Διαφορά τιμής P42G10 με P42G20

nexxer

New member
3 February 2008
92
Καλησπέρα,

Είδα σήμερα σε αλυσίδα ηλεκτρονικών της εταιρίας αντιπρόσωπο των Panasonic εδώ στη Λευκωσία την P42G20 στα 1050 ευρώ. Μου έκανε εντύπωση γιατί συνήθως οι τιμές εδώ είναι +150-200ευρώ από Ελλάδα. Ακόμα περισσότερη εντύπωση όμως μου έκανε η P42G10 που είχε δίπλα της, στα 1250 ευρώ!

Όταν ρώτησα τον πωλητή προς τί τέτοια τιμή του παλιού μοντέλου, μου είπε οτι πάντα τις καινούριες τις έχουν πιο αρκετά πιο φτηνά στην αρχή. Άρα η κανονική τιμή της G20 είναι πιο ψηλά, και η 42G10 έχει παραμείνει στα 1200, πράγμα μη ρεαλιστικό ακόμα και για την εδώ αγορά καθώς την είχα δει αλλού πριν 2 μήνες στα 1000 ευρώ.

Με την έλευση των καινούριων μοντέλων θα περίμενα η 42G10 να έχει πέσει στα 800-900 το πολύ, συγκρίνοντας και με ελληνικές τιμές μέσω skroutz. Πάντως ενώ θυμάμαι την 42G10 στα 800-850 ευρώ πριν λίγες βδομάδες, τώρα την βλέπω να έχει ανέβει πάλι στα 960, άσχετα αν έχουν αρχίσει όλα τα μαγαζιά να φέρνουν τις G20.

Ξέρει κανείς γιατί τέτοια πολιτική; Προσωπικά περίμενα κάπου τώρα να δω καμιά τελευταία 42G10 κάτω από 800 για εκκαθάριση στοκ. Επίσης, υπάρχει περίπτωση να ανέβει η τιμή της G20 πριν το μουντιάλ λόγω ζήτησης; Προσωπικά περιμένω ως μέσα με τέλη Μαΐου να βγάλουν προσφορές για ποδοσφαιρόφιλους, όπως επιβάλλει η κοινή λογική.

Βλέπω την S20 κάτω από 900 άρα πιο φτηνή από την τωρινή τιμή της G10. Έχω διαβάσει όμως οτι αν και έχει ίδια ποιότητα εικόνας με την G10, δεν έχει όλη την αντι-ανακλαστική επίστρωση, όπως και η S10.

Παντως η G20 εχει καλυτερη επιστρωση απο την V10 , υποθετω οτι λογικα η S20 θα εχει παρομοια επιστρωση με αυτην που ειχε περυσι η G10 η ακομη και η V10...

Σε μαυρο παντως η S20 εχει μετρηθει στο Αμερικανικο AVSforum κατω απο την G10 και περιπου στα επιπεδα της G20...

Μάλιστα, άρα σα να ανέβηκε κάπως η σειρά προς τα πάνω. Η φετινή S20 είναι περίπου σαν την περσυνή G10 (neopdp + αντιανακλαστικά), η φετινή G20 σαν την περσυνή V10 (THX).

Θα πάω αύριο το πρωί μπας και βρω την S20 κάπου, αν και έχω σχεδόν κατασταλάξει στην G20.

Ω ναι σίγουρα, όχι με αυτή την τιμή. Δε θυμάμαι αν το έγραψα εδώ σε άλλο thread αλλά το αρχικό μου σχέδιο ήταν να τσιμπήσω την G10 τώρα με τη λογική οτι η G20 θα την έσπρωχνε σε πολύ χαμηλότερες τιμές για εκκαθάριση στοκ και μουντιάλ. Ήλπιζα να τη βρω στα 700 το πολύ, κάτι που δεν έγινε. Άσε που τις προάλλες την είδα δίπλα σε μια G20 και οι διαφορές φαίνονταν φως φανάρι (όσο αντιπροσωπευτικά μπορεί να είναι τα κομμάτια σε μαγαζί), οπότε τώρα λέω χαλάλι τα έξτρα 300 από το αρχικό προϋπολογισμό.

