Δέντρο για σκιά ταχείας ανάπτυξης ?

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,470
Θέλω να φυτέψω στον ακάλυπτο 4 δέντρα για σκιά στα αυτοκίνητα , με ενδιαφέρει να αναπτυχθούν γρήγορα και αν είναι δυνατόν να είναι αειθαλή .
Σε φυλλοβόλο μου πρότειναν αγριομουριά και αγριοκαστανιά , με το δεύτερο να υπερτερεί στο ότι τα φύλλα πέφτουν μέσα σε μια εβδομάδα και δεν χρειάζεται για πολύ καιρό καθημερινό μάζεμα των φύλλων .

Όποια άποψη δεκτή παιδιά αλλά μη ξεφύγουμε σε τιμή καθώς πρόκειται για οικοδομή και επειδή δεν ενδιαφέρεται κανείς το χρέος το αναλαμβάνω μόνος μου .

Σε φυλλοβόλο σου προτείνω Μουριά (εμβολιασμένη για να μην βγάζει καρπούς) ή λεύκα. Και τα δύο αναπτύσσονται αρκετά γρήγορα. Λογικά σε μια πενταετία (το πολύ) θα έχεις αρκετή σκιά.

Re: Απάντηση: Δέντρο για σκιά ταχείας ανάπτυξης ?

λεύκα.
Νομίζω βγάζει την άνοιξη ένα άνθος σαν βαμβάκι το οποίο θα ενοχλεί (θα το ψάξω όμως ), για την μουριά το θέμα είναι στην αργή πτώση των φύλλων .
Ευχαριστώ πάντως .
Μπορείς να πεις περιοχή:
Δεν είναι όλα τα φυτά κατάλληλα για όλες τις περιοχές

Νάουσα Ημαθίας .

Τη λευκα ξεχασε την... εκτος και αν υπαρχει κανενα υβριδιο frankenstein.

Την ανοιξη, περα απο αυτο το βαμβακοειδες που βγαζει ριχνει και μια κολωδη ουσια που κανει το αυτοκινητο χαλια. Εχω λευκες στο δρομο κατω απο το σπιτι μου και εχω βλαστημησει. Και δεν ειμαι και ο ποιο τακτικος στην καθαριοτητα του αυτοκινητου.

Τέτοια ουσία έριχναν τα 12 μέτρων κυπαρισσοειδή που υπήρχαν για αυτό και ξηλώθηκαν .

Απάντηση: Re: Δέντρο για σκιά ταχείας ανάπτυξης ?

Τότε θα συμφωνήσω με την στείρα μουριά και θα προτείνω επίσης
Κατάλπη γιατί είναι πιο όμορφη από την μουριά
Σφένδαμος πλατανόφυλλος που είναι υπέροχο φυτό
Φράξινος αλλά δεν πρέπει να σου ξεφύγει γιατί γίνεται πολύ μεγάλος
Παουλόνια που έχει πολύ ωραίο άνθος
Από αειθαλή θα σου πρότεινα κάποια βελανιδιά αλλά θα είναι αργής ανάπτυξης
τα φυλλοβόλα που σου πρότεινα παραπάνω είναι αρκετά γρήγορης ανάπτυξης
ρίξε τους και συχνά λίπασμα και θα μεγαλώσουν γρήγορα
η λεύκα εκτός από τα φύλλα θα έχεις πρόβλημα με τις ρίζες που σηκώνουν τσιμέντα και μάντρες

Υπάρχει μουριά που δεν κάνει μούρα;
Έχω βάλει κάποιες μουριές που νόμιζα οτι δεν κάνουν μούρα (δεν έχω δεί ούτε έναν καρπό) αλλά μου είπαν οτι δεν υπάρχει μουριά που να μην κάνει μούρα. Άπλά δεν κάνουν τον πρώτο χρόνο, κι επειδή εγώ κάθε χρόνο τις κλαδεύω τα βλαστάρια είναι μονοετή και γι´αυτό δεν κάνουν μούρα. Ισχύει αυτό;

Υπάρχουν οι λεγόμενες στείρες οι οποίες ανθίζουν αλλά δεν δένουν και απορρίπτουν το άνθος
Υπάρχει όμως περίπτωση να δέσουν σε πάρα πολύ μικρό ποσοστό αλλά αυτό εξαρτάται από τις κλιματικές συνθήκες

