Διακλαδωτήρες επίγειου σήματος

Rm.Geko

Senior Member
28 August 2009
408
Θεσσαλονίκη
Θελω να παρω εναν διακλαδωτη για τον Τ90 ωστε να μη περναει απο μεσα το σημα αλλα δε ξερω ποιον, εμεις θελουμε να βγαζει αρσενικο-θηλυκο(και να να βγαζει απο κατω τι; )
Bρηκα αυτους αλλα δε ξερω ποιον χρειαζομαι..
LegrandΔιακλαδωτής ΤV Αρσενικό
LegrandΔιακλαδωτής TV
BelkinSplitter κεραίας 2xCoat(TV) F/M

Last edited by a moderator:
Πως θα γινει με δυο αρσενικα απο πανω;Aρσενικο-Θηλυκο πρεπει να βγαζει ωστε το ενα να παει στην ΤV και το αλλο στη κεραια... κανω καποιο λαθος;Το θεμα ειναι το κατω που θα μπει στον δεκτη τι πρεπει να ειναι αρσενικο η θυληκο;

Το καθετο βυσμα να ειναι θηλυκο.
Ή βαζεις κατευθειαν το ενα αρσενικο επανω στην συσκευή και στο δευτερο βαζεις μια προεκταση ή βαζεις και στα δυο αρσενικα προεκτασεις.

Με αυτό όμως, πρέπει να αλλαχθούν και όλα τα καλώδια, ή τουλάχιστον τα βύσματα τους.

Για μένα όλα αυτά είναι μούφες. Περισσότερο χαλάνε το σήμα παρα κανεις την δουλειά σου. Αν δεν θέλεις προβλήματα η λύση είναι κάτι σαν το παρακάτω:
http://www.myprice.gr/Ηλεκτρονικές-...os-2-alcad-di-202-sai_di-202/c~86skj8pnwfgikv

Θα το βρεις σε ολα τα ηλεκτρονικα

Με αυτό όμως, πρέπει να αλλαχθούν και όλα τα καλώδια, ή τουλάχιστον τα βύσματα τους.
Ναι, αλλά αξίζει τον κόπο. Όταν προσπαθούσα να φτιάξω την κεραία για να μοιράσω σήμα σε δύο τηλεοράσεις (την εποχή των αναλογικών ακόμα) στην αρχή είχα έναν διακλαδωτήρα με πλαστικό κάλυμμα. Τον άλλαξα και έβαλα έναν που ήταν όλος μεταλλικός με συμβατικά φισάκια όμως, και είδα αρκετή βελτίωση. Και στο τέλος έβαλα έναν τέτοιο δορυφορικό με τα ανάλογα φισάκια. Και είδα μεγάλη διαφορά. Μεγάλη βελτίωση. Έπρεπε να αλλάξω τα 3 φισάκια βέβαια, αλλά άξιζε τον κόπο. Ένα τέτοιο εξαρτηματάκι μπορεί να σου κόψει μεγάλο μέρος του σήματος. Αυτά τα δορυφορικά κάνουν πολύ καλή δουλειά.

Αν δεν υπαρχει οριακη ληψη ειναι περιττα εξοδα. Αν ομως ειναι οριακη λογω συνθηκων (εμποδια, αποσταση, γωνια, κτλ) τοτε ειναι λιγο το κοστος μπροστα στα υπολοιπα (κεραια).
Για αρχη το απλο και παμφθηνο Τ καλο ειναι.

Απο μια κεραια, των 20 ευρω κιολας, βγαζω σε τρεις δεκτες.
Βασικα απο την κεραια με Τ στον STB HD N1 και στον T650i (παλαιοτερα στον DTR2205). Και απο τον STB HD N1 στον MobiDTV Pro (USB).
Και οι τρεις εχουν αψογη ληψη, αναλογη της κεραιας μου, η οποια ληψη δεν εχει να κανει με το κοστος κεραιας οσο με το ποσο καλο ειναι το σημειο που βρισκεται. Δηλαδη και κατευθειαν να την συνδεσω επανω σε εναν δεκτη παλι τα νουμερα ιδια παραμενουν.

Να ρωτησω και κατι αλλο που το συζητησουμε και παλαιοτερα,θελω να παρω επι τις ευκαιριας και εναν διακλαδωτη για τον Τ90 ωστε να μη περναει απο μεσα το σημα

Τι προβλημα εχεις εσυ και θελεις να μην περναει απο μεσα απο τον δεκτη το σημα;
Μονο στα αναλογικα ειχα χειροτερη ληψη οταν περνουσε απο μεσα.

