Διαφορά έντασης από ROTEL σε ROTEL.

8 June 2007
1,003
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους.

Ειμαι κάτοχος δύο τελικων Rotel ,ενος 5κάναλου RMB-1075 και ενος δικάναλου RB-1090 και πολυ πρόσφατα απέκτησα και έναν 3ό τον 5κάναλο Rotel RMB-1095.

Αυτο που ειδα ειναι οτι το ''νεος'' μου Rotel RMB-1095 εχει περισότερη ενταση απο τους άλλους δυο ,ενω ο 5καναλος 1075 και ο δiκαναλος 1090 εχουν την ιδια ενταση στον ήχο τους.....προς τι αυτη η διαφορα...??? (απο περιεργεια...)

Σας ευχαριστώ πολυ και καλες γιορτες να εχουμε....!!!!

Re: Διαφορα εντασης απο ROTEL σε ROTEL.

Τα ηχεία που είναι πάνω στους ενισχυτές είναι ίδια; Αν έχουν διαφορετική ευαισθησία φυσικό είναι να έχουν διαφορές στην ένταση. Επίσης έχουν κοινή προενίσχυση; Απ τα στοιχεία φαίνεται ότι έχουν διαφορετική ισχύ μεταξύ τους, που είναι το περίεργο;
Model RMB-1075
Continuous Power Output
(20-20 kHz, <0.03%) 5x120 watts /ch / 8 ohms
DIN Power Output
(1 kHz, 1%) 5x200 watts /ch / 4 ohms

Model RMB-1095
Continuous Power Output (20-20 kHz, <0.03%) 5x200 watts /ch / 8 ohms
DIN Power Output (1 kHz, 1%) 5x330 watts /ch / 4 ohms

Rotel RB 1090
Power output: 380 watts per channel into 8Ω (stereo)

Στα χαρτιά φαίνεται ο 1090 πιο δυνατός δεν ξέρω όμως αν όντως ισχύουν αυτές οι τιμές.

Απάντηση: Διαφορα εντασης απο ROTEL σε ROTEL.

Καλησπέρα KROMPOTIS και Χρονια Πολλα......εκανα το ''τεστ'' βαζωντας τα 2 front ηχεια μου (Crystal Audio ΤΧ-T3 THX) απο ενα σε καθε τελικο. Το πήρα χαμπαρη οταν ξεκινησα για την εγκατασταση και ειχα τα 2 front στον 1090 και κεντρικο - περιφεριακα στον 1095 και ακουσα το κεντρικο και τα περιφεριακα αρκετα ποιο δυνατα απο τα 2 Front....και ετσι εκανα το ''τσετ'' απο ενα ηχειο σε καθε τελικο.

Re: Διαφορα εντασης απο ROTEL σε ROTEL.

Χρόνια πολλά και σε σένα, άρα το πρόβλημα εστιάζεται μεταξύ του 1090 και 1095 όπου θα πρεπε ο πρώτος να σου βγάζει περισσότερη ένταση, δεν κοίταξα αναλυτικά τα χαρακτηριστικά αλλά μάλλον θα πρέπει να δούμε και σε τι τάξη δουλεύουν ή κάτι άλλο που παίζει ρόλο σ αυτό, δεν είμαι και τεχνικός και δεν φτάνουν τόσο οι γνώσεις μου, υπομονή να σου απαντήσει κάποιος πιο γνώστης σε τεχνικά θέματα που να γνωρίζει και τους ενισχυτές.

Απάντηση: Διαφορα εντασης απο ROTEL σε ROTEL.

Δεν το βλεπω σαν προβλημα...απλα μου εκανε εντυπωση όπως εγραψες και εσυ ,οπου ο 1090 (380 w) αν και 180 watt παραπάνω ,''σκεπάζονταν'' στην ενταση απο τον 1095 (200 w). Ο ''μικρος'' της παρεας 1075 (120 w) τον ειχα τεσταρη και αυτον πριν ενα χρονο που απεκτησα τον 1090 ,ειχε ακριβως την ιδια ενταση με τον 1090 (380 w) όπως περσυ ετσι και τωρα.

Το θεμα ειναι μεταξύ του 1090 (380W) και 1095(200W)

Last edited:
Καλή χρονιά φίλε μου, διάβαζα το νήμα σου πριν λίγο και το συζήταγα μ ένα φίλο, μας έκανε εντύπωση ότι έχεις δύο πεντακάναλους κι ένα δικάναλο, έχεις σύστημα 12.1 ή απλά ήθελες πιο δυνατό ενισχυτή και προέκυψε ο δεύτερος; Ποιές - ποια είναι η προενίσχυσή σου;

Απάντηση: Re: Διαφορά έντασης από ROTEL σε ROTEL.

Καλή χρονιά φίλε μου, διάβαζα το νήμα σου πριν λίγο και το συζήταγα μ ένα φίλο, μας έκανε εντύπωση ότι έχεις δύο πεντακάναλους κι ένα δικάναλο, έχεις σύστημα 12.1 ή απλά ήθελες πιο δυνατό ενισχυτή και προέκυψε ο δεύτερος; Ποιές - ποια είναι η προενίσχυσή σου;

Καλησπέρα ,χρονια πολλα και καλη χρονια με υγεια.
Στην ''φαση που ειμαι'' ειμαι στο 7.2.....σαν προ εχω τον RX-V2500 (για την ωρα). Με λιγα λογια....ξεκινησα να ''μαζευω'' τα πραγματα ,οπου σαν στοχος μου ειναι ενα υπογειο που εχω στο σπιτι μου ,να γινει αποκλειστικα μια ''κινηματ/κη αιθουσα'' στα 9.4 ,αυτα σε γενικες γραμμες.Στο θεμα των τελικων τωρα....πρόπερσι ξεκινησα την ''αναζητηση'' αλλα δεν βρηκα τον 1095 και εκανα την πρωτια με τον ''μικρο'' 1075 ,περυσι πηρα τον 1090 και τελος φετος τον 1095. Αυτα σαν μια εικονα.....