DENON POA-A1HD ή Parasound A51 ή Parasound 5250

vasilisnt

Established Member
21 July 2007
294
Αθήνα
αγαπητοι ...βαλτε με στην μπριζα! i want more!!

σκεφτομαι την αναβαθμιση (για να μην πω και πληρη αλλαγη) του home cinema μου.. στο οποιο περισσοτερο χρονο ακούω μουσικη παρα βλέπω ταινίες ...

αυτη την στιγμη εχουμε...
A/V Amp : Denon 3808
Speakers : Audio Spectrum Artemis, Sirene,Pan
πηγη : PS3

πρωτο βημα η προσθήκη τελικου ενισχυτη...(μετα ηχειων)

σκεφτομαι περισσοτερο τον DENON POA-A1HD για να ματσαρει με τον 3808 που ήδη εχω και στο μελλον ταίριασμα με τον DENON AVP-A1HDA...
κατα το δυνατον ας μεινουμε σε αυτους τους 3... αλλες προτασεις φυσικα ευπροσδεκτες ...

αν ειχατε εσεις το τριλλημα ... ποιον θα επιλεγατε ή όχι και γιατι ?

Continuous RMS Power Output
20 Hz - 20 kHz, Five Channels Driven
250 watts x 5, 8 Ω
385 watts x 5, 4 Ω
Ο denon είναι 10κάναλος με δυνατότητα γεφύρωσης , ενω οι δυο parasound 5κάναλοι και χωρίς γεφύρωση.
Ο denon γεφυρωμένος πάει 2χ300/8ohms 2χ500/4ohms.
Μιλάμε για ατελέιωτο τροφοδοτικό.
Πρoσωπική γνώμη πάντα.Επειτα μπαίνει και το θέμα κόστους. Πόσο έχουν οι parasound?Ο denon λιανική θα εχει περί τα 7500e απο τον μάρτη και μετά.

αν οντως παει στα € 7500 δεν με βλεπω... ειπαμε να κανουμε μια καλη αγορα αλλα οχι και € 2000 πανω-το βρισκω € 5.500 ! 40% αυξηση ? ελεος !

οσο για parasound..
O 5250 εχει € 3.300 (χτυπας 2 στα ιδια λεφτα με denon)
και ο Α51 εχει € 5.200

απο after sales πως πως τα παει η Κινοτεχνικη αληθεια? χτυπα ξυλο αχρειαστοι να ειναι !!!

περισσοτερο χρονο ακούω μουσικη παρα βλέπω ταινίες ...

Εαν οντως ακους μουσικη περισσοτερο, στη θεση σου θα ξεχναγα πολυκαναλους ενισχυτες (κατω απο ενα λογικο οριο κοστους, εννοω). Με 3-4,000 τσιμπας φανταστικο δικαναλο, συνδεεις και το PS3/CD/HTPC πανω του και εισαι ο καλυτερος.

Οσο για το σινεμα, βγαζεις απο τον AV πολυκαναλο που εχεις τα δυο μπροστινα καναλια απο τον προενισχυτη (pre-out, πρεπει να εχει ο Denon) και τρεχεις τα μπροστινα ηχεια απο τον δικαναλο (αρα χρησιμοποιεις τον δικαναλο σαν τελικο ενισχυτη για τα μπροστα L/R ηχεια).

Εγω αυτο εκανα και δεν το μετανοιωσα ποτε! Οι πολυκαναλοι ειναι consumer products, και ολο μας βαζουν στην πριζα να τους αλλαζουμε - πότε το HDMI, πότε το DTS-HD κ.ο.κ.

Παρε ενα καλο δικαναλο να τον χαρεις ανεξαρτητα απο την τεχνολογια που ερχεται / παρερχεται...

Καλο ψαξιμο!

Εεε δίκιο εχεις εν μέρει antidot , και εξηγούμαι " δεν υπάρχει ολοκληρωμένος που να οδηγεί ηχεία σςν τελικός , όταν μιλάμε για την απόλυτη σωστή οδήγηση .Δεν εχεις άδικο στην χρήση του ολοκληρωμένου , εν μέρει ως προ και εν μέρει ως τελικού . Αλλά ο τελικός είναι άλλο πράμα.Πιστεψέ με εχω 5 τελικούς σε λειτουργία , αλλά πέρα απο αυτό ως πρώην ηλεκτρονικός μπορώ να πω οτι τα κυβικά είναι άλλο πράγμα.Τώρα βέβαια υπάρχει και το κόστος , αλλά αυτό είναι για να μας μαζεύει και να κάνουμε οτι κάνουμε ποιό συνηδητοποιημένα και να εξελισόμαστε σιγά σιγά.Εγω είμαι σε μια μόνιμη εξέλιξη.
Αυτά είχα να καταθέσω προς το παρόν.

αν οντως παει στα 7500 δεν με βλεπω... ειπαμε να κανουμε μια καλη αγορα αλλα οχι και 2000 πανω-το βρισκω 5.500 ! 40% αυξηση ? ελεος !

