Διακλαδωση δορυφορικου σηματος

illeont

New member
28 April 2012
5
Καλησπερα σας. Οπως λεει και ο τιτλος θελω να κανω μια διακλαδωση στο καλωδιο του δορυφορικου σηματος με οσο το δυνατον μικροτερες απωλειες. Για να σας προλαβω δεν υπαρχει καμια περιπτωση να κατεβασω αλλο καλωδιο απο το πιατο και να κανω τρυπες σε τοιχους γιατι ποιος την ακουει τη μανα μου, καταλαβαινετε... Υπαρχει καποιο splitter η κατι παρομοιο γι' αυτο το σκοπο? Το μονο που βρηκα ειναι ενα tv/sat splitter αλλα και μονο απ' το ονομα του δε νομιζω να κανει.

ενα απλό splitter θες. Απλά να ξέρεις ότι δεν θα μπορείς ταυτόχρονα να δουλεύεις και τις δυο εξόδους του splitter.
S-8231D-2-Way_Splitter.jpg

Σ' ευχαριστω φιλε. Ουτως η αλλως με το οτετν δε μπορω να χρησιμοποιησω κ τις 2 εξοδους. Απλα θα μεταφερω τον αποκωδικοποιητη. Και παλι ευχαριστω.

Πριν αρκετά χρόνια χρόνια χρησιμοποιούσα και εγώ splitter για δορυφορικό σήμα .
Δεν είχα πολύ μεγάλες απώλειες , 0,3-0,5db θα τα υπολόγιζα τώρα .
Η μια έξοδος είχε προτεραιότητα και είχε λιγότερες απώλειες.
Όπως σωστά σου γράφει ο φίλος "δεν θα μπορείς ταυτόχρονα να δουλεύεις και τις δυο εξόδους του splitter".

Σε εμένα το πρόβλημα που προέκυψε με τους συγκεκριμένης μάρκας διακόπτες που είχα, ήταν όταν ότι χάλαγαν μετά από κάποιο διάστημα .
Άλλαξα 3-4 και μετά πήγα στην λύση των δυο καλωδίων με twin lnb κ.τ.λ
Ελπίζω να είσαι πιο τυχερός !

Ένα splitter δεν μπορεί να έχει λιγότερο από 3 dB απώλειες. Συνήθως έχει 3,5 με 4 dB. Προσοχή, αυτή η απώλεια είναι στο ενισχυμένο από το LNB σήμα και όχι στο SNR από το δορυφόρο. Για να έχουμε μία αντιστοιχία στο μυαλό μας, ένα splitter 2:1 αντιστοιχεί με 12-15 μέτρα καλού καλωδίου.

Εγώ θα έβαζα διακόπτη προτεραιότητας, ώστε ακόμα κι αν κάποια στιγμή συνδεθούν δύο δέκτες, να μην υπάρχει κίνδυνος με τις τάσεις.

Last edited:
Εγώ θα έβαζα διακόπτη προτεραιότητας, ώστε ακόμα κι αν κάποια στιγμή συνδεθούν δύο δέκτες, να μην υπάρχει κίνδυνος με τις τάσεις.

Και εγω αυτό πρότεινα στο φίλο μας. Και σίγουρα αυτό θα κάνει.

Ένα splitter δεν μπορεί να έχει λιγότερο από 3 dB απώλειες. Συνήθως έχει 3,5 με 4 dB. Προσοχή, αυτή η απώλεια είναι στο ενισχυμένο από το LNB σήμα και όχι στο SNR από το δορυφόρο. Για να έχουμε μία αντιστοιχία στο μυαλό μας, ένα splitter 2:1 αντιστοιχεί με 12-15 μέτρα καλού καλωδίου.

Βλέπω και εγώ στα χαρακτηριστικά τέτοιων διακοπτών, τέτοιας τάξης απώλειες .
Εγώ μιλάω για τις απώλειες που έβλεπα στην ποιότητα του σήματος στον δέκτη , με ή χωρίς το splitter.

Re: Απάντηση: Διακλαδωση δορυφορικου σηματος

Βασικα εχω ηδη quad lnb αλλα η πεμπτη τηλεοραση μας τα χαλασε λιγο και οπως προειπα το εξτρα καλωδιο θα το ξηλωνε η μανα, χαχαχα.. Οποτε θα δοκιμασω το splitter προτεραιοτητας και βλεπουμε. Και παλι σας ευχαριστω για τις απαντησεις.