Ο Σεραφειμ μιλα για εμβολιασμενη μουρια Μπαμπη

Το είδα αλλά δεν ξέρω τι είναι αυτές και που τις βρίσκεις... Υπάρχουν δηλαδή οι εμβολιασμένες που δεν κάνουν μούρα κι όλες οι άλλες κάνουν;

Το είδα αλλά δεν ξέρω τι είναι αυτές και που τις βρίσκεις... Υπάρχουν δηλαδή οι εμβολιασμένες που δεν κάνουν μούρα κι όλες οι άλλες κάνουν;

Ασπρα μουρα, μαυρα μουρα, τι ?

....εμ , δεν αντεξα :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Δέντρο για σκιά ταχείας ανάπτυξης ?

Φανταζομαι οτι ειναι μια κανονικη μουρια που την εχουν μπολιασει καποια.

Κάποιοι γνωστοί μου είχαν πει να ζητήσω Μουριά που δεν κάνει μούρα. Πήγα στο φυτώριο, την ζήτησα και την φύτεψα. Είναι τριών - τεσσάρων ετών και μούρα δεν έχω δει ποτέ.

Ο κορμός της έχει ήδη διάμετρο γύρω στους 15 πόντους (και βάλε...), στο ύψος θα έχει φτάσει σίγουρα τα 2,5 μέτρα και πριν το κλάδεμα φτιάχνει σκιά τουλάχιστον 3 μέτρων

Ασπρα μουρα, μαυρα μουρα, τι ?

....εμ , δεν αντεξα :flipout:

Καλά... Έλα για Media Browser και θα σου δείξω εγώ...
181-deite-pos-einai-simera-o-chlapatsas.jpg

Κάποιοι γνωστοί μου είχαν πει να ζητήσω Μουριά που δεν κάνει μούρα. Πήγα στο φυτώριο, την ζήτησα και την φύτεψα. Είναι τριών - τεσσάρων ετών και μούρα δεν έχω δει ποτέ.

Ο κορμός της έχει ήδη διάμετρο γύρω στους 15 πόντους (και βάλε...), στο ύψος θα έχει φτάσει σίγουρα τα 2,5 μέτρα και πριν το κλάδεμα φτιάχνει σκιά τουλάχιστον 3 μέτρων

Κι εμένα είναι αρκετά μεγαλύτερες 7-8 χρόνων και μούρα δεν έχω δεί ποτέ. Τις κλαδεύω όμως κάθε χρόνο. Εσύ τις έχεις αφήσει ποτε ακλάδευτες;

Re: Απάντηση: Δέντρο για σκιά ταχείας ανάπτυξης ?

Σφένδαμος πλατανόφυλλος που είναι υπέροχο φυτό
Κανένα λινκ παρακαλώ ?

Φράξινος αλλά δεν πρέπει να σου ξεφύγει γιατί γίνεται πολύ μεγάλος
Εννοείς το Fraxinus angustifolia Φράξος ο Στενόφυλλος ?

Κάποιοι γνωστοί μου είχαν πει να ζητήσω Μουριά ,την φύτεψα. Είναι τριών - τεσσάρων ετών , στο ύψος θα έχει φτάσει σίγουρα τα 2,5 μέτρα και πριν το κλάδεμα φτιάχνει σκιά τουλάχιστον 3 μέτρων
Τα τρία μέτρα είναι διάμετρος η ακτίνα ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δέντρο για σκιά ταχείας ανάπτυξης ?

σφένδαμος
http://en.wikipedia.org/wiki/Acer_platanoides
http://www.vtinvasives.org/invaders/norway-maple

ναι για τον angustifolia αλλά υπάρχει και ο ornus
http://en.wikipedia.org/wiki/Fraxinus_ornus

Η μουριά είναι το πιο εύκολο φυτό στο να κατευθύνεις την σκιά του
δηλαδή μπορεί από τον κορμό του να έχεις ένα μέτρο φύλλωμα προς την μία κατεύθυνση
και τέσσερα από την άλλη , είναι θέμα κλαδέματος

Μπαμπη τις κλαδέψω κάθε χρόνο για να μεγαλώσουν πιο γρήγορα κι έτσι όπως θέλω.
Ειναι τρία με τέσσερα μέτρα διάμετρο.