οσο για parasound..
O 5250 εχει 3.300 (χτυπας 2 στα ιδια λεφτα με denon)
και ο Α51 εχει 5.200

απο after sales πως πως τα παει η Κινοτεχνικη αληθεια? χτυπα ξυλο αχρειαστοι να ειναι !!!

Βασίλη δεν εχεις άδικο όσον αφορά στην τιμή , το εχουν παραξηλώσει το πράγμα , αλλά εχει να κάνει με το δολάριο που εχει να κάνει με το γιεν που εχει να κάνει με το ευρω, μπλα μπλα μπλα, μόνο τρία μηχανάκια της denon πήραν αυτήν την άυξηση του 30% και είναι , avp, avc,poa. Ενω τα blu αντιθέτως μένουν στα ιδια λεφτά.Για denon πάντα.
Δεν ξέρω ... εσύ ξέρεις και σταθμίζεις ανάγκες , κ@υλες και υποχρεώσεις .-bye-

EDIT απο service μια χαρά είναι η κινοτέχνα αλλά δεν νομίζω να σου χρειαστεί.

Last edited:
Βασίλη δεν εχεις άδικο όσον αφορά στην τιμή , το εχουν παραξηλώσει το πράγμα , αλλά εχει να κάνει με το δολάριο που εχει να κάνει με το γιεν που εχει να κάνει με το ευρω, μπλα μπλα μπλα, μόνο τρία μηχανάκια της denon πήραν αυτήν την άυξηση του 30% και είναι , avp, avc,poa. Ενω τα blu αντιθέτως μένουν στα ιδια λεφτά.Για denon πάντα.
Δεν ξέρω ... εσύ ξέρεις και σταθμίζεις ανάγκες , κ@υλες και υποχρεώσεις .-bye-

EDIT απο service μια χαρά είναι η κινοτέχνα αλλά δεν νομίζω να σου χρειαστεί.

και μονο οτι θα αυξηθουν επιλεκτικα 3-4 συγκεκριμενα μοντελα και οχι ολα μου λεει οτι δεν εχει να κανει με ισοτιμιες... τα υπολοιπα μοντελα αραγε δεν τα πιανει η ισοτιμια? :) στις μερες μας θεωρω αδιανοητη την οποια αυξηση τετοιου μεγεθους... και ας μην κανω αναλυση της διαφορας που προκυπτει απο αγορα εκτος ευρωπαικης ενωσης (μεταφορικα+δασμος+ φπα) γιατι θα εκνευριστουν ακομα μια φορα πολλοι με την κοροιδια καποιων αντιπροσωπων ....φυσικα οχι ολων...
οσο για τον δικαναλο... νομιζω οτι μου αρεσει να γεμιζει ο χωρος στο σαλονι μου με μουσικη περισσοτερο απο 5 "καλα" ηχεια παρα απο 2 αντιστοιχα καλα... νομιζω οτι δεν μπορω να ακουσω μουσικη πλεον απο 2 ηχεια... πειτε με τρελλο κλπ κλπ...

παντα φιλικα...
πρωην εργαζομενος εταιρειας εικονας και ηχου....

Εαν οντως ακους μουσικη περισσοτερο, στη θεση σου θα ξεχναγα πολυκαναλους ενισχυτες (κατω απο ενα λογικο οριο κοστους, εννοω). Με 3-4,000 τσιμπας φανταστικο δικαναλο, συνδεεις και το PS3/CD/HTPC πανω του και εισαι ο καλυτερος.

Οσο για το σινεμα, βγαζεις απο τον AV πολυκαναλο που εχεις τα δυο μπροστινα καναλια απο τον προενισχυτη (pre-out, πρεπει να εχει ο Denon) και τρεχεις τα μπροστινα ηχεια απο τον δικαναλο (αρα χρησιμοποιεις τον δικαναλο σαν τελικο ενισχυτη για τα μπροστα L/R ηχεια).

Εγω αυτο εκανα και δεν το μετανοιωσα ποτε! Οι πολυκαναλοι ειναι consumer products, και ολο μας βαζουν στην πριζα να τους αλλαζουμε - πότε το HDMI, πότε το DTS-HD κ.ο.κ.

Παρε ενα καλο δικαναλο να τον χαρεις ανεξαρτητα απο την τεχνολογια που ερχεται / παρερχεται...

Καλο ψαξιμο!

πολυκαναλο ενοουσα μονο τελικο! :) οσο αφορα τις συνδεσμολογιες... αυτο το βαλε βγαλε δεν αντεχεται... ειλικρινα !
εχω ενα δικαναλο... advance 305... στην αρχη εκανα αυτη την συνδεσμολογια...μετα κουραστηκα, ασε που θα γινει και καμια ζημια βαλε βγαλε...

θελω... ενα πολυκαναλο (5+) τελικο, δυνατο και μουσικο τελικο..., που θα μεινει για χρονια....

Last edited: