Διάβασα ότι βγήκε 4870x2

marios

Senior Member
20 June 2006
491
To περιοδικό PC-Magazine λέει ότι βγαίνει τον Αυγουστο η 4870Χ2. Ξέρει κανείς κάτι? την έχει δει σε μαγαζί?

12 Αυγούστου εάν δεν κάνω λάθος είναι η ημερομηνία που θα εμφανιστεί στην αγορά. Τέλος Αυγούστου υπολογίζουν γενικό availability. Φαίνεται πιο δυνατή από τη gt280.

Πάντως πρέπει να δούμε και τιμή και κατανάλωση.
Εχω ήδη μια 3870x2 αν προσθέσω και μια τέτοια μιλάμε το λιγότερο 1200W τροφοδοτικό θέλω....

Απάντηση: Re: Διάβασα ότι βγήκε 4870x2

translate_url_content

αν βγηκε λεει...βγηκε και κρυφτηκαν ολες οι αλλες:flipout:

http://66.196.80.202/babelfish/tran...=xtreview.com/review226.htm&lp=en_el&.intl=us

http://geizhals.at/?fs=HD+4870+X2&x=26&y=10&in=

Last edited:
Μάιο πήρα την 3870x2 και τώρα πάω για αναβάθμιση.....
Αντε από Σεπτέμβρη να παίζουμε το crysis full σε 1920*1080..

Οτι βγηκε βγηκε, αλλα η καρτα δουλευει στους 100-120 βαθμους υπο φορτιο σε πολυ μεγαλα και αεριζομενα κουτια. Βραζει το συμπαν. Και μαλιστα λενε οι τεχνικοι της Ati οτι ειναι και απολυτα φυσιολογικο...

Last edited:
Εγώ θα την πάρω (μάλλον δύο) και θα τις βάλω υδρόψυξη (που έχω είδη δηλαδή από 8800GTX SLI) γιατί αλλιώς φωτια! Δεν είναι για HTPC πάντως.

Εγώ θα την πάρω (μάλλον δύο) και θα τις βάλω υδρόψυξη (που έχω είδη δηλαδή από 8800GTX SLI) γιατί αλλιώς φωτια! Δεν είναι για HTPC πάντως.

Δηλαδή τι παιχνίδια παίζεις και δεν σου φτάνει στο SLI που είδη έχεις?

Μην ξεχάσεις να ελέγξεις τη συμβατότητα των μπλοκς πριν προβείς σε κάποια κίνηση που θα ακυρώνει την εγγύηση των νέων καρτών... όσα μπλοκ έχω δει για τη σειρά 88xx δεν κάνει για καμμία άλλη κάρτα της αγοράς.

Γενικά πάντως λίγα παιχνίδια θέλουν κάτι παραπάνω από την 3870x2 απλώς είναι η αρρώστια μας ..... :-)

:worshippy:

Βασικά αν δεν είχα πάρει 30" μονιτορ με 2560Χ1600 ανάλυση θα έτρεχαν όλα ακόμα με τις 8800GTX SLI. Αλλά έλα που αν δουλέψεις Excel (πολύ μεγάλα) και Autocad σε τέτοιο μόνιτορ δεν θες άλλο μετά και μιας και τα δουλεύουμε και σπίτι βρήκα δικαιολογία και το πήρα.

Ε πάρα πολύ καλό αλλά τα καινούρια παιχνίδια πάνε αργά σε αυτή την ανάλυση και δεν φταίει ο [email protected] που έχω.

Οπότε λέω να τις πουλήσω τις GTX (όσο όσο) και να ξεκινήσω με μία 4870X2 και βλέπουμε.

Όσον αφορά τα blocks ευτύχώς εκεί προνόησα και έχω δύο Apogee 1U Server edition με ΠΟΛΛΑ Ramsinks - πολύ μπελάς να τα βάλεις (τα RAM SINKS) αλλά καλύτερη απόδοση από full cover block - 36-38C σε 8800GTX overclocked σε idle, 48-50C Full load - με δικό τους 3Χ120 Thermochill radiator βεβαια.

Αν πάρω 2 4870Χ2 όμως μάλλον για τη δεύτερη θα πάρω full cover block γιατί βαριέμαι. Θα δείξει, παίρνω μία και βλέπουμε, αν και με το 680i motherboard μου δεν θα αποδίδει τα μέγιστα, όμως με τους Nehalem μπροστά motherboard 775 δεν ξαναπαίρνω.

jargon δεν μπορεις να κανεις crossfire με την μητρικη σου. μπορεις να βαλεις μονο μια 4870x2. δευτερη γιοκ με 680i

Το ξέρω ότι δεν παίρνει δεύτερη το θέμα είναι αν με PCI-E 1 που έχει η δική και NVDIA chipset θα δίνει τον καλύτερο της εαυτό. Ολα τα τεστ που διαβάζω με Intel Chipset είναι.

Το γαμώτο είναι ότι πήρα (σχεδόν τσάμπα) ένα ASUS P5E3 Premium (Χ48) και το έβαλα στο HTPC μου (με Ε8500 που πάει 4.3Ghz με αέρα αλλά ανοικτό το καπάκι).

Αυτό έγινε πριν δω τα reviews των 4870Χ2 και ειλικρινά θα ήταν ιδανικό και για crossfire και για Quad αλλά μόνο τις ώρες που έφαγα για να ξαναστήσω το HPTC και όλα τα καλώδια ούτε για πλάκα δεν το βγάζω.

Θα δω δεν είναι και απαραίτητη *(μόνο για την αρώστια) έχω πράμα να παίξω που παίζει με τις 8800GTX που θέλω δυό ζωές.

Τελικά την πήρα την πρώτη και την έχω βάλει σκέτη με υδρόψυξη. Προσοχή για όσους την πάρουν γιατί ζεστένεται τόσο πολύ που δεν μπορείς να κρατήσεις το δαχτυλό σου στο PCI bracket πάνω από μερικά δευτερόλεπτα. Θα παραγγείλω ένα waterblock του EK γιατί τα block από τις 8800GTX θέλουν μετατροπές και βαριέμαι.

Απο επιδόσεις μόνο το World in Conflict έπαιξα σε 2560χ1600 8ΧΑΑ, 16ΧAF και μπορώ να πω ότι παίζει άψογα με Quad Q6600@ 3.6GHz, 4GB RAM DDR2 @ 1000Mhz. Εννοείται όλα στο MAX. Δεν την κάνω overclock γιατί είδη ζεματάει όταν παίζει και θα περιμένω το block. Σε σχέση με τις 8800GTX SLI (και overclocked 675/1650/2120 ---) μου φαίνεται ΠΟΛΥ πιο γρήγορη.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να αυξήσεις λίγο την ταχυτητα του ανεμιστήρα της ειτε σε idle είτε σε load mode πχ rivatuner, να κάνεις edit απευθείας κάποια ini files, ώστε και να μην ακούγεται πολύ περισσότερο, να μην χαλάσει και ο ανεμιστήρας αλλά και να ψύχεται καλύτερα η κάρτα.