Διάφορες Panasonic σε καλές τιμές + Cashback

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,820
Αθήνα
Ψάχνοντας βρήκα ότι το Amazon.Uk έχει αυτή την περίοδο καλές τιμές σε μερικά μοντέλα της Panasonic, όπως ας πούμε την G2 με 350 λίρες (410 σήμερα). Σε συνδυασμό με το cashback που τρέχει αυτή την περίοδο από την panasonic Αγγλίας, βγαίνει μια τελική τιμή στα 360 περίπου με τα έξοδα αποστολής. Αν δικαιολογείτε έκδοση τιμολογίου, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα, γιατί οι Εγγλέζοι σας αφαιρούν το Φ.Π.Α. προκαταβολικά (αντί να κάνετε παρακράτηση ή να περιμένετε την επιστροφή).
Υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα κομμάτια, οπότε ψάχτετο προσεκτικά γιατί το cashback ΔΕΝ ισχύει για όλα. Προσωπικά πήρα έναν 20/f1.7 με τελικό κόστος 245 περίπου, όσο έχουν οι (δυσεύρετοι) μεταχειρισμένοι...

Περισσότερα εδώ:
http://www.amazon.co.uk/Panasonic-DMC-G2-12-1MP-Compact-System/dp/B003B20SUG/ref=pd_ecc_rvi_cart_1

και: http://www.lumixlifestyle.co.uk/cashback/lumix-g/

Κι εγώ την ίδια απορία έχω.
Η gh2 (σκέτο σώμα) βγαίνει στις 580 λίρες, δηλαδή κάπου στα 692 ευρώ.

Τυχαία το ανακάλυψα: τους ζήτησα τιμολόγιο, μου ζήτησαν Α.Φ.Μ., το πιστοποίησαν αυθημερόν και μου έστειλαν σχετικό mail. Στην συνέχεια, όταν κάνεις αγορές και ζητάς τιμολόγιο σου αφαιρούν το V.A.T. Το διασταύρωσα και η λογική είναι απλή, αντί να μπαίνουν στον φαύλο κύκλο... εισπράτουμε το φ.π.α. από τον επαγγελματία και τον αποδίδουμε στο κράτος αφού κάνουμε την παρακράτηση μας, ενώ αυτός κάνει την παρακράτηση του από αυτά που πρέπει να αποδώσει ή τα σκάει και μετά όταν κόψει δελτία παροχής ζητάει επιστροφή, οι άνθρωποι τα απλοποίησαν: δεν εισπράτουν το φ.π.α., οπότε και εσυ δεν κάνεις παρακράτηση ή δεν ζητάς επιστροφή. Λιγότερη γραφειοκρατεία με ένα μειονέκτημα (για το κράτος): δεν σου κρατάει (άτοκα) τα λεφτά σου μέχρι να σου αποδώσει την επιστροφή που δικαιούσαι...

Οταν λες , τους ζητησα τιμολογιο.... .
Εκανες τη παραγγελια και μετα τους εστειλες email οτι θες τιμολογιο?

Γινεται να στειλουν το προιον σε αλλη διευθυνση απ,αυτη του τιμολογιου?

Όχι δεν γίνεται μετά, πρώτα τους λές ότι θες τιμολόγιο, οπότε σου ζητάνε το Α.Φ.Μ. σου το οποίο ελέγχουν αν ισχύει (χρειάζονται κάποιες ώρες για αυτό). Στην συνέχεια σε ενημερώνουν, και μπορείς όποτε θέλεις να ζητάς τιμολόγιο, οπότε στο check out σου εκπίπτει το (Αγγλικό) φ.π.α. Για την διεύθυνση δεν ξέρω γιατί σπίτι - γραφείο τα έχω πάνω - κάτω, στο ίδιο κτίριο... λογικά δεν νομίζω ότι θα έχουν πρόβλημα, ρώτησέ τους!

