Διαφορετική ποιότητα φακών από διαφορετικά μαγαζιά?

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,623

Παιδιά το προσέξατε? Ότι κάποιες φορές και αναλόγως του μαγαζιού πωλούνται και διαφορετικής ποιότητες του ίδιου μοντέλου?

Για παράδειγμα ο πρώτος SunwayMan M10 Που αγόρασα από το HKequipment είχε ελαφρώς ανεστίαστο LED, και ήταν μικρότερης φωτεινότητας από αυτόν που πηρα από το Goingear.com
Την ιδια στιγμή ο 4sevens παραδεχτηκε ότι οι Maelstrom X10 θα είναι και με τις δύο εκδόσεις T6 & U2 του Λεντ αναλόγως της διαθεσιμότητας. Πιστεύει κανείς ότι θα έχει διαθέσιμα U2 και δεν θα τα πουλά πρώτα από το μαγαζί του και τους καλούς μεταπωλητές?

Κωστα μου εχει τυχει ακριβως το ιδιο με τον RRT-0. ο ενας ειναι παρα πολυ καλος και ο αλλος το λεντ ειναι τελειως εξω απο το κεντρο. Γιαυτο λεω να το αλλαξω το λεντ με ενα δικο μου μιας και εχω τωρα τα εργαλεια.

Είμαι σίγουρος ότι γίνεται αυτό. Και φυσικά η κάθε εταιρεία πουλά στους μεταπωλητές φθηνότερα/ακριβότερα τις παρτίδες τους ανάλογα το πόσο καλοί είναι.

Μηπως επομενως αναλογα με τις εμπειριες που εχουμε ,θα επρεπε να βγει μια μαυρη λιστα απο τετοια μαγαζια?
Διοτι αν παρεις ενα φακο αντι για 97 USD ,στα 95 usd και εχει τετοια προβληματα τοτε ,αυτο ειναι σοβαροτατο.
Αν υπαρχει μια διαφορα 20-30 ευρω να δεχθεις μια πιθανη ατελεια,αλλα σε καθε αλλη περιπτωση οχι
Αλλα θα πρεπει και οι κατασκευαστριες εταιριες να επισημανθουν ,για το αν εχουν τετοιες πρακτικες.

Last edited:
Μπα δε φταίνε μόνο αυτοί, αλλά και οι εταιρείες. Όταν είναι μεγαλοπωλητής της Jetbeam o bugoutgearusa θα του στείλουν τις καλύτερες παρτίδες, στους άλλους τους μουφοκινεζάκους πωλητές θα στείλουν ό,τι δε πάρει αυτός!

Παρολα αυτα τον m2s που μου εστειλε ο αμερικανος ηταν με δυο προβληματα.
Το πρωτο με τα κτυπηματα-σημαδια του κατοπτρου. Μετα απο πιεση μου το αλλαξε.
Το δευτερο με την εναλλαγη των επιπεδων φωτισης - modes που αλλαζαν σαν στροβοσκοπικο-strobe σχεδον. Μαλλον τελικα εφταιγαν τα τυλιγμενα καλωδια που ειδατε στις φωτογραφιες που εβαλα. Τα αλλαξε ο ηλεκτρονικος και πλεον δουλευει κανονικα.(μεχρι στιγμης τουλαχιστον...)