Δέρμα για ηχείο

attachment.php
attachment.php

JohnJohn μας δουλεύεις; Δικά σου είναι αυτά τα κουκλιά; :tongue: Μου τρέχουν τα σάλια... Μα καλά πως πέτυχες τις γωνίες; Και το κλείσιμο στις πατούρες των μεγαφώνων πως;

φτύστα καλέ... θα μου τα ματιάξεις! :p και δεν ξέρω να τραβάω και καλές φωτογραφίες. τις γωνίες πώς τις πέτυχα? με τα δάχτυλα.. πόντο πόντο κόλλαγα τα άκρα και κραταγα με τις ωρες, όπως και το γύρισμα στις τρύπες των μονάδων.

Η μπάφλα με το δέρμα είναι διακοσμητική ε; Κολλημένη πάνω σε άλλη επιφάνεια υποθέτω. Αν έχεις κανα σχέδιο θα το εκτιμούσα! Πολύ επαγγελματική δουλειά πάντως.

οχι η κανονική μπάφλα είναι. πριν κολλήσω τα πλαινα, ανοιξα με το router στα ακρα της μπάλφας μικρό λουκάκι για να γυρίσει μεσα η επενδυση. Επισης στις πατουρες των μονάδων, ανοιξα ενα στενό βαθυτερο λουκάκι ώστε να χωθεί μεσα η επενδυση χωρις να την καβαλάει η μονάδα και τυχόν πατήσει πουθενά ασσύμετρα.

Στις αλλαγές καιρού έχεις παρατηρήσει αλλαγή στην όψη; Ή δε τα βλέπει ήλιος; :SFGSFGS5: Φώτισέ με... είμαι στα σκοτάδια ρε γαμώτο...

macgyvergr αν βγούν και τα δικά σου έτσι με βλέπω να ξηλώνω καμια 4άρα μπάφλες... :silly:

στις αλλαγές καιρου γιατι να αλλαξει η όψη? θες να παθω καμια συγκοπή? οχι δεν αλλάζει κάτι.. φτου ξ ξ ξ ξ :D

Εχω πολλές φωτό αλλά ..

Επειδη σιγα σιγα ενημερωνομαι κι εγω ποιος ειναι αυτος που εχει βρε γειτονα στον Πειραια?

Βεβαια τα δερματα και οι δερματινες, απ' οτι ειδα κι ολας απο εναν ταπετσερη που ρωτησα, οντας σχετικα χοντρα δε δουλευονται ευκολα, θελουν και κολλες, αντε να κανεις γωνιες και ματισιες κλπ... ενω αυτα τ' αυτοκολλητα της 3Μ ειναι πολυ λεπτα και ευκολα στη χρηση τους.

Απάντηση: Re: Δέρμα για ηχείο

Επειδη σιγα σιγα ενημερωνομαι κι εγω ποιος ειναι αυτος που εχει βρε γειτονα στον Πειραια?

Βεβαια τα δερματα και οι δερματινες, απ' οτι ειδα κι ολας απο εναν ταπετσερη που ρωτησα, οντας σχετικα χοντρα δε δουλευονται ευκολα, θελουν και κολλες, αντε να κανεις γωνιες και ματισιες κλπ... ενω αυτα τ' αυτοκολλητα της 3Μ ειναι πολυ λεπτα και ευκολα στη χρηση τους.

Θα πας στην Ελ. Βενιζελου κοντα στην πλατεια υποδαμειας. Λεπτομερειες με πιμι.

Μια φιλη που ειχε ασχοληθει με χειροτεχνια (χομπιστικα) επενεδυε ξυλινα διακοσμητικα κουτια (για μπιζου κλπ) με δερμα ως εξης:
Εβρεχε το δερμα . Το βρεγμενο δερμα αποκτα ελαστικοτητα ειναι τρομερα
ευπλαστο και εφαρμοζει (ακολουθει) πολυ ευκολα το σχημα της επιφανειας
που θα ντυσει.Το κολλουσε με Ατλακολ για δερμα (και το κρατουσε μεχρι
να κολλησει , τεντωμενο με καρφακια).Το δερμα ειναι μαγικα ευκολο υλικο για
επενδυση σταθερης επιφανειας.Απαιτει πειραματισμο (δεν συμπεριφερονται
ολα το ιδιο βαμμενα-αβαφα γουρουνισια-γελαδινα κλπ)και εξοικειωση πριν προχωρησεις στην καλυψη των ηχειων.
Αυτα και αλλα πολλα (χαλκος κλπ)τα ειχε μαθει παλια σε καποια σεμιναρια χειροτεχνιας νομιζω του ΕΟΧ. Οποτε αν αποταθεις στον ΕΟΧ (Συνταγμα)
ισως σου παραξουν περισσοτερες και ακριβεστερες σχετικες πληροφοριες.

