Διαφορά έντασης μεταξύ 2 ηχείων?

riotshield

New member
1 March 2008
9
Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Έχω τον ενισχυτή ΤΕ-60 της Triangle και ένα ζευγάρι ηχεία 1030 της System Audio. Έχω παρατηρήσει ότι το αριστερό ηχείο παίζει πιο δυνατά από το δεξί. Η διαφορά είναι πολύ μικρή αλλά εύκολα αντιληπτή.
Δοκίμασα να αλλάξω τα ηχεία μεταξύ τους, τα καλώδια επίσης, δοκίμασα όλες τις διαφορετικές εισοδους κτλ, αλλά το πρόβλημα αυτό παραμένει.

Έχετε καμιά ιδέα που μπορεί να οφείλεται και κυρίως αν μπορεί να διορθωθεί?

Ευχαριστώ

δοκίμασε να συνδέσεις τα ηχεία ανάποδα.

το δεξί αριστερά και το αριστερό δεξιά στίς εξόδους του ενισχυτή.

συνήθως τα προβλήματα αυτά είναι απο το ποτενσιόμετρο

του ενισχυτή και λύνονται με αλλαγή του με κάποιο καλύτερο.

Το δοκιμασα αυτό, αλλαξα τα ηχεία στις εξόδους, και αλλαξα και τα καλώδια μεταξύ τους, αλλα το αριστερό είναι σταθερά πιο δυνατά, πραγμα που μάλλον σημαίνει οτι η αριστερή έξοδος παίζει πιο δυνατα.

υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να δοκιμάσω πριν πάω για αλλαγή ποτενσίομετρου?

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Έχω τον ενισχυτή ΤΕ-60 της Triangle και ένα ζευγάρι ηχεία 1030 της System Audio. Έχω παρατηρήσει ότι το αριστερό ηχείο παίζει πιο δυνατά από το δεξί. Η διαφορά είναι πολύ μικρή αλλά εύκολα αντιληπτή.
Δοκίμασα να αλλάξω τα ηχεία μεταξύ τους, τα καλώδια επίσης, δοκίμασα όλες τις διαφορετικές εισοδους κτλ, αλλά το πρόβλημα αυτό παραμένει.

Έχετε καμιά ιδέα που μπορεί να οφείλεται και κυρίως αν μπορεί να διορθωθεί?

Ευχαριστώ

Εχουν και τα δύο ηχεία ίση απόσταση από τους πλαίνους τοίχους?
Μήπως το ένα από τα δύο βρίσκεται πιο " μπουκωμένο" από έπιπλα (καναπές,πολυθρόνα, κ.λ.π.?)

συνδεσε και τα δυο ηχεια σε ΕΝΑ καναλι του ενισχυτη, (μην το βαλεις πολυ δυνατα και τον ζορισεις) κι αν παιζουν στην ιδια ενταση,τοτε εχεις προβλημα απο τον ενισχυτη,αν τωρα παλι παιζει το ενα πιο δυνατα,δοκιμασε ν αλλαξεις καλωδια στα ηχεια (βαλε κατι αλλο εστω και παρα πολυ φτηνο--καμια φορα ορισμενα καλωδια,ασχετως κατηγοριας τιμης,μπαταρουν λιγακι την εικονα), αλλη εκδοχη ειναι στην θεση που εχεις τοποθετησει τα ηχεια,να δημιουργειται ΑΚΥΡΩΣΗ του ενος,οποτε δοκιμασε ν αλλαξεις θεση,βαλτα προχειρα καπως ,σε αλλη θεση στο χωρο σου...
αυτα...καλη επιτυχια !!!!

Last edited:
Συμβαίνει και στον δικό μου χώρο.

Το δεξιό ηχείο παίζει πιο δυνατά και ΔΕΝ βελτιώνεται με την τοποθέτηση.

Αναγκάστηκα να το "διορθώσω" χαμηλώνοντας λίγο το gain στο ένα κανάλι του τελικού.

Το δοκιμασα αυτό, αλλαξα τα ηχεία στις εξόδους, και αλλαξα και τα καλώδια μεταξύ τους, αλλα το αριστερό είναι σταθερά πιο δυνατά, πραγμα που μάλλον σημαίνει οτι η αριστερή έξοδος παίζει πιο δυνατα.

υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να δοκιμάσω πριν πάω για αλλαγή ποτενσίομετρου?

αφου το δοκίμασες δεν είναι το ποτενσιόμετρο.

αν δοκίμασες και μεταφέροντας τα ηχεία το ένα στη θέση του άλλου

και κάνει το ίδιο τότε είναι θέμα χώρου η/και τοποθέτησης.

Κατ'αρχην ολες οι δοκιμες πρεπει να γινονται με δισκο τεστ.

Και εγώ είχα παρατηρήσει ότι το ένα ηχείο έπαιζε πιο δυνατά αλλά τελικά έφταιγε το δεξί μου αυτί! Έκανα ακουόγραμμα μάλιστα και όντως "έχανε" λίγο..... :ears:

Για κοίταξε τα αυτιά σου (χωρίς πλάκα)!