Δευτερο ψηφιακο μπουκετο καναλιων στην Θεσσαλονικη!

SatZapper

AVClub Addicted Member
5 September 2007
1,360
Δευτερο ψηφιακο μπουκετο καναλιων στην Θεσσαλονικη!

Στα UHF 26 ξεκινησε απο Χορτιατη να εκμπεμπει, δευτερο ψηφιακο μπουκετο καναλιων της ERT Digital! Προς το παρον εκπεμπει τα ιδια καναλια με το πρωτο ψηφιακο μπουκετο καναλιων, δηλαδη Cine+, Sport+...

Nicolas A.

Συμφωνα με το ρεπορταζ προκειτε στο επομενο διαστημα να υπαρξει ενα καινουργιο καναλι στο ψηφιακο μπουκετο της ΕΡΤ με εμφαση την ενημερωση!

και επισης στα σκαρια ειναι και το δευτερο μπουκετο με τα καναλια της ΕΤ1,ΝΕΤ,ΕΡΤ3,ΒΟΥΛΗ.

Αντε και τα ιδιωτικα:ADFADF1:

Για να μην λεμε μονο τα στραβα της Ελλαδος, παρτε μια γευση για της Γερμανιας:

Το 1997 ξεκινησαν οι πρωτες πιλοτικες εκπομπες στο Βερολινο. Το φθινοπωρο του 2002 εμφανιζονται οι μεγαλοι ιδιωτικοι σταθμοι και ακολουθουν την ανοιξη του 2003 τα μεγαλα κρατικα. Ακολουθησαν το 2004-2005 τα αστικα κεντρα με κατοικους ανω του 1εκ και το 2006 ειχε σειρα και η Στουτγκαρδη οπου διαμενω. Ομως απουσιαζουν μεχρι και σημερα τα μεγαλα ιδιωτικα ωστε η μαζα να μην εγκαταλειπει την (ακριβη) καλωδιακη (αν βεβαια δεν εχει δεσμευτικο συμβολαιο επι αοριστου) για οσους αρκουνται στα ελαχιστα πιο δημοφιλης καναλια. Ανακοινωσε το RTL Group οτι ενδιαφερεται να εκπεμψει σε DVB-T2 MPEG4 για λογους οικονομιας. Αυτο σημαινει ΟΤΑΝ εμφανιστουν στην αγορα νεοι δεκτες, οι παλιοι και ενσωματωμενοι σε διαφορες συσκευες (LCD-Plasma-DVD Recorder) να αχρηστευτουν. Δωσε μετα του φραγκοφωνια (γιατι οι υπολοιποι λαμβανουν καλωδιακα εαν δεν μπορουν δορυφορικως) να καταλαβει γιατι ο δεκτης του δεν θα ναι εις θεσην να τα λαμβανει αυτα.

Επειτα υπαρχουν ακομα πολεις ανω των 100000 κατοικων που δεν λαμβανουν DVB-T. Εδω εχουμε τουλαχιστον την δορυφορικη που τα προσφερει δωρεαν. Οποιος δεν μπορει να βαλει ομως λογω εμποδιων, απαγορευσης η ελλειψης καλωδιακου δικτυου την εβαψε. Και απο τη στιγμη που διαθετει εστω και μια TV ειναι υποχρεωμενος να πληρωνει τα 51 το τριμηνο.

Στην Ελλαδα βεβαια μιας και δεν βγαινουν τα κρατικα ελευθερα δορυφορικα και επισης δεν υπαρχουν καλωδιακα δικτυα οπως και IPTV πακετα μεσω ADSL2+ ειναι πιο σημαντικο να αναπτυχθει γρηγορα και με σωστη μελετη η ψηφιακη επιγεια. Και αλοιμονο σ' αυτους που σνομπαρουν την επαρχια. Ο καθε πελατης της ΔΕΗ και ας ειναι στο παραμικρο νησι του Αιγαιου η στο πιο απομερο χωριο της Πινδου η της Ροδοπης εχει το δικαιωμα να λαμβανει τα κρατικα τηλεοπτικα και ραδιοφωνικα σε αψογη ποιοτητα. Αν δεν τοτε παρανομει το κρατος για αλλη μια φορα !!

Last edited:
To δευτερο πακετο τις ΕΡΤ ειναι τα ηδη υπαρχοντα ΕΤ1 ΝΕΤ ΕΡΤ3. Τιποτα παραπανω. Εμεις βεβαια ακομα δεν πιάνουμε ουτε το 1 πακετο.

Θα το πιάνουμε και στην Αθήνα ή μόνο στην Θεσσαλονίκη???
Ναι, αλλά τότε θα υπάρχουν και διαφημίσεις... άρα αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει δικαίωμα για εμπορική εκμετάλλευση και άρα θα μπορούν να μπουν στο χορό και τα άλλα κανάλια... ή λέω μήπως βλακείες??? :p

Όντως υπάρχει δεύτερη συχνότητα που πιάνω και εγώ στην θεσσαλονίκη με τα ίδια κανάλια και με μικρότερη ισχύ σήματος. Μακάρι να βάλουν τα κρατικά ΕΤ1/3 και ΝΕΤ σε αυτό,

Από τα λίγα που έχω ακούσει σκοπός του νέου καναλιού είναι να περιλαμβάνει τα 3 κρατικά κανάλια (ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3) και το κανάλι της Βουλης. Ακούγεται πάντως και κανάλι για την Εκκλησία. Δυστυχώς αυτά είναι απλά τί ακούω και όχι κάτι σίγουρο.

Δυστυχώς δεν έχει προχωρήσε ιόπως πιστέυω ότι θα έπρεπε η αντικατάσταση/προσαρμογή των πομπών/αναμεταδοτών ανά την επικράτεια με αποτέλεσμα να μην έχει όλη η ελλάδα τα ψηφιακά της ΕΡΤ. Προσωπικά το θεωρώ ανεπίτρεπτο. Δεν ξέρω αν το θέμα έχει κολλήσει σε κάποιο διαγωνισμό, αλλά θα έπρεπε ήδη να βλέπει όλη η Ελλάδα.

Στα αναλογικά κανάλια έχει γίνει μια προσπάθεια σε συνεργασία με τη Nova (Συνδυασμός δορυφορικής μετάδοσης και τοπικής αναμετάδοσης) ώστε να έχει εικόνα όλη η Ελλάδα ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Δεν ξέρω όμως πόσο καλά λειτουργεί αυτό. Εδώ σε περιοχές τις αθήνας και έχεις έντονο πρόβλημα λόγο φυσικών εμποδίων ή δόμησης.

Για Αθήνα παίζει τίποτα για τα 3 κρατικά κανάλια???
Εγώ που μένω Γαλάτσι έχω τεράστιο πρόβλημα με τα αναλογικά. Με την CRT δεν φαίνετε το πρόβλημα καθώς είναι μικρή (29'') και κάθομαι μακριά (4 μέτρα), αλλά με την LCD φαίνετε σκατά η εικόνα σχεδόν σε όλα τα κανάλια καθώς είναι 42'' και βλέπω στα 2,5 μέτρα.
Αναγκαστικά θα βάλω NOVA. Ελπίζω να έρθει η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σύντομα.

Απάντηση: Re: Δευτερο ψηφιακο μπουκετο καναλιων στην Θεσσαλονικη!

Αναγκαστικά θα βάλω NOVA. Ελπίζω να έρθει η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σύντομα.
Η Νόβα δεν βελτιώνει ιδιαίτερα την ποιότητα λήψης. Απλά δεν έχεις είδωλα και παρεμβολές. Αντίθετα κερδίζεις θολούρα και τεχνουργήματα..