Στη μνημη της ...

Λοιπον επαναφερω το θεμα γιατι τελικα βρεθηκε το υλικο και η επενδυση αρχισε... Στις φωτο ενα ζευγαρι ηχειακια το κατω ειναι το πριν και το πανω το μετα. Η επενδυση ειναι σε σκουρο καφε απομιμηση δερματος...

Attachments

• DSC00036.jpg
    DSC00036.jpg
    55.5 KB · Views: 75
  • DSC00037.jpg
    DSC00037.jpg
    43.8 KB · Views: 61
  • DSC00038.jpg
    DSC00038.jpg
    48.3 KB · Views: 54
  • DSC00039.jpg
    DSC00039.jpg
    48.7 KB · Views: 56
  • DSC00040.jpg
    DSC00040.jpg
    54.1 KB · Views: 78
Απάντηση: Re: Δέρμα για ηχείο

Λοιπον επαναφερω το θεμα γιατι τελικα βρεθηκε το υλικο και η επενδυση αρχισε... Στις φωτο ενα ζευγαρι ηχειακια το κατω ειναι το πριν και το πανω το μετα. Η επενδυση ειναι σε σκουρο καφε απομιμηση δερματος...

Βρηκες εκει που σου ειπα τελικα?

Οχι Βασιλη αυτος ειχε μονο δερματα/δερματινες χοντρες που δε γινοταν να δουλευτουν. Αυτο ειναι τελικα 3m dinoc και δουλευεται πολυ ευκολα περνοντας οτι σχημα θελεις.

Πολύ όμορφη δουλειά.
Η μπάφλα μπροστά ξεκούμπωσε (δε φαντάζομαι)? Ρωτάω γιατί βλέπω πολύ καλή προσαρμογή στην εσοχή της, πώς το δούλεψες γενικά?

Παιδια sorry που αργησα ν' απαντησω.

Αυτο το υλικο ειναι οντως καταπληκτικο ως προς την εφαρμογη του. Σε δυσκολα σημεια και κουρμπες αν το ζεατανεις με το πιστολακι παιρνει το σχημα της επιφανειας που θα καλυψει...

Στο πισω μερος το ηχειο απο μονο του εχει ενα ποντο επενδυση και η υπολοιπη πλατη ειναι μαυρη οποτε δε ντυθηκε. Σ' αυτον τον 1 ποντο λοιπον το κολλαγα ευθεια και το εκοβα φαλτσογωνια, μετα διπλωνα την υπολοιπη γωνια κι οτι περισευε παλι κοψιμο φαλτσογωνια (ολα στο περιπου βεβαια γιατι ... ειναι ... πισω και δε φαινεται).

Τωρα αυτα τα ηχεια εχουν μια μπαφλα απο abs η οποια ξεβιδωσε και το υλικο μπηκε στην πατουρα για να ξαναβιδωθει η μπαφλα απο πανω του. Κανενα προβλημα δεν παρουσιαστηκε με τις βιδες στο mdf...

Τωρα μενει να ντυσω και κατι αντιστοιχα δαπεδου αλλα δεν εχω πολυ χρονο αυτον τον καιρο αλλα που θα μου πανε...σ' αυτα εν τω μεταξυ σκεφτομαι να ντυσω το γυρω και ν' αφησω τη μπαφλα με την αρχικη της επενδυση (ιδιο χρωμα με τα μικρα...beach) νομιζω οτι διχρωμο θα 'ναι ομορφο...θα επανελθω!-bye-

Ωραίος ο παίκτης! ΤΝΧ για τις διευκρινίσεις.

You are welcome! επισης να πω πως το τελειωμα στο πισω μερος αν το κανεις με ζεσταμα θα γινει ακομα καλυτερο. Οσο για τα φινιρισματα που βγαινει το υλικο αυτο υπαρχουν σε απομιμηση ξυλων/μαρμαρων/δερματων/μεταλλων/πετρων και πολλα αλλα και γενικα σε πολλα χρωματα και υφες.