Δεύτερο subwoofer!

proteas78

Established Member
29 October 2008
118
Καλησπερα παιδια,οπως και στο παρελθον έτσι και τωρα θα θελα να ρωτησω μερικα πραγματα και να μου δωσετε τα φωτα σας.Αυτη την στιγμη εχω εναν Yamaha 663 με το σετακι της Roister c25, c5 ,5 και το pb150 (empasis).Ο χωρος μου ειναι αρκετα ενιαιος οπότε τελικα τα ηχεια καταληγουν να καλυπτουν σχεδον ολο το σπιτι.Ο ακουστικος χωρος ειναι κατι σε 25 τετραγωνικα περιπου αλλα πισω εχει με πασο την κουζινα και αριστερα ολο σχεδον το σπιτι!μονο η μερια της τηλεορασης εχει τοιχο και η μια πλευρα!Δε τζαμι!!Λοιπον στο δια ταυτα...θεωρω οτι το sub δεν αποδιδει τα μεγιστα σε αισθηση...ο χωρος ειναι...το sub ειναι...δεν ειμαι απολυτα ευχαριστημενος!Και επειδη μ αρεσει η αισθηση κι οχι τοσο η ενταση...σκεφτηκα κατι και θελω τη γνωμη σας.Σκεφτηκα κατω απο τον καναπε που καθομαι να βαλω ενα subακι...θεωρω οτι η αισθηση του χαμηλου θα βελτιωθει αρκετα!Ειδα λοιπον λογο μεγεθους το εξής...
YST-FSW150 (yamaha)

και μετα ειδα και το

yamaha sw 515...

διαβαζοντας μεσα στο forum ακουσα παρα πολυ καλα λογια και το ...

earthquake supernova mkiv 10.

Σαφέστατα και σε οικονομικα με καθε επιλογη παμε και σ αλλο budget.To θεμα ειναι απλο...αξιζει ενα τετοιο επιχειρημα με το πρωτο τοποθετημενο μεσα στο καναπε...ή να παω στα δυο αλλα με ανωτερο κοστος αλλα καλυτερο αποτελεσμα?!Σκοπος ειναι η βελτιωση της αισθησης του μπασου απο χαμηλα παντα κι οχι η υπερβολη...αν τσιτωσω ενισχυτη δεν εχω προβλημα και με το υπαρχον συστημα,μια χαρα ειναι...απλα πιο γεματο μπασο θελω και να το αισθανομαι.Ευχαριστώ πολυ παιδια!

το να δεσεις 2 γουφερ στον ιδιο χωρο ειναι πολυ δυσκολο...απαιτει γνωσεις...

προσπαθησε να τοποθετησεις αυτο που εχεις σε καταληλη θεση...
ισως εχεις αυτο το φαινομενο που λεμε ακυρωση και δεν σου ειναι αρκετο το μπασο...

Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση φιλε μου, συντομα και η δοκιμη.Μαλιστα πηρε ενας φιλος το ιδιο σετακι και την Παρασκευη εχουμε στησιμο οποτε θα δω και κει πως θα συμπεριφερθει το σαμπ και θα δω επισης αν ειναι θεμα θεσης η απλα το σαμπ ειναι λιγο...διαφορετικα λεω να μην τραβηξω σ ακροτητες και να παω με την πρωτη λυση κατω απο τον καναπε.Αφου διαπιστωσω οτι σ αλλη θεση εχω παλι το ιδιο αποτελεσμα με αυτη που ειναι τωρα.

Κατά τη γνώμη μου τα πρώτα δύο πράγματα που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι:
Α) και τα δύο s.w θα πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια.!!
Β) αφού βρεις το σημείο στο χώρο σου που θα αποδίδει το ένα sub woofer καλύτερα, εκεί θα βάλεις ακριβώς (σαν κολλημένο) δίπλα και το άλλο ώστε να είναι σαν ένα.
Εάν τα βάλεις σε ξεχωριστά σημεία θα έχεις πιθανόν χειρότερα αποτελέσματα.
Απαιτείτε γνώση και μηχανήματα για μετρήσεις και ισοσταθμίσεις για να μπορέσεις να έχεις σωστό μπάσο.

Κατά τη γνώμη μου τα πρώτα δύο πράγματα που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι:
Α) και τα δύο s.w θα πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια.!!
Β) αφού βρεις το σημείο στο χώρο σου που θα αποδίδει το ένα sub woofer καλύτερα, εκεί θα βάλεις ακριβώς (σαν κολλημένο) δίπλα και το άλλο ώστε να είναι σαν ένα.
Εάν τα βάλεις σε ξεχωριστά σημεία θα έχεις πιθανόν χειρότερα αποτελέσματα.
Απαιτείτε γνώση και μηχανήματα για μετρήσεις και ισοσταθμίσεις για να μπορέσεις να έχεις σωστό μπάσο.

αν βαλεις το ενα διπλα στο FR και το αλλο διπλα στο FL ???