Περιεργο αυτο παντως... πρωτη φορα το ακουω !
Εχω λογαριασμο στο amazon, που εστειλες email ακριβως ?
Το τιμολογιο ειναι "invoice" στ Αγγλικα κανονικα ?

Σας ανεβάζω ένα screen shot για να λυθούν οι απορίες σας. Τα ατομικά μου στοιχεία λείπουν βέβαια :cool4:

Amazon mail.jpg

Οι 3-4 μέρες για την έγκριση δεν ισχύουν, εμένα μου ήρθε σε ώρες. Ότι άλλο χρειασθείτε μου λέτε...

Και αυτό είναι το "τιμολόγιο":

Τιμολόγιο Pany 20mm.jpg

Edit: το κανονικό τιμολόγιο έρχεται με το πακέτο!

Μην ξεχάσετε να πάτε πρίν εδώ http://www.lumixlifestyle.co.uk/cashback/lumix-g/ για να δείτε αν και πόσα έχει επιστροφή το κομάτι που θέλετε, και βέβαια να επανέλθετε ΑΦΟΥ παραλάβετε για να δώσετε το S.N. και τα στοιχεία σας, ώστε να σας βάλουν τα χρήματα...

Last edited:
Αν έχεις ήδη λογαριασμό Α.Φ.Μ. μόνο, αλλά με κάποιο τρόπο το τσεκάρουν, δεν ξέρω μεχρι που φθάνει ο big brother (φαντάζομαι ξέρουν τι χρώμα βρ@@ί φοράμε)...

εμένα γιατί μου εμφανιζει ότι δεν μπορεί να στείλει ηλεκτρονικά στην Ελλάδα?

Όχι δεν γίνεται μετά, πρώτα τους λές ότι θες τιμολόγιο, οπότε σου ζητάνε το Α.Φ.Μ. σου το οποίο ελέγχουν αν ισχύει (χρειάζονται κάποιες ώρες για αυτό). Στην συνέχεια σε ενημερώνουν, και μπορείς όποτε θέλεις να ζητάς τιμολόγιο, οπότε στο check out σου εκπίπτει το (Αγγλικό) φ.π.α. Για την διεύθυνση δεν ξέρω γιατί σπίτι - γραφείο τα έχω πάνω - κάτω, στο ίδιο κτίριο... λογικά δεν νομίζω ότι θα έχουν πρόβλημα, ρώτησέ τους!

Σε ποια φαση της διαδικασιας "τους λες οτι θες τιμολογιο"?
Δηλωσα το ΑΦΜ, μου το εκαναν ενεργο, αλλα προχωροντας την παραγγελια μεχρι το τελος, βαζει και ΦΠΑ.

Είσαστε σίγουροι? Δεν κάνω τίποτα το ιδιαίτερο... Κάνατε edit το καλάθι σας για να δείτε την τελική χρέωση?

Clipboard01.jpg

κοιτάχτε τέρμα δεξιά, εκεί που κάνει τον τελικό λογαριασμό! Αν δεν δουλεύει, αφήστε να περάσουν 3-4 ημέρες, έτσι κι αλλοιώς οι προσφορές θα ισχύουν έως τέλος Δεκεμβρίου...

Ακριβώς, το ξανατσεκάρισα - αν δεν σας δουλεύει δοκιμάστε να έχετε ίδια delivery και invoice address, ίσως να παίζει ρόλο - τι να πω παίδες η γυναίκα μου κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό, νόμιζε ότι πραγματικά την αγόρασα την GH2, και τώρα τελευταία έχω σχεδόν μέρα παρά μέρα παραλαβές διαφόρων ειδών...

Δημητρη, εφτασα στο σημειο που τοποθετησα την παραγγελια και αμεσως την ακυρωσα. Στο συνολο υπηρχε ΦΠΑ. Μετα προσεξα οτι τα ειδη που ειχα ηταν απο αλλο πωλητη και οχι απο το ιδιο το Amazon. Κανοντας δοκιμη με αλλο ειδος, δεν χρεωσε ΦΠΑ.