Διάφορες Panasonic σε καλές τιμές + Cashback

Screen Shot 2011-11-18 at 9.35.27 μ.μ..jpg

Δε ξερω τι συμβαινει... οχι μονο δε βλεπω την αφαιρεση του ΦΠΑ, αλλα οτι και να παρω (φωτογραφικα ειδη) , μου λεει οτι δε μπορει να τα στειλει στην Ελλαδα!!!
Τι γινεται ρε πουτη μου ?

Αφού βρε Γιάννη ΔΕΝ είναι από το ίδιο το Amazon, είναι συνεργάτης "VOOD LTD". Ψώνισε από το Amazon απευθείας και όλα θα πάνε καλά!

Ο Diol το έκανε κι αυτός, δουλεύει κανονικά το σύστημα. Ξανατσεκάρισε αργότερα, το cashback είναι έως το τέλος της χρονιάς...

Και οι 3οι πωλητές θα δέχονται απαλλαγή ΦΠΑ

Απλώς λογικά κατόπιν επικοινωνίας (και ίσως χρειαστει, για τεχνικούς λόγους, να κανείς την παραγγελία εκτός amazon )

Έχετε κάνει τη διαδικασία να ενεργοποιήσετε το ΑΦΜ σας για ενδοκοινοτικές συναλλαγές ή δώσατε το ΑΦΜ σας έτσι χύμα και το δέχθηκε το σύστημα του Αμαζον?

Προχωρας κανονικα με τις διαδικασιες τους, απλα πρεπει να δηλωσεις στην εφορια οτι κανεις Ενδοκοινοτικες συναλλαγες. Και να υποβαλεις τη σχετικη δηλωση VIES. Κατα τα αλλα δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα. Αυτο που δεν ξερω ειναι αν θα χρεωσουν ΦΠΑ οι Γερμανοι, σε αγορα που κανονικα δεν θεωρεται δαπανη επιχειρησης. Βρεφικα ειδη ας πουμε. Λογικα χρησιμοποιουν τους νεους ΚΑΔ για να βρουν το αντικειμενο και κρινουν μονοι τους τι εκπιπτει και τι οχι.

Προσφατα αγορασα μια αδεια Lightroom και η χρεωση απο την Αdobe ηταν χωρις ΦΠΑ. 124,50 γιουρο μονο.

Η δηλωση γινεται δεκτη απο την εφορια με ημερομηνια μεχρι ενα μηνα πισω.

Last edited:
Μάλιστα, δουλειά δεν είχε ο λογιστής μου, δουλειά βρήκε... είναι μέλος οπότε θα του στείλω pm :devil-smiley-029:

Αφου ειναι μελος, ας κανει μια ενημερωση προς ολους, γιατι ενδιαφερει πολλους το θεμα.

Καποιοι μου φαινεται θα αρχισουν να φερνουν ολοκληρα ...σπιτια χωρις ΦΠΑ.

Μάλιστα, δουλειά δεν είχε ο λογιστής μου, δουλειά βρήκε... είναι μέλος οπότε θα του στείλω pm :devil-smiley-029:

Θα τα γραψω οσο πιο απλα γινεται:
Η διαδικασια ειναι η εξης

Εαν ο ΑΦ.Μ. εχει ενταχθει σε καθεστως ενδοκοινοτικων αποκτησεων, οταν αγοραζουμε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ απο χωρα της Ευρωπαικης Ενωσης, δεν χρεωνομαστε με Φ.Π.Α.
Η καθυστερηση που υπαρχει στο ΑΜΑΖΟΝ εχει να κανει με τον ελεγχο που κανει μεσω του συστηματος VIES για το αν ο Α.Φ.Μ. εχει ενταχθει σε καθεστως ενδοκοινοτικων αποκτησεων. Αυτο ειναι σχετικα απλο, προκειται για μια βαση δεδομενων με ολους τους Α.Φ.Μ. ολων των επιχειρησεων της Ε.Ε.
Ο πωλητης δεν ελεγχει την δραστηριοτητα του αγοραστη (εμπορος - αρχιτεκτωνας - ιατρος).
Η ελληνικη εφορια σε περιπτωση ελεγχου θα ελεγξει το κατα ποσο τα συγκεκριμενα ειδη αποτελουν εκπιπτομενη δαπανη.

Φυσικα ενδοκοινοτικες συναλλαγες μπορουν να ασκησουν μονον επαγγελματιες και οχι ιδιωτες.
Οι ιδιωτες χρεωνονται με ΦΠΑ και μαλιστα στην περιπτωση του ΑΜΑΖΟΝ με ποσοστο ελληνικο 23%.
Αυτο συμβαινει διοτι οποια επιχειρηση για μια χρονια εχει λιανικες πωλησεις στην Ελλαδα πανω απο 8.500 ευρω, την επομενη χρονια χρεωνει τους Ελληνες αγοραστες με ελληνικο ΦΠΑ.

Για οποιαδηποτε απορια, ρωτηστε ελευθερα.

Οπότε αν ΔΕΝ είσαστε επαγγελματίες ή δεν έχετε ενταχθεί σε καθεστώς ενδοκοινοτικών αποκτήσεων, μην το επιχειρήσετε. Βλάση ευχαριστούμε!

αν εχω αφμ αλλα δεν εχω πιστωτικη και μου αγορασει καποιος γνωστος με δικια του καρτα υπαρχει προβλημα?