Καλησπερα παιδια,οπως και στο παρελθον έτσι και τωρα θα θελα να ρωτησω μερικα πραγματα και να μου δωσετε τα φωτα σας.Αυτη την στιγμη εχω εναν Yamaha 663 με το σετακι της Roister c25, c5 ,5 και το pb150 (empasis).Ο χωρος μου ειναι αρκετα ενιαιος οπότε τελικα τα ηχεια καταληγουν να καλυπτουν σχεδον ολο το σπιτι.Ο ακουστικος χωρος ειναι κατι σε 25 τετραγωνικα περιπου αλλα πισω εχει με πασο την κουζινα και αριστερα ολο σχεδον το σπιτι!μονο η μερια της τηλεορασης εχει τοιχο και η μια πλευρα!Δε τζαμι!!Λοιπον στο δια ταυτα...θεωρω οτι το sub δεν αποδιδει τα μεγιστα σε αισθηση...ο χωρος ειναι...το sub ειναι...δεν ειμαι απολυτα ευχαριστημενος!Και επειδη μ αρεσει η αισθηση κι οχι τοσο η ενταση...σκεφτηκα κατι και θελω τη γνωμη σας.Σκεφτηκα κατω απο τον καναπε που καθομαι να βαλω ενα subακι...θεωρω οτι η αισθηση του χαμηλου θα βελτιωθει αρκετα!Ειδα λοιπον λογο μεγεθους το εξής...
YST-FSW150 (yamaha)

και μετα ειδα και το

yamaha sw 515...

διαβαζοντας μεσα στο forum ακουσα παρα πολυ καλα λογια και το ...

earthquake supernova mkiv 10.

Σαφέστατα και σε οικονομικα με καθε επιλογη παμε και σ αλλο budget.To θεμα ειναι απλο...αξιζει ενα τετοιο επιχειρημα με το πρωτο τοποθετημενο μεσα στο καναπε...ή να παω στα δυο αλλα με ανωτερο κοστος αλλα καλυτερο αποτελεσμα?!Σκοπος ειναι η βελτιωση της αισθησης του μπασου απο χαμηλα παντα κι οχι η υπερβολη...αν τσιτωσω ενισχυτη δεν εχω προβλημα και με το υπαρχον συστημα,μια χαρα ειναι...απλα πιο γεματο μπασο θελω και να το αισθανομαι.Ευχαριστώ πολυ παιδια!

Καλησπέρα!

Η επιλογή σου να επενδύσεις σε δυο υπογούφερ είναι πολύ σωστή. Η λογική των δυο υπογούφερ έγκειται στον αποτελεσματικό έλεγχο των στάσιμων κυμάτων, την καλύτερη και πιο ομοιογενή φόρτιση του χώρου σου, αλλά και στην ρεαλιστικότερη έκταση του χαμηλού.

Η τοποθέτησή τους είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν είναι ανάγκη να αναζητήσεις ιδανικές θέσεις αν ο χώρος σου - από τα όσα περιγράφεις - είναι ενιαίος και διέπεται από μια λογική συμμετρία. Το ένα υπογούφερ σου πρέπει να τοποθετηθεί στο μέσον του εμπρός τοίχου και το άλλο, στο μέσον του πίσω τοίχου, ακριβώς αντιδιαμετρικά. Αν αυτή η τοποθέτηση δεν σε καλύπτει, τότε μπορείς να τα τοποθετήσεις εκατέρωθεν της θέσης ακρόασης. Το ένα στο μέσον του αριστερού τοίχου και το άλλο στο μέσον του δεξιού (αν και από ότι κατάλαβα, δεν υπάρχει τοίχος αριστερά). Φυσικά, όπως σωστά αναφέρουν και οι συνφορουμίτες, τα δυο υπογούφερ θα πρέπει - ιδανικά- να είναι όμοια.

Δοκίμασέ το και πες μας τις εντυπώσεις σου! -bye-

Καλησπέρα παιδια...λοιπον σημερα δεν εγιναν τιποτα δοκιμες μιας και ο χρονος ηταν ελαχιστος κι αυτα στο ποδι δεν γινονται.Αρχικα θα δοκιμασω ν αλλαξω θεση και αυριο λογικα θα δω και του φιλου μου για να δω τι παιζει.Αν το δικο του εχει φοβερη διαφορα με το δικο μου κατι παιζει.Μετα λεω να παω στη λυση του sub κατω απο τον καναπε.Αν κατσει εκατσε...διαφορετικα θα ναι μια αφορμη τσουκου τσουκου το γραφειο να μετατραπει σε ατυπα ι.χ. playroom με home theater!Αφου θα χω spare ενα sub!!!!Μια χαρα!!!Θα σας πω μόλις εχω νεωτερα...απλα αποκλειεται να επενδυσω λεφτα πανω σ ενα ιδιο σαμπ με το συγκεκριμενο.