Διαχειριστείτε τις αποδείξεις σας!

αποκλείετε δηλαδή την ανταλλαγή ή ακόμα και πώληση λιστών?

Και δε νομίζω ότι θα διασταυρώσει κανείς 500Χ6000000=3.000.000.000 καταχωρήσεις που θα παραδωθούν σε έντυπο υλικό....

αποκλείετε δηλαδή την ανταλλαγή ή ακόμα και πώληση λιστών?

Και δε νομίζω ότι θα διασταυρώσει κανείς 500Χ6000000=3.000.000.000 καταχωρήσεις που θα παραδωθούν σε έντυπο υλικό....

και αυτή είναι μιά πολύ γενική εκτίμηση της 1.5 απόδειξης τη μέρα...

Εσύ θα πλερώσεις........:BDGBGDB55:

Δεν λεω να μην πληρωσω (δεν μου εχει ερθει βεβαια ποτε να πληρωσω), αλλα ξερεις ποσο ειναι το ποσό τελικα που μπορουμε να υποβαλλουμε σε αποδειξεις ???

Και δεν εισαι ο μονος...

Αποδειξοτρομοκρατια, που θα εξελιχθει σε αποδειξολαγνεια, και θα καταληξει σε αποδειξομαλ.. δε λεω αλλο.

Αλήθεια, είναι δυνατόν να ισχύσει αυτό με τις αποδείξεις από φέτος; Η χρονιά ήδη έχει ξεκινήσει και ο νόμος δεν έχει ακόμη υπογραφεί. Δεν απαγορεύεται αναδρομική ισχύς από το Σύνταγμα; Μήπως τελικά όλα είναι μόνο φήμες;

με τον ντόρο που έχει γίνει , έχουν βάλει εμάς και ζητάμε αποδείξεις
ακόμα και από τον κουλουρτζή..... χωρίς να μας πουν ποιες θα περνάνε !!

δεν νομιζω οτι χρειαζεται καποιο προγραμμα
με ενα απλο excelακι κανεις οτι θες
και εχεις και το κεφαλι σου ησυχο

Απάντηση: Re: Διαχειριστείτε τις αποδείξεις σας!

Αλήθεια, είναι δυνατόν να ισχύσει αυτό με τις αποδείξεις από φέτος; Η χρονιά ήδη έχει ξεκινήσει και ο νόμος δεν έχει ακόμη υπογραφεί. Δεν απαγορεύεται αναδρομική ισχύς από το Σύνταγμα; Μήπως τελικά όλα είναι μόνο φήμες;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα αναδρομικής ισχύς. Αν εκδοθεί νόμος που λέει ότι για τη δήλωση του 2010 θα υπολογίζονται και οι αποδείξεις αγορών του ίδιου έτους λογικά δεν έχει σημασία αν οι αποδείξεις έχουν εκδοθεί πριν την έκδοση νόμου. Οι αποδείξεις γενικά είναι νόμιμο έγγραφο που είναι υποχρεωμένοι ούτως ή άλλως να εκδίδουν οι επαγγελματίες και ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να τις λαμβάνει και να τις απαιτεί. Για το κράτος θεωρείται βέβαιο ότι για κάθε αγορά παίρνεις απόδειξη. Ακόμα και αν τελικά δεν ισχύσει το μέτρο για τον υπολογισμό των αποδείξεων το κράτος θα επωφεληθεί από την καταβολή ΦΠΑ και τη φορολογία των επαγγελματιών που πιέζονται από τους πελάτες να πράξουν αυτό που ορίζει ο νόμος.

attachment.php

Attachments

• apodeikseis.jpg
    apodeikseis.jpg
    35.5 KB · Views: 124
Re: Απάντηση: Re: Διαχειριστείτε τις αποδείξεις σας!

Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα αναδρομικής ισχύς. Αν εκδοθεί νόμος που λέει ότι για τη δήλωση του 2010 θα υπολογίζονται και οι αποδείξεις αγορών του ίδιου έτους λογικά δεν έχει σημασία αν οι αποδείξεις έχουν εκδοθεί πριν την έκδοση νόμου. Οι αποδείξεις γενικά είναι νόμιμο έγγραφο που είναι υποχρεωμένοι ούτως ή άλλως να εκδίδουν οι επαγγελματίες και ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να τις λαμβάνει και να τις απαιτεί. Για το κράτος θεωρείται βέβαιο ότι για κάθε αγορά παίρνεις απόδειξη. Ακόμα και αν τελικά δεν ισχύσει το μέτρο για τον υπολογισμό των αποδείξεων το κράτος θα επωφεληθεί από την καταβολή ΦΠΑ και τη φορολογία των επαγγελματιών που πιέζονται από τους πελάτες να πράξουν αυτό που ορίζει ο νόμος.

Αν συνδεθεί το αφορολόγητο με το ποσό των αποδείξεων που μαζέψαμε, νομίζω ότι σαφώς και υπάρχει θέμα. Τώρα η έκδοση των αποδείξεων είναι υποχρεωτική, όμως κανένας νόμος δεν λέει ότι εγώ σαν πολίτης πρέπει να τις μαζεύω και να τις φυλάω. Μέχρι στιγμής είναι απλώς φήμες.

Γενικότερα όμως, νομίζω ότι υπάρχει θέμα στην αλλαγή των φορολογικών κανόνων ενός τρέχοντος έτους. Δεν μπορεί να έχει ξεκινήσει η χρονιά και μετά να σου λένε τι θα ισχύει και για τις μέρες που πέρασαν. Φανταστείτε το ακραίο: στις 31/12/2010 βγαίνει ο νόμος ότι όσοι έχουν μαζέψει αποδείξεις από σούπερ μάρκετ έχουν αφορολόγητο για το 2010, οι υπόλοιποι όχι!

Εμένα το λογικό μου φαίνεται να ψηφίζονται οι νόμοι ΠΡΙΝ αρχίσει ο χρόνος ισχύος τους.

εάν κάνει κανείς την δήλωση από το Internet θα πρέπει να τους στέλνει και τον
φάκελο με τις αποδείξεις η θα τις κρατάμε εμείς για 5 χρόνια όπως ίσχυε παλιά ?

Δεν τις στέλνεις, τις κρατάς όμως για να είσαι εντάξει σε ενδεχόμενο έλεγχο ...

Απο του χρονου η φορολογικη δηλωση θα γινεται αποκλειστικα με ηλεκτρονικο τροπο νομιζω.

Οποτε στην καβαντζα..

Απο του χρονου η φορολογικη δηλωση θα γινεται αποκλειστικα με ηλεκτρονικο τροπο νομιζω.

Οποτε στην καβαντζα..

Μήπως πρέπει να τις πλαστικοποιούμε κι όλας; Γιατί αν ποτέ γίνει έλεγχος (λέμε τώρα...) δεν θα διαβάζονται οι αποδείξεις!