Όταν κάποιος ρωτάει για loop trough κεραίας (να περνάει το σήμα μέσα από τον δέκτη δηλαδή) και για διακλαδωτήρα, σημαίνει ότι ενδιαφέρεται να δώσει σήμα κεραίας και σε δεύτερη συσκευή. Είναι λοιπόν λογικό να ενδιαφέρεται και για την απώλεια σήματος, και με ποιον τρόπο θα έχει την μικρότερη απώλεια.
Το loop through έχει την μεγαλύτερη απώλεια από όλους τους τρόπους. Αν δεν έχεις πολύ καλό σήμα μπορεί να έχει πρόβλημα η δεύτερη συσκευή. Άσε που πολλοί δέκτες για να δώσουν lοop trough πρέπει να είναι σε λειτουργία, και αν τον σβήσεις πέφτει πολύ το σήμα που δίνει. Γιαυτό και σε όλες τις ανάλογες ερωτήσεις προτείνεται ο διακλαδωτήρας.
Αν βάλει τον απλό και πάμφθηνο διακλαδωτήρα θα έχει μεγαλύτερη απώλεια από ότι αν βάλει τον άλλο, τον δορυφορικό. Αν μπορεί κάποιος να κάνει καλύτερα την δουλειά του, γιατί να μην την κάνει;
Αν δεν έχει καθόλου περιθώριο απώλειας σήματος τότε ούτε και ο διακλαδωτήρας κάνει. Τότε χρειάζεται ενισχυτής γραμμής που μπαίνει το ίδιο εύκολα όπως ο διακλαδωτήρας, και στο ίδιο σημείο (καμία σχέση δηλαδή με τον ενισχυτή ιστού που πρέπει να τον βάλεις στην εγκατάσταση), και μπορεί να τροφοδοτήσει τόσες συσκευές όσες εξόδους έχει ο ενισχυτής. Συνήθως από 2 έως 4. Απλά πρέπει να υπάρχει στο σημείο μπρίζα. Ο ενισχυτής γραμμής προτείνεται μόνο όπου υπάρχει πρόβλημα επάρκειας σήματος, γιατί και ο ίδιος κοστίζει και χαλάει και ρεύμα.
Έχοντας μία κεραία που έπρεπε να δώσει καλώδιο σε δύο δωμάτια, και όταν στο ένα δωμάτιο έχουν μπει μία τηλεόραση και 4 δέκτες, έχω δοκιμάσει όλα όσα αναφέρω, και ξέρω τι επίπτωση ή όφελος έχει το καθένα.

Για μένα όλα αυτά είναι μούφες. Περισσότερο χαλάνε το σήμα παρα κανεις την δουλειά σου. Αν δεν θέλεις προβλήματα η λύση είναι κάτι σαν το παρακάτω:
http://www.myprice.gr/Ηλεκτρονικές-...os-2-alcad-di-202-sai_di-202/c~86skj8pnwfgikv

Θα το βρεις σε ολα τα ηλεκτρονικα

Ναι, αλλά αξίζει τον κόπο. Όταν προσπαθούσα να φτιάξω την κεραία για να μοιράσω σήμα σε δύο τηλεοράσεις (την εποχή των αναλογικών ακόμα) στην αρχή είχα έναν διακλαδωτήρα με πλαστικό κάλυμμα. Τον άλλαξα και έβαλα έναν που ήταν όλος μεταλλικός με συμβατικά φισάκια όμως, και είδα αρκετή βελτίωση. Και στο τέλος έβαλα έναν τέτοιο δορυφορικό με τα ανάλογα φισάκια. Και είδα μεγάλη διαφορά. Μεγάλη βελτίωση. Έπρεπε να αλλάξω τα 3 φισάκια βέβαια, αλλά άξιζε τον κόπο. Ένα τέτοιο εξαρτηματάκι μπορεί να σου κόψει μεγάλο μέρος του σήματος. Αυτά τα δορυφορικά κάνουν πολύ καλή δουλειά.