Τελικά πήρα την 46G20 και περιμένω να μου τη φέρουν από Δευτέρα. Την είχαν κάτω από την 42άρα και η διαφορά ήταν εντυπωσιακή, υπερτερόντας της διαφοράς στην τιμή.

Φίλε Yperion μια και από ότι φαίνεται έχεις αρκετές γνώσεις από το αντικείμενο, θα σε παρακαλούσα να μου προτείνεις την καλύτερη 46αρα σε Plasma. Έχω μεγάλο πάθος με το καλό μαύρο στην εικόνα, γιαυτό και είχα κολλήσει με τα πρώτα μοντέλα της samsunng με local dimming (της σειράς Α). Είδα την g20 και δυστυχώς το panel της γκριζάρει έντονα σε περιβάλλον δωματίου. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής δεν την είδα σε απόλυτο σκοτάδι, όπως συνηθίζω να βλέπω στο σπίτι, για να μπορέσω να έχω αντικειμενική άποψη.

Re: Απάντηση: Διαφορά τιμής P42G10 με P42G20

46" πλασμα βγαζει μονο η Panasonic οποτε εχεις να διαλεξεις αναμεσα σε 46G20 και 46S20...

Συγκριση με local dimming δεν υπαρχει , αλλο 200 ζωνες dimming και αλλο 2 εκ. (ελεγχος του μαυρου ανα pixel δηλαδη) των πλασμα...

Φίλε Yperion μια και από ότι φαίνεται έχεις αρκετές γνώσεις από το αντικείμενο, θα σε παρακαλούσα να μου προτείνεις την καλύτερη 46αρα σε Plasma. Έχω μεγάλο πάθος με το καλό μαύρο στην εικόνα, γιαυτό και είχα κολλήσει με τα πρώτα μοντέλα της samsunng με local dimming (της σειράς Α). Είδα την g20 και δυστυχώς το panel της γκριζάρει έντονα σε περιβάλλον δωματίου. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής δεν την είδα σε απόλυτο σκοτάδι, όπως συνηθίζω να βλέπω στο σπίτι, για να μπορέσω να έχω αντικειμενική άποψη.

Αυτό που λες το παρατηρώ κι εγω στην G20 που έχω. Στο σαλόνι όταν έχω ανοιχτό το φωτιστικό, παρόλο που είναι σε σχετικά χαμηλή φωτεινότητα, οι μαυρες μπάρες στις ταινίες δεν είναι και 100% μαύρες... όταν όμως το κλείσω.. μαύρη μαυρίλα..

Είδα την g20 και δυστυχώς το panel της γκριζάρει έντονα σε περιβάλλον δωματίου. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής δεν την είδα σε απόλυτο σκοτάδι, όπως συνηθίζω να βλέπω στο σπίτι, για να μπορέσω να έχω αντικειμενική άποψη.

JL_? said:
Οι φώσφοροι που χρησιμοποιούνται στις οθόνες plasma και CRT δεν είναι το χημικό στοιχείο του περιοδικού πίνακα, αλλά σύνθετες χημικές ενώσεις με βάση κυρίως τον Ψευδάργυρο ή τον Άργυρο. Όταν βρίσκονται σε αδράνεια (δεν φωτοβολούν δηλαδή) έχουν χρώμα ΛΕΥΚΟ. Από εκεί ξεκινούν όλα μας τα προβλήματα. Οι μεγαλύτεροι θα θυμάστε κάτι παλιές CRT που όταν τις έβλεπες στο φως η οθόνη τους ήταν άσπρη. Με την πάροδο των ετών και την παραγωγή πιο ισχυρών φωσφόρων, οι μηχανικοί των εταιριών σκέφτηκαν διάφορα κόλπα για να μετριάσουν αυτό το φαινόμενο, όπως ειδικές βαφές ή σκούρυνση του γυαλιού της οθόνης. Παρόλαυτα, επειδή πρέπει το φως να διαπερνά το γυαλί της οθόνης για να δουμε εικόνα, το καλύτερο που κατάφεραν είναι να κάνουν τον αδρανή φώσφορο να φαίνεται έστω ως πολύ σκούρο γκρι όταν πέφτει φως πάνω του.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=644555&postcount=76