDMI να εβαζε ενα bitstream και να ξεκαθαριζε το τοπιο αμεσα.
Νικος

ευχαριστω πολυ ολους...το προβλημα λυθηκε...απλα επρεπε να ρυθμισω το bluray. βεβαια δεν γνωριζω γιατι εφοσον στο bluray εχω ριθμισει ηχο 96khz/24bit στον ενισχυτη στο status μου εμφανιζει 48khz...μηπως γνωριζει κανεις......?????

το προβλημα λυθηκε...τελικα ηταν ρυθμιση στο bluray....μια ακομα ερωτηση...εφοσον εχω ριθμισει το player να παιζει 96khz/24bit στο status του ενισχητη φαινεται 48khz...γιατι μπορει να συμβαινει αυτο.....????