Υπάρχουν και ανάλογοι αντάπτορες. ή τους κάνεις μάνος σου με λάγο καλωδιο και τα ανάλογα βίσματα

Εγω επειδη δεν βλεπω προβληματα ειτε σε αυτη την εγκατασταση ειτε σε αλλες αυτα τα φθηνα παντοτε χρησιμοποιω.
Δεν αντιλεγω πως θα υπαρχουν και δυσκολες περιπτωσεις οπου το σημα ειναι χαλια, ειτε λογω κεραιας, τοποθεσιας, καλωδιωσης, ενισχυτη (εγω δεν χρησιμοποιω), δεκτη για το antenna loop through.
Δεν μπορω να ξερω τι εχει παει λαθος σε μια εγκατασταση αλλά σιγουρα δεν θα προτεινω την ακριβη λυση ετσι αβιαστα, ειδικα οταν η φθηνη εχει τοσο χαμηλο κοστος που και δουλεια να μην κανει δεν υπαρχει σπαταλη ακομα και στα σκουπιδια να καταληξει. Και ειδικα οταν η ακριβη λυση κοστιζει 10 φορες επανω, το λιγοτερο.

Επειδη εχω παραπλησιο δεκτη με τον Rm.Geko τον ρωταω για ποιον λογο θελει να βαλει Τ αντι του antenna loop through ακριβως επειδη εγω το χρησιμοποιω και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα.
Δεν θεωρω φυσιολογικο το να εχει προβλημα οποτε ισως ειναι αλλος ο λογος.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οπως βλεπουμε και φθηνο Τ χρησιμοποιησα (που το χρησιμοποιω ετσι και αλλιως) και οχι εναν αλλά δυο παραπλησιους δεκτες με του Rm.Geko και φθηνες προεκτασεις. Ολα τα υλικα ειναι φθηνα και η κεραια και το καλωδιο κεραιας, αν και δεν ειναι το απολυτως φθηνοτερο.
Εγινε δοκιμη με σβηστους δεκτες και με ανοικτους.
Στο βιντεο ο δεκτης που λαμβανει το σημα χρησιμοποιηθηκε εναντι των αλλων δυο μιας και οι αλλοι ειναι παραπλησιοι με του Rm.Geko. Διαφορετικα και απο τον ενα στον αλλο να δω το σημα παλι το ιδιο ειναι, δεν αλλαζει κατι. Δεν ειναι ο τριτος δεκτης μαγικος...
Δεν μπορω να ξερω τι ισχυει για το loop through αλλων δεκτων ομως. Το διευκρινιζω για να μην υπαρχει συγχυση και σε αλλες περιπτωσεις το σημα παει περιπατο και οποιος διαβαζει να απορει γιατι.

Οποτε ειτε εγω σε ενα ονειρο ζω ή κατι εχει παει πολυ λαθος σε αλλες περιπτωσεις.

Εγώ έχω πολύ καλό σήμα στην περιοχή μου. Όταν όμως περνάει απο το loop των δεκτών και αυτοί είναι ανοικτοί, πέφτει η ποιότητα του με αποτέλεσμα να χάνεται η ασθενέστερη συχνότητα στον δέκτη της Panasonic.

Με το T, κανένα πρόβλημα.

Όταν κάποιος ρωτάει για loop trough κεραίας (να περνάει το σήμα μέσα από τον δέκτη δηλαδή) και για διακλαδωτήρα, σημαίνει ότι ενδιαφέρεται να δώσει σήμα κεραίας και σε δεύτερη συσκευή. Είναι λοιπόν λογικό να ενδιαφέρεται και για την απώλεια σήματος, και με ποιον τρόπο θα έχει την μικρότερη απώλεια.
Το loop through έχει την μεγαλύτερη απώλεια από όλους τους τρόπους. Αν δεν έχεις πολύ καλό σήμα μπορεί να έχει πρόβλημα η δεύτερη συσκευή. Άσε που πολλοί δέκτες για να δώσουν lοop trough πρέπει να είναι σε λειτουργία, και αν τον σβήσεις πέφτει πολύ το σήμα που δίνει. Γιαυτό και σε όλες τις ανάλογες ερωτήσεις προτείνεται ο διακλαδωτήρας.
Αν βάλει τον απλό και πάμφθηνο διακλαδωτήρα θα έχει μεγαλύτερη απώλεια από ότι αν βάλει τον άλλο, τον δορυφορικό. Αν μπορεί κάποιος να κάνει καλύτερα την δουλειά του, γιατί να μην την κάνει;
Έτσι ακριβώς είναι. Ό,τι πληρώσεις, παίρνεις (ακόμα κι όταν μιλάμε για τόσο λίγα ευρώ). Συστήνεται ο διακλαδωτήρας με f βύσματα.